Päivitetty 26.03.2017

Kodin saanut koira: ELEKTRO


Syntymäaika: 2014
Sukupuoli: uros
Sijainti: Romaniassa (Rosiori)
kastroidaan

 

23.10.2016
Romaniassa, Rosiori de Veden kaupungissa sijaitsevalla kunnallisella koiratarhalla elää tällä hetkellä noin 350 koiraa. Loppuvuodesta 2014 Kulkurit käynnistivät kaupunkiin jatkuvan massasterilointi ja avustusprojektin, jonka myötä Rosiorin tarha kuuluu tiiviinä osana yhdistyksen päivittäiseen työsarkaan ja osa tarhan koirista valikoituu adoptio-ohjelmaan etsimään omaa kotiaan Suomesta. Vieraillessaan Rosiorissa kouluvalistuksen merkeissä lokakuussa 2016 poikkesivat Kulkurien aktiivit Salla ja Reetta myös tarhalla. Aikaa ei tällä kertaa ollut paljoa käytettävissä, joten vain neljä koiraa valikoitui uusina adoptio-ohjelmaan. Yksi niistä, Elektro teki vaikutuksen matkalaisiin ja niinpä tämä melko tavallinen, sympaattinen poika on yksi näistä onnekkaista. Tarkempaa tietoa pojan menneisyydestä meillä ei ole. Ehkä Elektroon  kyllästyttiin, ehkä se vain sattumalta päätyi rankkureiden tielle.

Luonteeltaan Elektro vaikuttaa ystävälliseltä ja avoimelta pojalta. Ihmisten mennessä sen luo, sählää se onnessaan hetken aikaa mutta rauhoittuu sitten aloilleen. Elektro antaa nostaa itsensä syliin asti ja siihen se sitten jää, nauttimaan tästä pienestä onnellisesta hetkestä. Vieraille se jakelee mielellään myös suukkoja. Toisten koirien kanssa Elektro ei pysty lyhyen ketjun vuoksi olemaan kontaktissa, joten muiden kanssa toimeentulosta emme voi sanoa mitään varmaa. Viereisissä kopeissa olevien koirien tekemisiin se ei kuitenkaan reagoi mitenkään eriyisemmin. Elektron koppipaikka sijaitsee tarhalle menevän tien vieressä joten paikka on ajoittain hyvin rauhaton ihmisten ja vapaana olevien koirien liikkuessa siitä ohi. Osittain varmasti tämän vuoksi Elektro vaikuttaa ovin stressaantuneelta ja haukkuu paljon. Elektrolla on korkeutta noin 40cm ja painoa 10-12kg. Se on tällä hetkellä hoikassa kunnossa.

6.2.2017
Saavuttaessa Rosiorin kunnalliselle tarhalle ensimmäisenä vastassa on Elektro. Autosta noustessa se katsoo sympaattisesti pää kallellaan ja aloittaa sitten villin pomppimisen. Eipä siinä juuri muu auta, kuin mennä tervehtimään poikaa. Elektrolla ei tunnu olevan huonoja kokemuksia ihmisistä, niin luottavaisesti se ottaa vieraatkin vastaan. Elektro hyörii ja pyörii, hyppää syliin ja nuolee naaman. Mutta osaa se myös rauhoittua. Suurimmat hepulit hepuloituaan poika painautuu ihmistä vasten ja vain haluaa olla siinä. Elektroa saa käsitellä hyvin, tutkia paikat ja katsoa hampaat. Tapasimme Elektron tammikuun lopulla. Se vaikuttaa sopeutuneen tarhaelämään, eikä ole enää niin stressaantunut kuin aikaisemmin. Vierailumme aikana se ei haku mitenkään merkittävästi. Elektro tulee tarhalla hyvin toimeen muiden koirien kanssa eikä reagoi vapaana oleviin koiriin. Meidän rapsutellassa poikaa, hyörii jaloissamme pieni koiranpentu. Tämä ei Elektroa haittaa eikä se murise yhtään huomiosta tai herkuista. Tavallisesta ulkonäöstään huolimatta Elektro on oikea kultakimpale, joka kaipaa vain omaa turvallista kotiaan.

Lisätty kuvia.

26.02.2017
Elektro saa pian jättää taakseen Rosiorin mudat ja kalseat ilmat, kun se pääsee matkustamaan omaan kotiinsa. Elektro on varattu!

26.03.2017
Elektron tassut koskettivat tänään ensimmäisen kerran Suomen maaperää, kun Elektro saapui omaan kotiinsa <3


Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Elektro saapuu Suomeen kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Elektro on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Yhteyshenkilö: Nora Anttila

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.