Päivitetty 26.03.2017

Kodin saanut koira: NOMI


Syntymäaika: 10/2016
Sukupuoli: narttu
Sijainti: Romaniassa (Onevet)
Ei steriloitu

 

 

 

15.02.2017
Onevet on Kulkurien pitkäaikainen yhteistyökumppani ja vuodesta 2012 lähtien jokainen Kulkurien adoptio-ohjelman läpikäynyt koira on kulkenut Onevetin kautta huolellisen yhdessä laaditun prosessin läpi. Toinen klinikan perustajista, Dr. Adina, on erityisen kunnostautunut kodittomien koirien auttajana ja OneVetin hoitolan tiloissa asuukin pari sataa onnekasta koiraa. Onevetin porukka koitui pienen Nominkin pelastukseksi.

Nomi löydettiin hiljaittain pellolta. Pieni oli huonossa kunnossa ja sillä oli päässä paha tulehdus. Nomi oli aikaisemmin joutunut isompien koirien hyökkäyksen kohteeksi. Onnekkaana se oli edes selvinnyt hyökkäyksestä ja kaiken sen jälkeen se vielä taisteli itsensä terveiden kirjoihin. Pienestä koostaan huolimatta, tässä tyypissä on sinnikkyyttä!

Nomi on luonteeltaan erittäin tavallinen pentu. Se on aktiivinen touhuilija, joka tykkää ihmetellä ympäristöään. Tarhalla Nomi on oppinut jo pentujen tavalliseen rytmiin eli ensin ruoka ja sitten päikkärit.  Ainoa asia, mikä Nomia selvästi hieman ujostuttaa on vieraat ihmiset. Tarhaolosuhteissa varttuvalle koiralle tämä on todella tavallista, sillä ihmiskontaktit ovat suhteellisen vähissä. Nomi varmasti tulee reipastumaan hyvää vauhtia kotiin päästyään ja saatuaan enemmän mahdollisuuksia siihen. Tuttujen ihmisten kanssa Nomi on luottavainen ja huoleton hassuttelija.

Nomi haukkuu saadaakseen huomiota. Tämä käytös saattaa jäädä kotioloissa pois, mutta se on hyvä huomioida harkitessa Nomin adoptiota.

Nomi tulee aikuisena jäämään pienikokoiseksi.

10.3.2017
Suloinen Nomi on varattu omaan kotiinsa!

26.03.2017
Pienen pieni Nomi saapui tänään omaan kotiinsa. Saimme jo perheeltä ensimmäiset kuulumiset ja Nomilla on alku omassa kodissaan lähtenyt käyntiin paremmin kuin hyvin. Onnea Nomi ja perhe <3

—————————————————————————————————————————-

Pentua harkitsevalla on suuri vastuu. Omat resurssit on ehdottoman tärkeää punnita huolella. Ajan, motivaation ja sitoutuneisuuden täytyy olla kohdallaan. Pentua harkitessa täytyy muistaa, että mm. sisäsiisteys on opeteltava alusta lähtien, hihnakäytös on täysin uusi asia, muihin koiriin tutustumistakin saattaa joutua harjoittelemaan eikä yksinolo suju heti itsestään. Tavaratkin saattavat päätyä tylsistyneen ja aktiivisen pennun kitaan ja leluiksi ihan vain vahingossa. Pentu tarvitsee paljon selkeitä rajoja, johdonmukaista, positiiviseen palkitsemiseen keskittyvää koulutusta ja rakkautta kasvaakseen tasapainoiseksi aikuiseksi.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutuessa muuttua.

Mikäli  Nomi tulee Suomeen steriloimattomana nuoren iän vuoksi, tuleva koti sitoutuu steriloimaan koiran kohtuullisen ajan kuluessa sen saavuttua Suomeen, mieluiten neljän kuukauden sisällä. Yhdistys osallistuu halutessanne steriloinnin kustannuksiin 70 eurolla kuittia vastaan. Olethan myös yhteydessä yhdistykseen (varaajaan) ennen sterilointia.

Nomi saapuu Suomeen asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Nomi on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Yhteyshenkilö Nora Anttila

 

 

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.