Päivitetty 22.11.2019

Kotia etsivä koira: ELIISA


Syntymäaika: 10/2017
Sukupuoli: narttu
Sijainti: Romaniassa (One Rescue Association, Cosoba)
steriloitu

 

Perustiedot ja tausta
22.11.2019
Adina Vladut on eläinlääkäri, joka omistaa yhdessä miehensä Dragos Vladutin kanssa Onevet-klinikan, joka hoitaa kaikki Kulkurien kautta Suomeen tulevat koirat. Eläinlääkärin työnsä lisäksi Dr. Adina käyttää kaiken aikansa kodittomien koirien auttamiseen. Vuonna 2015 pariskunta vuokrasi ja osittain osti vanhan maatilan Cosobasta, joka sijaitsee puolen tunnin ajomatkan päässä Bukarestista. Tälle maatilalle kunnostettiin tarha kodittomille koirille ja kissoille, sekä tila eläinlääkärin toimintaa varten. Vuonna 2017 syntyi One Rescue Association -yhdistys.

Cosoban tarhalle tuodaan usein koiria: joko ne hylätään sinne omistajien toimesta, tai hyväsydämiset ihmiset keräävät koiria tienposkista ja pelloilta, tai lunastavat niitä kunnallisen tarhan järkyttävistä oloista ja tuovat Cosobaan turvaan. Eliisa löytyi syksyllä 2019 kuljeksimasta kadulta panta kaulassaan ja päätyi turvaan Cosobaan. Tarhalla Eliisa on osoittautunut herkäksi, rauhalliseksi ja harkitsevaiseksi neitokaiseksi. Se nauttii huomiosta ja käsittelystä, pyrkii olemaan lähellä ja seurailee mielellään tuttuja ihmisiä paikasta toiseen. Miehistä Eliisalla saattaa olla jonkin verran huonoja kokemuksia aiemmassa elämässään, sillä miehiin se suhtautuu hieman pelokkaasti. Naiset ovat Eliisalle ok. Eliisa tulee toimeen muiden koirien kanssa, mutta ei erityisemmin pidä siitä, että muut koirat häsläävät ja touhuttavat ympärillä. Tästä syystä Eliisa voisi sopia rauhallisen, ehkä vanhemman koiran kaveriksi tai ainoaksi koiraksi. Eliisa osaa kävellä hyvin hihnassa, eikä se juurikaan hauku tarhalla.

Eliisa etsii rauhallista kotia, jossa se saa kaipaamaansa läheisyyttä ja hellyyttä ihmiseltä. Koska Eliisa on niin innokas olemaan ihmistä lähellä, on hyvä olla varautunut harjoittelemaan yksinoloja erityisen huolellisesti. Myös miehiin kohdistuva epävarmuus on hyvä huomioida ja sitä tulee varautua työstämään.

Eliisa on noin 50 cm korkea ja painaa noin 17 kiloa.

Päivitykset
22.11.2019
Kaunis Eliisa aloitti oman kodin etsimisen Kulkurien adoptio-ohjelmassa.

______________________________________________________________________________________________________________________________________

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Eliisa  saapuu Suomeen steriloituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Eliisa on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Yhteyshenkilö: Jenni Ankelo

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa