Päivitetty 13.11.2022

Kotia etsivä koira: ELIZIA


Syntymäaika: 2013
Sukupuoli: narttu
Sijainti: Romaniassa (Ioana Bodea, Cosoba)
steriloitu

 

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Perustiedot ja tausta
30.10.2022

Ioana Bodea on bukarestilainen eläinsuojelija, joka on lapsesta saakka auttanut kotikaupunkinsa kodittomia kissoja ja koiria säännöllisen palkkatyönsä ohessa.  Nykyään koko hänen perheensä osallistuu eläinten auttamiseen ja perheellä on oma pieni tarha, jonka viimeistely on vielä kesken. Tämän uuden tarhan Ioana haluaa pitää turvapaikkana niille koirille, joille isompien tarhojen olot ovat liian stressaavia. Ioana on toiminut jo pitkään vapaaehtoisena Cosobassa sijaitsevalla One Rescue Associationin koiratarhalla ja järjestänyt koirien sterilointeja jo 90-luvulta lähtien ja tekee työtä tällä saralla aina resurssiensa riittäessä. Ioanalla on Cosoban tarhalla lukuisia koiria, joista hän huolehtii. Kaiken kaikkiaan Ioanalla on tällä hetkellä noin 150 koiraa yhtä aikaa huolehdittavanaan.

Herttainen Elizia on viettänyt lähes koko elämänsä tarhalla. Ensin kaksi vuotta kunnallisen koiratarhan kalseassa häkissä, mistä Ioana lopulta pelasti Elizian hoiviinsa Cosoban tarhalle kolme vuotta sitten. Ujoudestaan johtuen Elizia on kuitenkin jäänyt tarhalla varjoon, eikä siitä ole saatu tarpeeksi tietoa jotta se olisi voitu aiemmin ottaa adoptio-ohjelmaan.

Aktiiviemme vieraillessa Ioana Bodean koirien luona syyskuussa Elizia kuitenkin vihdoin sai mahdollisuuden. Tavatessa Elizia oli rauhallisen ja lempeän oloinen mummo, joka oli kiinnostunut sitä tapaamaan tulleista ihmisistä ja näiden herkuista, mutta suora kosketus ja lähestyminen olivat siitä ymmärrettävästi jännittävää.

Elizia asuu aran uroskoiran kanssa ja yhteiselo sujuu sopuisasti. Uskomme Elizian tulevassa kodissaan hyötyvän reippaamista lajitovereista, jotka voisivat näyttää Elizialle mallia kotikoiran tapoja opetellessa ja maailmaan tutustuessa. Elizia tulee varmasti tarvitsemaan aikaa ja tilaa totutellessaan uuteen elämään kaikkien tarhalla vietettyjen vuosien jälkeen.

Elizia haukkuu tarhalla jonkin verran häkin ulkopuolella liikkuville muille koirille, mutta ei silti vaikuta mitenkään erityisen haukkuherkältä tyypiltä.

Elizia on tuhdissa kunnossa, ja painaa lähemmäs 30 kiloa vaikka korkeutta on vain noin 50 cm. Mummukka onkin kunnon kuntokuurin tarpeessa.

Päivitykset

30.10.2022
Elizia aloitti vihdoin oman kodin etsimisen Kulkurien adoptio-ohjelmassa.


Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Jos tiedät, mitä vanhan koiran omistaminen merkitsee, tiedostat siihen kuuluvat ilot ja surut, olet varautunut panostamaan vanhan koiran ruokintaan sekä hoitoon ja koet pystyväsi tarjoamaan turvallisen eläkeläiskodin, ota rohkeasti yhteyttä. Huomioithan, että vanhan koiran kohdalla saattaa ikääntymisestäkin johtuen koitua eläinlääkärikustannuksia. 

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Elizia saapuu Suomeen steriloituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Elizia on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Elizian yhteyshenkilönä toimii Anni Veijola

 

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.