Päivitetty 24.09.2017

Kodin saanut koira: ELLANA


Syntymäaika: 2012
Sukupuoli: narttu
Sijainti: Romaniassa (Luiza Mandru)
steriloitu

 

8.11.2015
Romaniassa toimii pieni määrä eläinsuojelijoita, jotka auttavat parhaansa mukaan kaduilla eläviä koiria. Yksi tällaisista eläinsuojelijoista on Kulkurien kanssa yhteistyötä tekevä Luiza Mandru, joka yhdessä miehensä kanssa auttaa kotinsa lähistöllä eläviä koiria. Onnekkaimmat pääsevät Luizan kotiin, jossa asuu jatkuvasti useita kymmeniä koiria. Sieltä käsin niillä on mahdollisuus päästä Kulkurien adoptio-ohjelmaan ja sitä kautta jonakin päivänä omiin koteihinsa Suomeen.

Ellanan ja Luizan tiet kohtasivat kolme vuotta sitten Ellanan ollessa vielä pentu. Löydettäessä Ellana oli aivan luurangonlaiha eikä se olisi kauaa selvinnyt kadulla ilman apua. Niinpä Luiza päätti pelastaa nuorukaisen luokseen. Nyt Ellana on viettänyt jo kolme vuotta Luizan luona. Kulkurien aktiivit vierailivat Luizan luona marraskuussa ja ihastuttuaan Ellanan ihanaan luonteeseen päättivät, että sen on korkea aika päästä etsimään omaa kotiaan Kulkurien sivuille.

Ellana on oikea kullanmuru. Se on ystävällinen, kiltti ja hyväsydäminen ihan kaikkia kohtaan. Aktiivimme tavatessaan tyttö kävi huolellisesti kaikki vieraat läpi pitäen huolta, ettei kukaan jäänyt ilman lämmintä vastaanottoa. Välissä Ellana kävi pussailemassa naapurin kissatkin, ettei niillekään vain tulisi ulkopuolinen olo. Ellana malttaa kiltisti ja hiljaa odotella omaa vuoroaan saada huomiota ja kun ihmiset sitten huomaavat Ellanan, saa se vallattoman ilohepulin silkasta riemusta.

Ellana tulee hienosti toimeen urosten kanssa. Narttuihin suhtautumisesta ei ole tietoa, mutta Ellana vaikuttaa hyvin kiltiltä ja tasapainoiselta koiralta muiden koirien seurassa. Ellana ei myöskään tarhalla hauku paljoa. Suurena ja nuorena koirana se tulee tarvitsemaan tarpeeksi aktiviteetteja ja liikuntaa tulevassa kodissaan.

Ellana on noin 57 cm korkea ja 28 kiloa painava.

25.3.2016
Ihastuttava Ellana odottaa edelleen Luizan luona omaa ihmistään. Sen upea luonne ei ole muuttunut miksikään, vaan tyttö on edelleen äärimmäisen sosiaalinen ja avoin. Ellana on iloinen ja pirteä ja touhottaakin mielellään ihmisten mukana. Samalla se osaa kuitenkin olla kohteliaan rauhallinen. Kun aktiivimme vierailivat maaliskuussa sen aitauksessa Ellana sai hirmuiset ilohepulit, mutta muisti silti varoa jyräämästä ihmisiä. Rapsutuksia saadessaan Ellana painautuu onnellisena vasten rapsuttelijaa. Jos rapsutukset loppuvat, saattaa Ellana hellästi muistuttaa että vähän voisi vielä hoitaa.

Ellana on upea koira sisältä ja ulkoa. Aktiivimme kertoivat että livenä sillä on upea turkki ja kauniit, viisaat silmät joista huokuu sen sisällä oleva lempeys. Ellanan pieni töpö heilui uskollisesti koko vierailun ajan. Mistä löytyisi tälle tasapainoiselle, kiltille ja kauniille koiralle koti, jossa se pääsisi vihdoin jakamaan loputonta rakkauttaan?

14.7.2016
Ellana odottelee edelleen Luizan luona omaa kotiaan. Luiza pyrkii aina mahdollisuuksien mukaan harjoittelemaan koiriensa kanssa kotikoiralle tarpeellisia tapoja, jotta niiden olisi helpompi sopeutua koteihinsa Suomessa. Hän kertoi että normaalisti iloiselle ja leppoisalle Ellanalle hihnakävely on vielä hyvin hankalaa. Ellana pelkää Luizan mukaan hihnaa melkoisesti, joten on hyvin mahdollista että ennen päätymistään nääntyneenä Luizalle sitä on pahoinpidelty. Ilman hihnaa se on oma herttainen ja ystävällinen itsensä.

19.10.2016
Suloinen Ellana sen kuin odottaa. Se on jo huimat neljä vuotta odottanut Luizan pihalla sitä ikiomaa kotiaan, joka näkisi sen tavallisen mustan ulkokuoren takana piilevän herttaisen persoonan. Jälleen syyskuussa Ellana otti aktiivimme vastaan suurella rakkaudella. Se tulee heti vieraidenkin luokse nämä nähdessään. Ellana on luonteeltaan hyvin lempeä, kiltti ja kuuliainen ja se pyytää myös huomiota äärimmäisen kohteliaasti. Huomio ja läheisyys ovat sille todella rakkaita asioita. Vaikka muut koirat pihalla haukkuvat on Ellana täysin hiljaa koko vierailun ajan. Kun vieraat lähtevät hyväksyy Ellana kohtalonsa hiljaisena ja hetken näiden perään katseltuaan poistuu takaisin koppiinsa.

6.2.2017
Aktiivimme tapasivat Ellanan jälleen tammikuussa. Jokaiselle Ellanan tavanneelle on todellinen mysteeri, miten niin kiltti ja lempeä koira voi edelleen vuosien jälkeen odottaa omaa kotiaan. Ellana rakastaa aivan kaikkia. Se ottaa joka kerta vieraat vastaan yhtä suurella innolla. Se kiipeää vuorollaan jokaisen syliin ja jakelee loputtomasti märkiä, onnellisia suukkoja kaikille joilla on hetki aikaa olla sen lähellä. Ellana on iloinen ja touhukas, mutta samalla kohteliaan varovainen ihmisten lähellä touhutessaan. Se haastaa vierailijoita leikkiin ja esittelee itsestään myös hassuttelevan ja huolettoman puolen. Kun ihmiset liikkuvat sen tarhassa Ellaa seuraa kiltisti perässä. Se on onnellinen, kunhan saa olla ihmisten seurassa. Ellana on Luizan luona puolustanut jonkun verran ruokaansa muilta koirilta. Muuten se tulee mainiosti toimeen muiden koirien sekä kissojen kanssa.

11.6.2017
Jos Ellana olisi vaalea ja pörröinen se olisi ollut kotona jo monta vuotta. Mutta se on tavallisennäköinen, musta koira ja siksi se on mahtavasta luonteestaan huolimatta ohitettu jo niin monen monta kertaa. Toukokuussa Ellanan tavanneet aktiivimme kuvailivat sitä loputtoman ihanaksi, kiltiksi ja iloiseksi. Ellana rakastaa ihmisiä aivan äärettömän paljon ja se innostuu vieraista niin kovasti, että koko vierailun ajan sen pieni töpöhäntä vipattaa kuin viimeistä päivää. Se haluaa käydä tervehtimässä aivan kaikki ihmiset vuorollaan ja pitää huolen, ettei kukaan jää ilman suukkoja ja rakkautta. Ellana on mahdottoman tasapainoinen tyttö ja se haluaa selvästi kovasti miellyttää ihmisiä. Niinpä se innostuu kovasti heti, kun sen kanssa aletaan harjoitella temppuja. Viisaana tyttönä Ellana tajuaa nopeasti jutun juonen ja oppiikin uusia asioita todella nopeasti. Ellana on mielettömän ystävällinen ja kultainen ja se ansaitsisi jo kovasti sen oman perheen jolla olisi aikaa ja rakkautta juuri Ellanalle. Kiltin luonteensa vuoksi Ellana sopii varmasti mainiosti monenlaiseen kotiin.

31.8.2017
Upean Ellanan vuosien odotus on vihdoin päättynyt, sillä se on tänään varattu ikiomaan kotiinsa Suomeen.

24.9.2017
Ellanan suuri seikkailu on alkanut eilen, kun se on lentänyt oman perheensä luokse. Onnea koko perheelle!

_________________________________________________________________________________

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä, takapakkia, iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Ellana saapuu Suomeen steriloituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Ellana on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Yhteyshenkilö: Rosa Haahtikari.

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.