Päivitetty 24.09.2017

Kodin saanut koira: TEXAS


Syntymäaika: 02/2016
Sukupuoli: uros
Sijainti: Romaniassa (Onevet)
kastroitu


Perustiedot

Romaniassa on todella paljon kodittomia koiria. Suurin osa niistä ei suinkaan ole villiintyneitä tai edes syntyneet kadulle, vaan ne on hylätty sinne ihmisen toimesta pieninä pentuina. Ihmisillä ei ole varaa pitää huolta koiriensa pennuista, joten ne hylätään joko emon kanssa tai ilman emoaan johonkin syrjäisään paikkaan. Näillä pennuilla on häviävän pieni mahdollisuus selvitä omillaan ja vain pieni osa niistä selviää aikuisiksi. Joskus pennuilla käy tuuri ja ne hylätään lähelle eläinsuojelijan pyörittämää koiratarhaa. Näin kävi, kun yhdeksän vastasyntyneen pennun pentue hylättiin Rosiorin kunnallisen tarhan portille alkutalvesta. Koska Rosiorin kunnallinen tarha ei ole sopiva paikka pienille pennuille, pyysi Cornelia apua yhteistyötä tekevältä Onevetin tarhalta.

Nyt pennut ovat asustelleet Onevetin koiratarhalla jo lähes vuoden. Niistä on kasvanut reippaita nuorukaisia, jotka tutkivat uteliaasti maailmaa ja leikkivät mielellään keskenään. Pennuista suurin osa on jo löytänyt kodit Saksasta, mutta pentueen tavallisimman näköiset pennut Texas, Tilda ja Tilia etsivät edelleen omia kotejaan.

Texas on tyypillinen nuori pojankoltiainen. Se on iloinen ja touhukas ja suhtautuu kaikkeen uuteen reippaan uteliaasti. Vaikka Texasilla on nuorelle pojalle tyypillisesti paljon virtaa, se osaa käyttäytyä hienosti jännittävässäkin tilanteessa. Texas on äärimmäisen ihmisrakas ja se hakeutuukin heti ihmisten lähelle saadakseen huomiota. Se osaa hienosti rauhoittua nauttimaan huomiosta. Texas hakee jatkuvasti kontaktia ihmiseen ja siitä saisikin varmasti hyvän harrastuskaverin. Texas on tarhalla tasapainoisen oloinen eikä se juurikaan hauku. Tällä hetkellä se jakaa häkkinsä kahden nartun kanssa ja kolmikko tulee mainiosti toimeen keskenään.

Texas tulee aikuisena olemaan noin 50-55 cm korkea.

24.9.2017
Texas on vihdoin eilen lentänyt Suomeen oman perheensä luokse. Onnea koko perheelle!

29.8.2017
Komean Texasin pitkä odotus on vihdoin päättynyt. Sen oma koti on löytynyt ja pian Texas matkustaa ikiomaan kotiinsa Suomeen.

19.2.2017
Tilda ja Texas olivat aktiivejamme vastassa jälleen tammikuussa. Vieraiden vastaanotto oli vähintään yhtä innokas kuin pari kuukautta aiemminkin. Heti vieraita nähdessään Tilda ja Texas sekosivat onnesta ja alkoivat malttamattomina pomppia häkkiään vasten. Ihmisten tullessa sisälle häkkiin molemmat loikkivat ihmisen luota toiselle hakien rapsutuksia ja huomiota ja jaellen pusuja aina kun siihen saivat mahdollisuuden. Tilda ja Texas ovat iloisia, tasapainoisia ja hyvin reippaita pentuja jotka ovat todella iloisia kaikesta uudesta. Ihmisiä ne rakastavat ja huomio ja namit ovat todella kova juttu. Molemmat sisaruksista sopisivat mainiosti monenlaiseen kotiin, kunhan tarjolla on nuorelle ja energiselle koiralle tarpeeksi tekemistä ja puuhattavaa.

24.3.2017
Iloinen Texas odottelee edelleen Onevetin tarhalla omaa perhettään. Sen mahtava luonne ei ole muuttunut miksikään, vaan se on edelleen loputtoman iloinen ja ihmisrakas nuorukainen. Texas ottaa niin tutut kuin vieraatkin ihmiset vastaan iloisesti pomppien. Se on harvinaisesta ihmisseurasta niin onnellinen, että alkuun se ei osaa tehdä muuta kuin ilohepuloida ja riekkua ympäriinsä. Hetken päästä se kuitenkin rauhoittuu. Silloin se haluaa välttämättä kiivetä syliin ja jaella suukkoja kaikille, jotka sen niin antavat tehdä. Texas on iloinen touhuilija, joka tykkäisi varmasti aktiivisesta kodista. Se on sosiaalinen, ystävällinen ja reipas ja sopisi luonteensa puolesta monenlaiseen kotiin. Texas ei tarhalla hauku juuri lainkaan, vaan suhtautuu kaikkeen kivaan tai jännittävään häntä villisti heiluen ja iso hymy naamallaan.

23.5.2017
Komea Texas asustelee edelleen Cosobassa yhdessä siskonsa Tildan kanssa. Kevät on tuonut mukanaan Romaniaan useita hellepäiviä. Kuumat kelit ovat selvästi rauhoittaneet Texasia, joka otti toukokuussa aktiivimme vastaan yllättävän rauhallisesti. Edelleen se kyllä innostui heti, kun joku vähänkään alkoi sen kanssa leikkiä. Kun ihmiset rauhoittuivat, myös Texas rauhoittui ihmisen lähelle. Texas ottaakin jatkuvasti kontaktia ihmiseen ja yrittää kovasti ymmärtää mitä siltä toivotaan. Texasin mielestä edelleen parasta on ihmisten seura ja sillä onkin hauska tapa hivuttautua hiljalleen lähemmäs, jos ihmiset eivät sitä hetkeen huomioi. Texas suhtautuu edelleen niin tuttuihin kuin tuntemattomiinkin hyvin ystävällisesti ja se on muutenkin edelleen hyvin tasapainoinen ja iloinen nuorukainen.

31.7.2017
Myös täysin kotivalmis, kiltti ja tasapainoinen Texas odottelee edelleen Onevetissä omaa kotiaan. Kaikki sen tavanneet henkilöt ovat menettäneet sille sydämensä. Texas on tyypillisen nuoren koiran tavoin innostunut ja iloinen ja aina uteliaasti osallistumassa kaikkeen mitä häkissä tapahtuu. Innostuksestaan huolimatta se osaa käyttäytyä yllättävän kohteliaasti eikä vaadi huomiota vaan odottelee vierellä sopivaa hetkeä rapsutuksille. Ihmisen huomio on sille todella rakasta ja rapsutuksia saadessaan se painautuu tiukasti syliin ja sulkee onnellisena silmänsä. Texas sopisi varmasti monenlaiseen kotiin ja vaikka ensimmäiseksi koiraksi.

___________________________________________________________________

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä, takapakkia, iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutuessa muuttua.

Texas saapuu Suomeen kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Texas on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Yhteyshenkilö: Rosa Haahtikari

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.