Päivitetty 25.09.2017

Kodin saanut koira: INES


Syntymäaika: 5/2017
Sukupuoli: narttu
Sijainti: Romaniassa (Luiza Mandru)
ei steriloitu


Perustiedot ja tausta
16.8.2017

Grădiştean kylässä, 45 minuutin ajomatkan päästä Bukarestista asuu eläinrakas Luiza Mandru. Hän toiminut jo pitkään vapaaehtoisena eläinsuojelijana ja Kulkureiden luotettavana yhteistyökumppanina. Luizan ja hänen miehensä omakotitalossa asustelee viitisenkymmentä koiraa ja parikymmentä kissaa. Eläimet pääsevät ulkoilemaan aidatulle pihalle, mutta muuten ne asuvat sisätiloissa. Tilanne ei kuitenkaan vastaa kotiympäristöä, sillä eläimiä on niin paljon ja mahdollisuudet yksilölliselle huomiolle ovat vähäiset. Noin puolet koirista on aikuisia koiria ja puolet pentuja.

Ines on noin kolmen kuukauden ikäinen tyttö, joka on tullut Luizalle siskonsa Catrinelin kanssa. Pikkuneitien elämä uhkasi päättyä ikävästi heti alkujaan, kun ne olivat jäämässä auton alle. Apulaiskaupunginjohtajan veljentytär nimittäin meinasi ajaa pentujen päälle, mutta ennätti kuitenkin jarruttaa viime hetkellä. Nainen nappasi pennut mukaansa ja vei ne kaupungintalolle turvaan. Nainen tiesi Luizan ja arveli, että pennuilla olisi sitä kautta mahdollisuus löytää kodit. Niinpä nainen pyysi apulaiskaupunginjohtajaa hoitamaan jonkun kuljettamaan pennut Luizalle. Tytöt saapuivatkin Luizan hoiviin virkavallan saattamana.

Ines on siskonsa tapaan leikkisä ja ystävällinen pentu. Se puuhastelee isompien koirien kanssa tohkeissaan ja elelee tällä hetkellä sopuisasti myös kissojen kanssa. Ihmisten toiminta kiinnostaa Inestä kovasti ja se touhottaakin uteliaana siskonsa kanssa ihmisten mukana, kun siihen vain tilaisuus tarjoutuu. Leikkiessään Ines saattaa käyttää ääntään, onhan hän pieni innokas pentu, mutta muuten tyttö ei turhia hauku. Tämä nappisilmä kasvaa arviolta noin 7-8 kiloiseksi.

 

29.8.2017
Ineksellä on tällä hetkellä useita kotiehdokkaita, joten siitä ei oteta enempää kyselyitä vastaan. Kiitokset kaikille kiinnostuneille.

 

1.9.2017
Nyt kannattaa Ineksenkin pysähtyä hetkeksi kuuntelemaan uutisia Suomesta, sillä se on juuri varattu omaan kotiinsa.

 

25.9.2017
Ines touhottaa nyt menemään uudessa kodissaan Suomessa. Onnea koko perheelle yhteiseloon!

 

Pentua harkitsevalla on suuri vastuu. Omat resurssit on ehdottoman tärkeää punnita huolella, sillä yhteistä taivalta voi hyvinkin olla reilusti yli vuosikymmenen ajan. Ajan, motivaation ja sitoutuneisuuden täytyy olla kohdallaan. Pentua harkitessa täytyy muistaa, että mm. sisäsiisteys on opeteltava alusta lähtien, hihnakäytös on täysin uusi asia, muihin koiriin tutustumistakin saattaa joutua harjoittelemaan eikä yksinolo suju heti itsestään. Tavaratkin saattavat päätyä tylsistyneen ja aktiivisen pennun kitaan ja leluiksi ihan vain vahingossa. Pentu tarvitsee paljon selkeitä rajoja, johdonmukaista, positiiviseen palkitsemiseen keskittyvää koulutusta ja rakkautta kasvaakseen tasapainoiseksi aikuiseksi.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutuessa muuttua.

Mikäli pentu tulee Suomeen alle kuuden kuukauden ikäisenä, sitä ei steriloida ennen kotiutumista. Tällöin tuleva koti sitoutuu steriloimaan koiran kohtuullisen ajan kuluessa sen saavuttua Suomeen, mieluiten neljän kuukauden sisällä. Yhdistys osallistuu halutessanne steriloinnin kustannuksiin 70 eurolla kuittia vastaan. Olethan myös yhteydessä yhdistykseen (varaajaan) ennen sterilointia.

 

Ines saapuu Suomeen asianmukaisesti steriloituna (mikäli ikä sen sallii), rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Ineksellä on mikrosiru ja oma EU-lemmikkipassi tullessaan Suomeen. Mikäli Ines tulee Suomeen steriloimattomana nuoren iän vuoksi, tuleva koti sitoutuu steriloimaan koiran kohtuullisen ajan kuluessa sen saavuttua Suomeen, mieluiten neljän kuukauden sisällä. Yhdistys osallistuu omistajan niin halutessa steriloinnin kustannuksiin 70 eurolla kuittia vastaan. Olethan myös yhteydessä yhteyshenkilöön ennen sterilointia.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Ineksen yhteyshenkilönä toimii Maikku Wikberg.

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.