Päivitetty 30.10.2017

Kodin saanut koira: TILIA


Syntymäaika: 02/2016
Sukupuoli: narttu
Sijainti: Romaniassa (Onevet)
steriloitu


Perustiedot

Romaniassa on todella paljon kodittomia koiria. Suurin osa niistä ei suinkaan ole villiintyneitä tai edes syntyneet kadulle, vaan ne on hylätty sinne ihmisen toimesta pieninä pentuina. Ihmisillä ei ole varaa pitää huolta koiriensa pennuista, joten ne hylätään joko emon kanssa tai ilman emoaan johonkin syrjäisään paikkaan. Näillä pennuilla on häviävän pieni mahdollisuus selvitä omillaan ja vain pieni osa niistä selviää aikuisiksi. Joskus pennuilla käy tuuri ja ne hylätään lähelle eläinsuojelijan pyörittämää koiratarhaa. Näin kävi, kun yhdeksän vastasyntyneen pennun pentue hylättiin Rosiorin kunnallisen tarhan portille alkutalvesta. Koska Rosiorin kunnallinen tarha ei ole sopiva paikka pienille pennuille, pyysi Cornelia apua yhteistyötä tekevältä Onevetin tarhalta.

Nyt pennut ovat asustelleet Onevetin koiratarhalla jo lähes vuoden. Niistä on kasvanut reippaita nuorukaisia, jotka tutkivat uteliaasti maailmaa ja leikkivät mielellään keskenään. Pennuista suurin osa on jo löytänyt kodit Saksasta, mutta pentueen tavallisimman näköiset pennut Texas, Tilda ja Tilia etsivät edelleen omia kotejaan.

Tilia on kaunis nuorukainen. Sen nätin ulkokuoren lisäksi myös sen luonne on täyttä kultaa. Tilia rakastaa aivan kaikkea ja kaikkia ja sen elämäntehtävä tuntuukin olevan pusujen jakeleminen. Tilia on äärimmäisen huomionkipeä ja se pyrkii kaikin tavoin saamaan edes hetken tarhalla niin harvinaista huomiota. Innokkuudestaan huolimatta Tilia on kohtelias ihmisiä kohtaan. Se on iloinen, sosiaalinen ja perusrohkea nuorukainen. Tilia asuu tarhalla kolmen muiden narttujen kanssa ja tulee hienosti kaikkien muiden kanssa toimeen. Se ei tarhalla juurikaan hauku. Tilia sopisi varmasti monenlaiseen kotiin.

Tilia on noin noin 50-55 cm korkea.

19.2.2017
Myös vauhtityttö Tilia oli aktiivejamme vastassa tammikuussa. Tiliaa eivät vieraat ihmiset tai hälinä paljon jännitä. Se ottaa uudet tuttavat riemukkaan vauhdikkaasti vastaan. Tilialla on niin hirmuinen kiire käydä tervehtimässä jokainen ja sen jälkeen käydä pyytämässä jokaiselta rapsutuksia, että siitä on täysin mahdoton ottaa kuvia. Niinpä se oli lopulta pakko nostaa syliin kuvia varten. Sylissä olo ei Tiliaa paljon huolettanut, päinvastoin se olisi halunnut sylissäkin vain suukotella. Heti päästyään takaisin alas Tilian vauhdikas meno jatkui. Tilia onkin melkoin energiapakkaus. Sillä tuntuu olevan loputtomasti iloa ja rakkautta jaettavanaan. Tällä hetkellä Tilia asuu toisen nartun kanssa ja tytöt tulevat mainiosti toimeen keskenään.

25.3.2017
Kylmä talvi ja tylsä häkkielämä eivät ole lainkaan lannistaneet positiivista Tiliaa. Se oli jälleen iloisena aktiivejamme vastassa maaliskuun vesisateessa. Nähdessään ihmisiä Tilia alkaa pomppia ja hassutella, jotta ihmiset varmasti kiinnittäisivät siihen huomion. Kun vieraat sitten menevät juuri sen luokse alkaa Tilialla mahdoton ilohepuli, jonka aikana sen täytyy esitellä ihmisille kaikki vauhdikkaat temppunsa ja aina välillä käydä jakelemassa ohimennen suukkoja ihan kaikille. Hiljalleen Tilian meno rauhoittuu myös häkissä ja silloin sen tärkeimmäksi päämääräksi vaihtuu syliin kiipeäminen. Tilia onkin äärimmäisen ihmisrakas tyttö. Sitä saa tutkia ja nostella mielensä mukaan, eikä sen iloinen perusilme muutu miksikään. Tilia on kaikkia kohtaan ystävällinen ja kiltti eikä se tarhalla juurikaan hauku. Se sopisi varmasti monenlaiseen kotiin, kunhan kodissa tarjotaan tytölle tarpeeksi tekemistä ja liikuntaa. Vastalahjaksi perhe saa varmasti loputtomasti hassuja hetkiä ja ennen kaikkea rakkautta ja iloa elämäänsä.

23.5.2017
Tilian meno ei ole muuttunut miksikään. Jälleen toukokuussa se tervehti aktiivejamme loikkimalla innokkaasti häkkiä vasten jo ennen kuin kukaan vieraista edes ehti sisälle häkkiin. Ihmisten läsnäolo saa Tilian niin onnelliseksi, että se pyrähtelee ympäri häkkiä naama suuressa virneessä. Hetken ilakoituaan se tunkee koko pörröisen kehonsa lähimmän ihmisen syliin ja alkaa sitten suurella vimmalla jaella pusuja. Tilia onkin häkissä vietetystä pentuajasta huolimatta aivan mahdottoman ihmisrakas. Se haluaisi osallistua aivan kaikkeen mitä ihmiset puuhaavat eikä sitä juurikaan haittaa onko ystävä tuttu ihminen vai aivan uusi tuttavuus. Kaikki saavat Tilian nauramaan yhtä leveästi. Tilia on todellinen persoona, jonka seurassa ei voi olla nauramatta itsekin.

31.7.2017
Tilian menoa ei Romanian helle haittaa. Se on edelleen mahdottoman iloinen ja vauhdikas tyttö, joka kaipaisi selvästi kovasti tekemistä ja liikuntaa. Ihmiset ovat Tilialle rakas asia ja se tuleekin heti ensimmäisenä tervehtimään kaikkia päästessään ihmisten seuraan. Sen häntä ei tunnu lakkaavan heilumasta ollenkaan ja saadessaan rapsutuksia se suorastaan sulaa ihmisten syliin. Tiliaa eivät vieratkaan ihmiset ujostuta lainkaan, vaan se antaa kaikkien käsitellä ja tutkia itseään todella nätisti. Helteistä johtuen koirat saivat pihalla vettä vesiletkusta. Tilia oli suihkutuksesta kovin mielessään ja säntäili onnellisena vesisuihkun alla. Tilia onkin mitä hauskin nuorukainen, jolla olisi paljon annettavaa omalle kodilleen.

24.9.2017
Iloisen ja touhukkaan Tilian ei tarvitse enää kauaa murehtia tylsää häkkielämää, sillä sen ikioma koti on vihdoin löytynyt. Pian se pääsee matkustamaan Suomeen oman perheensä luokse.

30.10.2017
Tilian pitkä odotus palkittiin vihdoin viikonloppuna, kun se pääsi matkustamaan uuden perheensä ja koiraveljensä luokse Suomeen. Hurjasti onnea ilopilleri Tilialle ja koko perheelle!

________________________________________________________________

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä, takapakkia, iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutuessa muuttua.

Tilia saapuu Suomeen steriloituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Tilia on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Yhteyshenkilö: Rosa Haahtikari

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.