Päivitetty 13.12.2017

Kodin saanut koira: LITTLE FOXY (nyk. Mushu)


Syntymäaika: Noin 6/2017
Sukupuoli: Narttu
Sijainti: Romaniassa (Luiza Mandru)
Ei steriloitu

 

 

Perustiedot ja tausta:

19.10.2017
Romaniassa, Gradistean kylässä asuva hyväsydäminen ja loputtoman ahkera tahtonainen, Luiza Mandru on Rescueyhdistys Kulkurit ry:n pitkäaikainen yksityinen yhteistyötaho. Luiza ja hänen aviomiehensä pitävät omistamassaan omakotitalossa noin 50 koiraa ja 20 kissaa kerrallaan, joista noin puolet ovat yleensä pentuja ja puolet aikuisia.

Little Foxy on noin 4kk vanha pentu. Se on löydetty tienposkesta sisaruksensa kanssa noin 2kk ikäisenä. Foxy onnistui säilyä hengissä mutta toisen pennun kohtalo määräsi valitettavasti toisin. Luiza sai tiedon pennusta ja haki tämän turvaan luokseen. Se oli alkuun täynnä kirppuja ja sen iho oli arpinen kirpun puremista mutta nyt sen turrki jo kasvaa hyvää vauhtia takaisin ja Foxy onkin mitä iloisin ja touhukkain pieni koiran alku. Foxy on hyvin ystävällinen, iloinen ja reipas pieni neiti. Se tulee hienosti toimeen niin kissojen kuin koirienkin kanssa ja isompia se väistelee sujuvasti. Foxy on Luizan mukaan niin vauhdikas kun se kipittelee menemään, että parhaat kuvat siitä saa kun se nukkuu.

Kooltaan Foxy on pieni, se tulee jäämään arviolta noin 5 kg painoiseksi minityypiksi.

Nykytilanne:

30.11.2017
Little Foxysta tuli Mushu, kun tämä 30.11.2017 laskeutui Helsinki-Vantaan lentokentälle ja siirtyi omaan kotiin.

2.11.2017
Little Foxy löysi sen oman kotinsa ja kohta se saa tehdä tuon tärkeän matkan kotiin. Onnea Foxy ja perhe 🙂


Pentua harkitsevalla on suuri vastuu. Omat resurssit on ehdottoman tärkeää punnita huolella. Ajan, motivaation ja sitoutuneisuuden täytyy olla kohdallaan.

Pentua harkitessa täytyy muistaa, että mm. sisäsiisteys on opeteltava alusta lähtien, hihnakäytös on täysin uusi asia, muihin koiriin tutustumistakin saattaa joutua harjoittelemaan eikä yksinolo suju heti itsestään. Tavaratkin saattavat päätyä tylsistyneen ja aktiivisen pennun kitaan ja leluiksi ihan vain vahingossa. Pentu tarvitsee paljon selkeitä rajoja, johdonmukaista, positiiviseen palkistemiseen keskittyvää koulutusta ja rakkautta kasvaakseen tasapainoiseksi aikuiseksi.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutuessa muuttua.

Mikäli Little Foxy tulee Suomeen alle kuuden kuukauden ikäisenä, sitä ei steriloida ennen kotiutumista. Tällöin tuleva koti sitoutuu steriloimaan koiran kohtuullisen ajan kuluessa sen saavuttua Suomeen, mieluiten neljän kuukauden sisällä. Yhdistys osallistuu hautessanne steriloinnin kustannuksiin 70 eurolla kuitti vastaan. Olethan myös yhteydessä yhdistykseen (yhteyshenkilöön) ennen sterilointia.

Little Foxy saapuu Suomeen steriloituna (mikäli ikä tämän sallii), asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Little Foxy on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasti sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseen, oppaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Little Foxyn yhteyshenkilö on Mia Takolander

 

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.