Enkelikoira: SARA S

Syntymäaika: 07/2013
Sukupuoli: narttu
steriloitu
Sijainti: Romaniassa (Glinan tarha)
Kokoarvio:cm/kg

 

Perustiedot ja tausta

Sara, kuten niin lukemattoman moni muukin koditon romanialainen koira, on ollut ennen omistettu koira. Romaniassa syyt luopua lemmikistä ovat usein olemattomat tai niistä halutaan muuten vain eroon niiden tultua tarpeettomiksi (lue lisää Romanian eläinsuojelutilanteesta täältä). Niin kävi Sarallekin heinäkuussa 2017, kun sen todettiin olevan liian kiltti vahtikoiraksi. Niinpä Sara jäi kodittomaksi, mutta sentään onnekseen se pääsi yksityiselle eläinsuojelijoiden ylläpitämälle Glinan koiratarhalle.

Sara asuttaa toistaiseksi yksin häkkiään tarhalla. Ihmisiä kohtaan Sara on ensitutustumisen jälkeen rento ja tuttavallinen ja sen luonnetta kuvaavat myös sanat utelias ja tarkkaavainen. Sara on erittäin todennäköisesti puhdas saksanpaimenkoira. Se on iältään noin neljä-vuotias ja kooltaan noin 60-65 cm/30 kg. Sara on steriloitu.

Sara etsii koira- ja mielellään myös rotutuntemusta omaavaa aktiivista kotia, jossa Saralle pystytään tarjoamaan virikkeitä, johdonmukaista ja positiivisiin metoideihin pohjautuvaa koulutusta, liikuntaa ja sitoutunutta perheenjäsenyyttä sen loppuelämän ajaksi.

8.5.2024

Saimme suru-uutisen, Sara on nukkunut pois noin 11 vuoden iässä vanhuuden myötä. Sara sai elää pitkän ja hyvän elämän rakastettuna kotikoirana ja häntä jäi kaipaamaan oma perhe. Kiitos kaikesta ja lämmin osanottomme Saran perheelle.

30.10.2017

Sara saapui omaan kotiin 28.10.2017.

22.8.2017

Joskus asiat vain loksahtavat suorilta kohdilleen. Niin kävi Saran tarinassa, kun aikoinaan Romaniassa samasta kodista hylätyn ja Suomeen adoptoidun Tyson-komistuksen perhe löysi Saran. Entuudestaan yhdistykselle tutun, osaavan rescuekodin ollessa kyseessä, ei harkinta-aikaa paljoa tarvittu ja niinpä Sara ja Tyson tulevat lähitulevaisuudessa palaamaan jälleen samaan kotiin asumaan, tällä kertaa Suomessa. Onnea kaunis Sara <3

21.8.2017

Saran elämä mullistui heinäkuussa, kun sen tie vei omasta kodistaan 300 koiran tarhalle ja häkkiin, jossa ei muutaman kuormalavan ja pölyisen maan lisäksi ollut paljoa muuta kuin helteessä liian pian tyhjenevä vesiastia ja jonkinlainen koirankoppi. Sara suhtautui muutokseen luonnollisesti sterssaantumalla ja alkuun se vaikuttikin häkissään hermostuneelta ja levottomalta. Viikot kuluivat ja arki alkoi muodostua tarhan rutiinien ympärille. Tarha on sterssaava, vähävirikkeinen ja kurja paikka koiralle kuin koiralle elää ja olla, ja varsinkin koiralle, joka on ollut ennen omistettu ja joka on jalostettu elämään ihmisen kanssa, ihmisen rinnalla, se on varmasti lähes sietämätön paikka. Sara kuitenkin tyytyi kohtaloonsa, kuten koirat aina tekevät ja pikkuhiljaa se alkoi rentoutua ja vaikutti että sen kierrokset alkoivat laskea.

Nyt Sara on kiinnostunut ihmisistä ja haluaa tehdä tuttavuutta. Ihan suoraan se ei kenenkään syliin ryntää, vaan tarkkailee uutta tulokasta hetken ennen syvempää tutustumista. Tutuksi tulon jälkeen Sara onkin jo sitten hyvin rento ja ystävällinen koira.

Sara asuttaa toistaiseksi häkkiään tarhalla yksin, mutta edellisessä kodissa se on elänyt lukuisten muiden koirien kanssa ongelmitta. Voisimmekin ajatella, että Saralle sopisi koti joko ainoana koirana tai kodissa, jossa sille olisi kiva reipas uroskoira kaverina.

Ennenkaikkea Sara etsii sitoutunutta ja rakastavaa kotia loppuiäkseen, missä sille pystytään tarjoamaan monipuolinen ja tasapainoinen koiran elämä.

 


Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen.

Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä, takapakkia, iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutuessa muuttua.
Sara saapuu Suomeen steriloituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Sara on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Yhteyshenkilö Salla Honkapää

 

 

 

Mitä sinun tulisi huomioida ennen
rescuekoiran adoptiota?

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Koirat saapuvat Romaniasta Suomeen steriloituna tai kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi koirat on mikrosirutettu ja niillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue -sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä sekä Maa- ja Metsätalousministeriön säädöksiä koirien maahantuonnissa. Tässä artikkelissa esitetyn koiran kodinetsintää hoitaa Rescueyhdistys Kulkurit ry, joka on rekisteröitynyt Eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisteriin asiakastunnuksella 24032685.

Ennen yhteydenottoa, tutustuthan tarkasti adoptioprosessin kuvaukseen, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, adoptoitavan eläimen terveyteen sekä adoption kustannuksiin.

Yhteyshenkilö:

Tietoa adoptioprosessista

Usein kysytyt kysymykset

Opas rescuekoiran adoptoijalle

Tutustu myös näihin: