Päivitetty 06.11.2017

Kodin saanut koira: GEMMA G. nyk. EMMA


Syntymäaika: 2011
Sukupuoli: narttu
Sijainti: Romaniassa (M.G. Sanctuary)
steriloitu

Perustiedot ja taustat: 

28.7.2016
Kodittomien koirien tilanne Romaniassa on lohduton. Maassa arvellaan olevan  2-5 miljoonaa koditonta koiraa, ja kurjimpia kohtaloita näkyy teiden varsilla autojen alle jääneinä tai kadulla kaltoin kohdeltuina. Osan kadulla vaeltelevista koirista rankkurit keräävät talteen, ja kuljettavat usean koiran kerrallaan pieneen häkkiin sullottuina kunnallisille koiratarhoille, jossa koiria pidetään säilöttynä jonkin aikaa. Olot kunnallisilla tarhoilla ovat harvoin hääppöiset, mutta näiden koirien onneksi Romaniasta löytyy myös eläinsuojelijoita, jotka aika ajoin käyvät kunnallisilla tarhoilla. Jos on mahdollista, he ottavat mukaansa muutamia koiria, jolle tarjoutuu mahdollisuus parempaan elämään eläinsuojelijoiden omistamilla tarhoilla, tai mikäli ne adoptoidaan tarhalta omaan kotiinsa, esimerkiksi Suomeen.

Mihai Grigorie on romanialainen eläinsuojelija, joka on omistautunut kodittomille eläimille. Mihailla on tällä hetkellä kaksi tarhaa, ja uusi rakenteilla oleva tarha, M.G. Sactuary, sijaitsee noin tunnin ajomatkan päässä Bukarestista. Uutta tarhaa asuttaa jo melkoinen katras pelastettuja eläimiä mm. koiria, vuohia, kanoja, hanhia, ankkoja, kaneja, sika, lehmä ja minipossu. Uusi tarha tulee olemaan moderni ja sinne on tarkoitus rakentaa sopivat tilat jokaiselle jo tilalla asuvalle eläinlajille. Mihai on itse valmistunut juuri eläinlääkäriksi, ja on erittäin taitava käsittelemään eläimiä.

Gemma-koira on löytynyt Mihailestin kunnalliselta tarhalta kaksi vuotta sitten. Se on ollut Mihain hoidossa tähän asti, asuu tällä hetkellä M.G. Sanctuaryssa, ja etsii nyt omaa kotiaan Kulkurien adoptio-ohjelman kautta.

Gemma on melko suurikokoinen ja voimakas, mutta lempeä noin 5-vuotias narttukoira. Se suhtautuu ihmisiin ystävällisesti ja sosiaalisesti. Koiraa tervehdittäessä se selkeästi nauttii huomiosta ja painautuu vasten syliä. Gemma vaikuttaa oikein iloiselta ja reippaalta koiralta, ja se on kiinnostunut ympäristön tapahtumista ystävällismielisesti. Yleisvaikutelma koirasta on älykäs, rauhallinen ja itsevarma. Nyt tarhalla ollessaan se ei hauku juurikaan.

Kooltaan Gemma on noin 60 cm korkea, ja se painaa noin 25-30 kg. Gemman rotuperimässä on selkeästi jotakin molossirotua sen massiivisesta rakenteesta päätellen. Gemmasta voi kotiuduttuaan kuoriutua hyvinkin voimakastahoinen, ja sen tulevalla kodilla tulisi olla ennestään kokemusta koirista, sekä edellytykset tarjota koiralle tasapainoinen ja johdonmukainen koti ja kasvatus. Tarhalla ollessaan Gemma tulee toimeen sekä urosten että narttujen kanssa, mutta se pärjäisi hyvin myös ainoana koirana, mikäli sen aktivoinnista ja riittävästä liikunnasta huolehditaan. Koiran kotiuduttua on myös hyvä tutustuttaa se mahdollisimman pian kaikkeen uuteen, mitä elämä Suomessa voisi sille tarjoatakaan.

Nykytilanne:

28.10.2017
Gemma nyk. Emma matkusti omaan kotiinsa Suomeen.

22.9.2017
Voi Gemma, vihdoin koitti sinun vuorosi! Tervetuloa kotiin!

15.8.2017
Gemma ei tee itsestään numeroa, vaan sen sijaan jaksaa kärsivällisesti odottaa huomiota ihmisiltä. Gemma tuli Kulkurien adoptio-ohjelmaan reilu vuosi sitten ja odottaa edelleen sen ikioman kodin löytymistä. Lisätty uusia kuvia Gemmalle.

31.8.2016
Saimme Gemmasta kuulumisia alkuviikosta, kun Kulkurien Rosa ja Veera kävivät tapaamassa koiria Mihain tarhalla.
“Gemma on aivan ihana! Se mököttää kopissaan, koska on niin kuuma, mutta tulee heti kutsuttaessa luokse. Gemma on todella herttainen luonne, sellainen rauhallinen ja hiljainen ihanuus, joka tuijottaa suoraan sydämeen surkeilla nappisilmillä. Koira on hyvin kohtelias ja varovainen ihmisten kanssa, ja se sopisi varmasti mainiosti myös perhekoiraksi.”

Löytyisikö ihanalle Gemmalle koti vielä ennen talven pakkasia? Gemmalle lisätty kuvia.

2.4.2017
Lempeä ja ystävällinen Gemma odottaa edelleen tarhalla sitä omaa kotiaan. Talven pakkaset ovat olleet rajuja näin lyhyt karvaiselle koiralle mutta Gemma jaksaa odottaa kuuliaisesti kopissaan parempaa huomista. Ehkä tämä oli se viimeinen talvi kun sen tarvitsee nököttää koppinsa perällä hytisemässä, ehkä tämä on viimeinen kevät jonka se katselee häkkinsä kalterien

välistä, ehkä pian on Gemman vuoro saada ne parhaat uutiset mitä jokainen koira voi toivoa. Että sille olisi oma koti ja omat ihmiset odottamassa. Gemma on hiljainen ja tarkkailee tarhan menoa rauhallisesti. Se ei hötkyile ihmisiä kohta vaan odottaa maltilla kun sen luo tullaan ja nauttii suunnattomasti niistä pienistä hetkistä joita sen kanssa vietetään. Gemma on koira joka tulee arvostamaan jokaista hetkeään omien ihmisten kanssa omassa kodissaan ja se antaa itsestään kaiken vastineeksi.
Lisätty kuvia.

————————————————————————–

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Gemman rotuperimästä johtuen sen kotiehdokkaiden haastattelut tullaan suorittamaan kahden henkilön toimesta ja lisäksi kotiehdokkaille tullaan mahdollisesti tekemään kotikäynti ennen koiran varausta.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Gemma saapuu Suomeen steriloituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Gemma on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenkotiutuvan koiran oppaaseen, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Gemman yhteyshenkilö on Niina Laaksonen.

 

Video: Gemma Romaniassa uudella tarhalla 7.7.2016

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.