Päivitetty 28.10.2017

Kodin saanut koira: SHAKA (nyk. Samu)


Syntymäaika: 8/2015
Sukupuoli: uros
Sijainti: Romania (Onevet/Rosiori)
Kastroidaan ennen Suomeen tuloa

 

Perustiedot ja tausta
19.9.2017
Rosiorin kunnallinen tarha koostuu katoksista, katoksen alla olevista häkeistä ja niiden ulkopuolella sijaitsevista kopeista. Jokaisessa häkissä asuu koiria ja jokaisessa kopissa asuu koira ketjun päässä. Vaikka osasta puuttuu katto, osasta seinät ja lattia, on niihin jatkuva jono. Kunnallisen tarhan työntekijät myyvät yön pimeydessä koiria tappelukoiriksi sellaiseksi katsomiaan ja toisesta päästä rankkurit tuovat uusia. Virta on loputon. 

Tässä joukossa eleli Shaka. Sillä oli käynyt tuuri, sillä se on saanut paikan ulkokopista. Kesällä kopin suoja tosin oli kovin vähäistä, sillä neljänkymmenen asteen lämpö on ollut monena kesänä monelle koiralle kohtalokas. Shaka on kuitenkin säilyttänyt aktiivisuutensa ja leikkisyytensä ja nyt, kun se on siirtynyt eläinklinikka OneVetin ylläpitämälle, Cosoban kylässä sijaitsevalle tarhalle, se on entistäkin leikkisämpi. Se on reipas ja hyväntuulinen koiraveikko, joka pitää lajitovereistaan sekä myös ihmisistä. Se on kovin sovinnollinen eikä haasta riitaa, vaikka elinolosuhteet ovat karut ja stressaavat. Ensin saadessaan ihmisiä luokseen Shaka riekkuu ja riehuu, mutta rauhoittuu nopeasti nauttimaan huomiosta. Se lähestyy vieraita luottavaisesti, joskin siitä tiedetään, että sillä on huonoja kokemuksia miehistä.

Shaka on kooltaan noin 50 senttiä ja 18 kiloa.

Päivitykset uudemmasta vanhempaan
28.10.2017
Ja niin vain sai Shakakin karistaa Romanian pölyt jaloistaan ja lentää ikiomaan kotiin Suomeen. Samassa yhteydessä se sai itselleen uuden, suomalaisen nimen ja on nykyään Samu. Onnea Samu ja perhe.

30.9.2017
Vihdoin ja viimein onni kohtasi myös koirapoika Shakaa ja sen koti löysi sen. Pian Shaka matkustaa omaan kotiin Suomeen.

27.9.2016
Kulkurit vierailivat jälleen syyskuussa Rosiorin tarhalla ja tapasivat myös Shakan. Shaka se vaan jaksaa ankeista elinolosuhteista huolimatta olla iloinen ja ihmisrakas. Se on todella leikkisä ja riehakas, joka ei meinaa malttaa ollenkaan rauhoittua vieraiden läsnäollessa, niin innoissaan se on. Se haluaa lähelle ja lähellä ollessaan se antaa käsitellä itseään hyvin. Kaikenkaikkiaan Shaka on hauska tyyppi, josta saa aivan varmasti hyvätuulisen ja -luonteisen kumppanin.

Lisätty kuvia.

19.9.2017
Shaka nyt on Shaka. Sen seurassa on mahdotonta olla huonolla tuulella tai surullinen. Se lähestyy vierasta, kuin tämä olisi kauan kadoksissa ollut ystävä ja nautiskelee koko sielullaan ja ruumiillaan huomiosta ja tarjotuista nameista. Sen turkki on olosuhteista huolimatta valkoinen ja sileä, joten voi vain kuvitella, mitä se tulee olemaan, kun se pääsee kotiin. Se asuu nyt parin muun koiran kanssa häkissä ja tulee erinomaisesti toimeen häkkikavereidensa kanssa. Namienkin jakaminen onnistuu moitteetta. Mitä Shakasta sanoisi? Täydellinen.

Lisätty pari kuvaa.

9.8.2016
Elokuisessa illassa Rosiorin yhdessä kopissa oli ilo ylimmillään, sillä Shaka oli saanut vieraita. Se pomppii, riuhtoo ja hyppii päästäkseen ihmisen lähelle. Onkin täysin käsittämätöntä, miten aivan liikaa turvattomuutta ja pelkoa ihmisen taholta kokeneet koirat edelleen jaksavat uskoa ihmisen hyvyyteen. Tarhan työntekijän läheisyys sai toki Shakankin haukkumaan korviahuumaavasti. Saadessaan ystävällisen ihmisen lähelleen Shaka osaa rauhoittua ja se tulee varmasti rauhoittumaan myös kotioloissa, kun sen ei tarvitse yötäpäivää olla kytkettynä lyhyeen ketjuun vailla virikkeitä.

17.7.2017
Miksi ihmeessä Shakasta ei ole syntynyt maanlaajuista riitaa, kuka sen saa?! Shaka on onnekseen saanut jättää ketjukoiran elämän taakseen ja siirtynyt OneVetin eläinklinikan ylläpitämälle, Cosoban kylässä sijaitsevalle koiratarhalle. Siellä se on turvassa pahoilta ihmisiltä ja se saa tarvittaessa lääkinnällistä apua. Se tulee toimeen muiden koirien kanssa tarhan ulkoilualueella ja se on vähintäänkin yhtä ihmisrakas ja heinäkuun alussa tarhalla vierailleet aktiivimme kertovat, että heillä oli täysi työ pitää koira pois sylistään, jotta he saivat tehtyä työtään. Shaka on kertakaikkisen sympaattinen poika, jonka paikka on jossain muualla kuin tarhalla.

Lisätty kuvia.

22.5.2017
Miten Shakasta kertoisi, kuinka hieno koira se on? Sen vilpittömyys on aseistariisuvaa ja sen ihmisrakkaus ja elämisen riemu saavat uonhtamaan kaikki maailman murheet. Shaka on hyväntuulinen hössöttäjä, jota voisi vaan katsella ja ihastella. Sen elämän keskiössä on ihminen ja se olisi täydellisen onnellinen, jos se saisis herätä aamulla siihen, että se näkisi ensimmäisenä oman ihmisensä. Shaka on todellinen lottovoitto ja onnellinen se, joka Shakan saa.

Lisätty upeita valokuvaaja Veera Nurin kuvia.

16.3.2017
Maaliskuu toi Rosioriin myös Kulkurien aktiivit ja kun he tapasivat Shakan, riemu oli molemminpuolinen. Shaka on edelleen ihan mielettömän ihana ja kultainen aivan kaikille. Se tanssii koppinsa katolla, kun se huomaa, että ihmiset ovat tulossa sitä kohti ja ihmisten saapuessa luokse, se on ihan mahdoton iloväkkärä. Shaka tauhoittuu kuitenkin kohteliaasti heti, kun ihmiset ovat vierellä. Se hyppää heti tassut ojossa vastaan, kun pääsee tarpeeksi lähelle ihmistä ja haluaa sen ehdottomasti halailla ja pussailla niin paljon kuin ehtii. Shaka on koira, joka on ihan täynnä rakkautta ja iloa, jota pitäisi päästä vaan jakamaan jollekin, eikä sen häntä lakkaa hetkeksikään heilumasta. Se ei välitä muista koirista ja tervehtii kohteliaasti myös paikalla vierailevia uroksia. Ylipäätään se suhtautuu kaikkii muihin elollisiin tasapainoisen iloisesti. Missä on tämän läpeensä kultaisen, kiltin ja iloisen koiran koti?

Lisätty myös kuvia ja video.

21.2.2017
Lisätty video tammikuun aktiivien Romanian vierailusta.

 

 

31.1.2017
Shaka haukkuu edelleen rankkureille, mikä vahvistaa sitä käsitystä, ettei sillä ole niistä kovinkaan positiivista mielikuvaa. Haukkuva koira on usein koiraa tuntemattomille rankkureille merkki aggressiivisuudesta, joten Shaka saattaa olla saanut osansa tästä, mikä sitten lisää sen pelkoa ja näin myös haukkumista. Joskus koira haukkuu tarhalla myös siksi, että se on turhautunut, eikä sillä ole muutakaan tekemistä, mutta Shaka ei ole näitä koiria. Se on todella persoonallinen koira, jonka ulkomuoto jää valitettavasti erikoisempien varjoon. Se rakastaa ihmisiä ja on ihmisen seurassa rento ja avoin ja hakeekin aktiivisesti (rankkureita lukuunottamatta) ihmisen seuraa. Shakan ympärillä asuvat koirat eivät sitä kiinnosta, joskin tilanne saattaa muuttua, jos sille tulee mahdollisuus tutustua niihin lähempää. Koirakaveri saattaisi olla hyödyksi Shakan kotiutumisessa. Jyrsimisen puutteessa sen hampaisiin on kertynyt hieman hammaskiveä, joka ainakin osittain on hoidettavissa antamalla sille kotona luvallista jyrsittävää.

Lisätty kuvia tammikuulta.

15.1.2017
Muutama päivä sitten Romania peittyi lumeen. Lumisateen yhteydessä lämpötilat putosivat joka kahteenkymmeneen miinusasteeseen ja kun tähän lisätään navakka tuuli, voi vain kuvitella, kuinka se vaikuttaa koiraan, jonka suojana on laho koppi. Myös Rosiorin tarhan koirat, joihin Shakakin lukeutuu, saivat oman osansa luonnonvoimista. Kylmästä, viimasta ja tolkuttoman yksitoikkoisesta elämästä huolimatta Shaka on edelleen säilyttänyt elämänilonsa ja positiivisuutensa ja sen elämään tuo valoa hyvin satunnaiset ja ajoittaiset ihmiskontaktit. Shaka on niitä koiria, joiden ulkomuoto hukkuu pörröisempien ja suloisempien sekaan, mutta josta joku todella saa ihanan ystävän ja vierellä kulkijan.

Lisätty pari kuvaa lumiselta tarhalta.

 

 

 

 

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä, takapakkia, iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Shaka saapuu Suomeen asianmukaisesti kastroituna, rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Shaka on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Shakan yhteyshenkilö: Maarit Auranen

Maaliskuu 2017:

Tammikuu 2017

Elokuu 2016

Heinäkuu 2016

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.