Päivitetty 28.10.2017

Kodin saanut koira: PIRATE (nyk. Hugo)


Syntymäaika: 2014
Sukupuoli: uros
Sijainti: Romaniassa (Sintesti)
kastroidaan


Perustiedot

Romaniassa elää valtava määrä kodittomia koiria. Niitä on pelloilla, kadunvarsilla ja ennen kaikkea lähellä ihmisasutusta, sillä harva niistä pärjää omillaan ilman ihmistä. Suuri osa näistä koirista päätyy rankkureiden toimesta kunnallisille koiratarhoille, joiden kurjista oloista niillä on häviävän pieni mahdollisuus selvitä ulos hengissä. Pientä osaa kohtaa onni ja ne päätyvät rankkureiden sijaan eläinsuojelijoiden ylläpitämille tarhoille turvaan. Näin kävi Piratellekin, kun se sattui kaduilla kulkiessaan törmäämään Kulkurien yhteistyökumppaneihin Alina ja Anda Murguun noin vuosi sitten. Pirate pääsi naisten ylläpitämälle Suflete Dragin tarhalle Jilavaan. Nyt se on muuttanut Suflete Dragin uudelle tarhalle Sintestiin, josta käsin se voi nyt aloittaa oman loppuelämän kotinsa etsimisen.

Pirate on iloinen nuori koira. Se oli pitkään liian ujo adoptio-ohjelmaamme, mutta nyt se on selvästi päättänyt muuttaa elämänsä, sillä viimeisen parin kuukauden aikana se on reipastunut todella huimasti. Pirate on todella innoissaan häkkiinsä tulevista vieraista. Se hyppelehtii ja juoksentelee ihmisten välillä aivan kuin sille olisi aivan mahdoton tehtävä valita kenen kohdalla pysähtyä. Pirate on leikkisä ja aktiivinen ja sillä on vielä nuoren pojan hassutteleva pilke touhuissaan. Vieraiden rapsutukset ja namit ovat todella ihania ja niiden takia Pirate on valmis pysähtymään ja rauhoittumaan. Pirate vaikuttaa tarhalla ihmisrakkaalta ja kiltiltä koiralta. Se jakaa häkkinsä useamman muun koiran kanssa ja tulee kaikkien kanssa hienosti toimeen. Pirate on myös kissatestattu eikä se ainakaan tarhalla juurikaan välittänyt kissoista, vaan keskittyi tyhjentämään kissojen ruokakippoja.

Pirate on vähän höpsön oloinen kaveri. Sen häkki on usein täynnä mutavelliä ja yhteen nurkkaan kertyy melko syvä lätäkkö jota kaikki muut koirat välttelevät. Piratea pieni pulahdus ei kuitenkaan haittaa, koska sitä kautta pääsee lähemmäs ihmisiä kuin kukaan muu.

Pirate on noin 60 cm korkea ja painaa noin 25 kiloa.

28.10.2017
Tänään Piratesta on tullut rakastettu perheenjäsen ja se on lentänyt pitkän matkan Suomeen. Tänään se on saanut uuden nimen Hugo ja tänään se on kotona. Onnea Hugo ja perhe!

27.9.2017
Komean Piraten pitkä odotus päättyy pian, sillä se varattiin tänään ikiomaan kotiinsa Suomeen. Pian Pirate saa aloittaa uuden elämänsä oman ihmisensä kanssa. Onnea Pirate ja koti!

3.9.2017
Komea Pirate elelee edelleen Sintestin tarhalla pienessä häkissä monen muun koiran kanssa. Tämä lannistaisi monia, mutta hurmaava Pirate ei ole muuttunut miksikään. Se on edelleen äärimmäisen sosiaalinen ja rakastaa aivan kaikkia koiria ja ihmisiä jotka kohtaa. Huomio ja rapsutukset ovat sille äärettömän tärkeitä ja Piraten elämä olisikin varmasti täydellistä jos se saisi ensin juosta ja leikkiä ja sitten käpertyä ihmisen vierelle. Pirate on hiljattain myös kissatestattu ja se pärjäsi mainiosti kissojen kanssa. Kissoja enemmän sitä kiinnostivat kissojen ruokakipot, jotka se antaumuksella tutki ja tyhjensi ennen kuin palasi häntä iloisesti viuhtoen ihmisten luo. Pirate on äärimmäisen hyväntuulinen ja lempeä koira, joka kovasti ansaitsisi jo sen oman kotinsa.

27.2.2017
Helmikuussa Romaniaan reissanneet aktiivimme tapasivat Sintestin visiitillään myös sisäisesti ja ulkoisesti upean Piraten. Se on tarhalla vihdoin saanut hieman lisää massaa ja nyt Pirate onkin todella komeassa kunnossa. Sen mahtava luonnekaan ei ole muuttunut miksikään, vaan se suhtautuu edelleen vieraisiin suunnattoman iloisesti. Outo tilanne ei jännitä sitä juuri lainkaan, vaan se touhottaa iloisesti ympäri häkkiä namien ja huomion perässä. Kaikki uusi ja ihmeellinen kiinnostaa sitä kovasti ja Pirate tuntuukin osallistuvan kaikkeen mitä häkissä tapahtuu. Menoa ja meininkiä ei siis Piraten kanssa puutu ja se olisikin varmasti onnellisimmillaan aktiivisessa kodissa jossa saisi touhuta ja liikkua tarpeeksi. Touhotuksen päätteeksi Pirate tulee ystävällisesti lähelle ja jää siihen pyytämään huomiota ja rakkautta. Pirate ei tarhalla hauku juuri lainkaan ja se elelee edelleen kiltisti isossa laumassa muiden koirien kanssa. Se vaikuttaakin kaikin puolin tasapainoiselta ja sosiaaliselta pojalta, jolta puuttuu enää vain se ikioma perhe jonka kanssa hassutella ja hölmöillä.

12.11.2016
Komea Pirate odottelee edelleen Sintestin tarhalla sitä omaa kotiaan. Se otti marraskuun alussa vierailleet aktiivimme suurella ilolla vastaan touhottaen ympäri pientä häkkiä tietämättä miten päin olla. Tällä hetkellä Pirate jakaa häkkinsä viiden muun ison koiran kanssa ja valitettavasti jännittävissä tilanteissa porukassa syntyy usein riitoja. Pirate ei kuitenkaan näihin osallistu, vaan siirtyy diplomaattisesti pois tilanteesta heti jos jännitteitä syntyy. Pirate onkin kaikin puolin äärimmäisen tasapainoinen ja positiivinen kaveri, joka tuntuu olevan pohjattoman kiltti ja ystävällinen aivan kaikkia kohtaan. Olisi hienoa jos iloinen nuorukainen pääsisi omaan kotiinsa pois Romanian kylmästä talvesta.

14.7.2016
Pirate otti heinäkuussa vierailleet aktiivimme iloisesti vastaan. Se tervehtii kaikkia vieraita ystävällisesti pyörien entiseen malliin ihmisten välillä pystymättä valitsemaan kenen luokse pysähtyä. Sillä on kiire käydä hakemassa kaikilta rapsutuksia. Energisyydestään huolimatta Pirate osaa kuitenkin varoa ihmisiä eikä se ole mitenkään mahdoton. Pirate tulee hienosti toimeen narttujen sekä urosten kanssa. Se vaikuttaa kaikin puolin tasapainoiselta nuorukaiselta. Pirate ei hauku tarhalla juuri lainkaan.

_______________________________________________________________________________

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä, takapakkia, iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Pirate saapuu Suomeen kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Pirate on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Yhteyshenkilö: Essi Marttila

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.