Kodin saanut koira: OLIVIA

Syntymäaika: 2010
Sukupuoli: narttu
steriloitu
Sijainti: Romaniassa (Glina)
Kokoarvio:

 

Perustiedot ja tausta

Glinalla sijaitseva A Doua Sansan tarhalla on satoja koiria. Toisilla on jokin tarina löytöhetkestä tai tiedetään jonkun matkaa menneisyydestä, mutta suurimmalla osalla koirista tarinana on se yksi ja sama, hylätty ja siten kadulta poimittu turvaan. Olivialla ei ole tähän tarinaa kirjoitettavaksi, mutta on olemassa Olivia ja hänen kolme poikaansa.

Olivia on siis äiti, jolla on poikia Orly, Oliverto ja Olivetto. Olivia on sellainen perusäiti, joka piti lempeästi nuoret pojat kurissa ja nuhteessa. Pojat ovat jo aikuisiksi kasvaneet, eivätkä Olivian huolenpitoa enään tarvitse, vaikka edelleen asuttavat samaa häkkiä jo toista vuotta. Herttainen ja kuitenkin omanarvontunteva koirarouva, sopivassa määrin eloisuutta ja rauhallisuutta. Olivia sopisikin monenlaiseen kotiin, kaveriksi eläkeläiselle päiväkävelyille, kuuntelijaksi yksinäiselle tai perhekoiraksi nuorelle parille.

Olivian selässä on ollut joskus suuri haava, josta on ilmeisemmin puuttunut nahkaa. Haava on täysin parantunut, mutta karva ei kasva tuohon kohtaan enään. Kuva tästä löytyy alhaalta.

Kokoa Olivialla on noin 50 cm ja painoa noin 20 kg

23.9.2017
Olivia saapui tänään Suomeen ja omaan kotiin.

1.9.2017
Upea päivä, Olivia on tänään varattu omaan kotiin Suomeen.

20.8.2017
Olivia on ihana ja täydellinen aina vaan. Arvonsatunteva, mutta kohtelias ja hillitty. Sellanen tyyneys ja pala äitimaata koiran muodossa. Selän arvesta voi vain päätellä, missä kunnossa Olivia on joskus ollut ja mistä kaikesta on koira joutunut selviämään ja on silti edelleen niin tasapainoinen ja tyyni. Harmaus näkyy jo Olivian kuonossa ja pian 2 vuotta on ollut kotia etsivänä. Mikäli etsit kaunista koiraa, niin sisältä kuin ulkoisinkin seikoin, olet löytänyt etsimäsi.

30.5.2017
Tyttö, jossa terrierin ylpeyttä ja lempeyttä. Olivia on timantti! Hyvin vieläkin sietää nuorien poikiensa touhuja äidin tyyneydellä, mutta nauttisi varmasti paikasta pehmeällä pedillä ja pienestä herkkupalasta silloin tällöin. Olivia on pitänyt sitkeästi oman rauhallisen luonteensa tarhalla ja on täysin valmis kotikoira, vailla kotia.

24.3.2017
Olivia on ehdottomasti yksi näitä koiria, jotka hurmaavat heti ensinäkemisellä. Oliviasta siirtyy välittömästi ihmiseen rauhallinen tunne ja persoonallinen olemus vain lisää tuota Olivian viehätysvoimaa, mitä tästä koirasta huokuu runsain mitoin. Luonne on Olivialla pysynyt samana, eikä sana hötkyily kuulu Olivian sanavarastoon edelleenkään ja namit olivat silitysten kera parasta mitä hän tietää.

22.11.2016
Herttainen hukkakoira Olivia, joka rauhalliseen tapaansa ottaa vieraat vastaan ja kärsivällisesti jakaa häkkinsä toukkaiden poikiensa kanssa. Mikään riehuminen ei saa Oliviaa hermostumaan, eikä isoja poikiaan enään tarvitse kaitsia. Tämä kaunis kolmikko, äiti ja pojat, odottaa edelleen kotiaan ja yksitoikkoinen elämä Glinan tarhalla jatkuu. Kumpa oma koti löytäisi Olivian, tällä kun olisi niin paljon perheelleen annettavanaan, suurin niistä on Rakkaus. Kuvia Oliviasta lisätty.

20.7.2016
Heinäkuun alussa olivat aktiivimme Glinan tarhalla ja tapasivat myös Olivian. Olivia ei ole tavoiltaan muuttunut, edelleen rauhallinen ja maltillinen, myös poikiensa suhteen ja suloinen kuin mikä. Haukkumista esiintyy jonkun verran, tuolla tarhan tylsyyden keskellä.  Tämä on hyvinkin yleistä tarhalla, että koira reagoi muiden koirien haukuntaa, mutta kotioloissa, missä stressiä aiheuttavia tekijöitä on paljon vähemmän, voi tilanne olla niin, ettei haukuntaa ole tarvetta.

29.5.2016
Olivia asuttaa edelleen häkkiään, tosin nyt kahden poikansa kanssa, sillä Olivetto on päässyt jo kotiin. Edelleen Olivia on maltillinen ja odottaa rauhassa vuoroaan, niin namien jaossa, kuin rapsutuksissa. Olivia on todella kiltti ja ihmisrakas koira, joka hakeutuu lähelle. Herkut ovat myös Olivian mieleen kovasti, joten kouluttaminen on verraten helppoa. Kuvia kauniista “hukkakoira” Oliviasta lisätty.

25.1.2016
Olivia äidillä on varmasti maailman parhaimmat hermot. Hän kestää riekkuvia teinipoikiaan äidillisen rauhallisesti. Maltillisena koirana, odottaa kunnes on hänen vuoronsa tulla ihmistä tervehtimään ja nauttiikin huomiosta sekä rapsutuksista. Vetoava koira, joka odottaa taka-alalla, mutta silti vie sydämen.

29.11.2015
Olivia ja 3 poikaa Orly, Oliverto ja Olivetto tulevat Kulkurien sivulle etsimään kotiaan.

————————————————————————————————————————————

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Olivia saapuu Suomeen steriloituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Olivia on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

 

Yhteyshenkilö: Stina Nurmikoski

 

 

 

Mitä sinun tulisi huomioida ennen
rescuekoiran adoptiota?

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Koirat saapuvat Romaniasta Suomeen steriloituna tai kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi koirat on mikrosirutettu ja niillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue -sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä sekä Maa- ja Metsätalousministeriön säädöksiä koirien maahantuonnissa. Tässä artikkelissa esitetyn koiran kodinetsintää hoitaa Rescueyhdistys Kulkurit ry, joka on rekisteröitynyt Eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisteriin asiakastunnuksella 24032685.

Ennen yhteydenottoa, tutustuthan tarkasti adoptioprosessin kuvaukseen, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, adoptoitavan eläimen terveyteen sekä adoption kustannuksiin.

Yhteyshenkilö:

Tietoa adoptioprosessista

Usein kysytyt kysymykset

Opas rescuekoiran adoptoijalle

Tutustu myös näihin: