Päivitetty 21.09.2017

Kodin saanut koira: FELICITA


Syntymäaika: 2012-2013
Sukupuoli: narttu
Sijainti: Romaniassa (Onevet)
steriloitu

 

12.5.2017
Rosiori de Veden kaupunki Romaniassa on koiraihmisen näkökulmasta surullinen paikka. Ainoan toivon kipinän paremmasta huomisesta tuo uuttera eläinsuojelija Cornelia Stan, joka on omistanut elämänsä näiden koirien auttamiseen. Cornelia käy säännöllisesti hoitamassa ja ruokkimassa koiria ja järjestää niitä ulkomaalaisten adoptioiden piiriin. Kulkurit auttavat Rosiori De Veden syrjäistä romanialaiskaupunkia sen koiraongelman hallinnassa massasterilointi ja avustusprojektin avulla sekä ottamalla joitakin kunnallisen tarhan koiria adoptio-ohjelmaan. Kaupungin koiratarhalla elää noin 350 koiraa ja aina kun joku onnekas saa kodin, ovat rankkurit jo pyydystäneet kaduilta tilalle kaksi uutta. Näistä uusista osa on niin onnekkaita, että ne lähetetään jostakin syystä Kulkurien yhteistyökumppaniklinikan ylläpitämälle tarhalle turvaan. Yksi tällainen onnekas on suloinen Felicita. Sillä huomattiin Rosiorissa napatyrä, minkä vuoksi se lähetettiin leikattavaksi Onevetiin. Nyt napatyrä on hoidettu ja tyttö on valmis lähtemään kotiin.

Felicita on hieman sellainen raasu, joka unohtuu helposti ison ulkoilualueen nurkkaan. Kun muut koirat ilakoivat pihalla ja käyvät tervehtimässä ihmisiä ja toisiaan Felicita makoilee hiljaisena sivussa ja seurailee tilannetta. Muiden koirien tullessa sen luokse se väistää pois tieltä. Ihmisetkin jännittävät sitä vielä kovasti ja se pysytteleekin mieluusti pois muiden tieltä. Ujoudestaan huolimatta Felicita on äärettömän suloinen ja herttainen. Se suhtautuu kaikkiin kohteliaan ystävällisesti ja vaikuttaa kaikin puolin kiltiltä tytöltä. Vilkkaassa ja äänekkäässä tarhaympäristössä sen on vaikea päästä ulos kuorestaan. Tulevan kodin tuleekin ymmärtää ujon koiran sielunelämää. Kotiutuminen voi viedä aikansa ja uusiin asioihin totuttelu voi olla Felicitalle hyvin jännittävää.

Felicita on noin 45 cm korkea ja painaa noin 13-15 kiloa.

21.9.2017
Kaunis Felicita on lentänyt ikiomaan kotiinsa Saksaan.

_________________________________________________________

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä, takapakkia, iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Felicita saapuu Suomeen steriloituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Felicita on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Harkittuja yhteydenottoja odottaa Rosa Haahtikari

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.