Päivitetty 20.09.2017

Kodin saanut koira: MISS MORA (nyk. Minni)


Syntymäaika: 31.8.2013
Sukupuoli: narttu
Sijainti: Suomessa (Uusimaa)
steriloitu

 

Perustiedot ja taustaa
26.11.14
Miss Mora, lapsi vasta itsekin, tuli tiineeksi ensimmäisistä juoksuistaan ja sai vastuulleen itsensä lisäksi myös jälkikasvunsa. Miss Mora eli Bukarestin kaduilla kahden pentunsa, Laken ja Saltyn kanssa. Suojaa, ruokaa ja turvaa siellä on vähän, jos ollenkaan, mutta onneksi Romaniasta löytyy myös eläinrakkaita ja hyväsydämisiä ihmisiä. Dr. Adina on yksi heistä ja Miss Moralla pentuineen kävi tuuri sen kohdatessa Dr. Adinan. Perhe pääsi turvaan OneVetin hoitolaan ja sen myötä Kulkureiden adoptio-ohjelmaan. Miss Mora on leikkisä, iloinen ja reipas koira, joka antaa käsitellä itseään ongelmitta. Se hakeutuu syliin, pusuttelee, tulee syliin ja pyörii ihmisen ympärillä innoissaan. Tytön voisi ajatella sopivan monenkinlaiseen kotiin, sillä se vaikuttaisi olevan helppo koira. Mora ehti olla OneVetin hoitolassa vain muutaman kuukauden, kun se 7.2.2015 lensi omaan kotiinsa Suomeen Bonon kaveriksi ja se sai nimekseen Minni.

Minni on noin neljäkymmentä senttiä korkea.

Päivitykset
17.7.2017
Minni on tänään matkustanut omaan kotiinsa. Onnea matkaanne, Minni ja perhe.

31.8.2017
Minni on varattu omaan kotiin.

9.8.2017
Maaliskuussa 2017 Bonon ja Minnin kodin tilanne muuttui radikaalisti, mutta koirat ovat kodille paitsi energiaa ja aikaa syövä, ne myös antavat paljon ja tästä syystä koti halusi jatkaa kaikesta huolimatta koirien kanssa. Heinäkuussa 2017 koti joutui kuitenkin toteamaan, että Bono ja Minni ansaitsevat enemmän panostusta, kuin mitä kodilla tällä hetkellä niille on tarjota. Päätös luopumisesta on raskas, sitä on harkittu pitkään ja perusteellisesti ja se tehdään ainoastaan koirien hyvinvoinnin takia. Minni pärjää kotona hyvin yksin ja se viihtyy hyvin perheen pienten lasten seurassa. Remmikävelyä Minnin kanssa tulee harjoitella, sillä se saattaa räyhätä muille koirille. Bono ja Minni voidaan harkitusti luovuttaa myös samaan kotiin, edellytys se ei suinkaan kuitenkaan ole.

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen.

Kotihoidossa oleva koira on päässyt jo hieman harjoittelemaan perhekoiralle tärkeitä taitoja. Ei voida kuitenkaan olettaa, että kotihoidon kautta tuleva koira olisi valmiiksi täysin koulutettu. Tiedossa on varmasti myös omassa kodissa töitä, takapakkia, iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Kotihoidossa olevan koiran luonteesta ja tavoista saadaan tarhaolosuhteissa tehtyjä havaintoja enemmän tietoa. Koiran luonne muovautuu kuitenkin kaikkien sen saamien kokemusten kautta ja isossa roolissa on myös lopullinen koti. Koiran käytös voi ajan ja kotiutumisen myötä vielä muuttua.

Minni on steriloitu, asianmukaisesti rokotettu, ulko- ja sisäloishäädetty ja testattu useiden sairauksien varalta. Lisäksi Minni on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Minnin yhteyshenkilö Maarit Auranen.

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.