Enkelikoira: BONO P (nyk. Elvis)

Syntymäaika: 1.3.2013
Sukupuoli: uros
kastroitu
Sijainti: Suomessa (Uusimaa)
Kokoarvio:

 

Perustiedot ja taustaa
9.8.2017
Kun aktiivimme toukokuussa 2014 vierailivat Romaniassa, Kulkurien adoptio-ohjelmaan löytyi rennonoloinen Bono. Se oli saapunut Kulkurien pitkäaikaisen yhteistyökumppanin, OneVetin eläinklinkan Bukarestin toimipisteen hoitolaan Bragadirun pahamaineiselta koiratarhalta. Bono ei kauaa ehtinyt klinikalla odotella, vaan se löysi pian kodin Suomesta. Elokuun lopulla se matkusti Suomeen ja on siitä lähtien elänyt omassa kodissaan. 7.2.2015 se sai itselleen koirakaverin, kun Miss Mora, myöhemmin Mimmi, saapui taloon.

Bono on säkäkorkeudeltaan n.35 cm ja painoa pojalla on alle 10 kg.

Päivitykset

10.12.2019
Suloisesta Elviksestä on tullut koiraenkeli fyysisten vaivojen uuvuttamana.

Elvis in memorian

Tänään on se päivä, kun matkani on kuljettu loppuun. Olen sairas ja voimani ovat ehtyneet, älä siis pyydä minua jaksamaan pidemmälle, vaan pidä minua sylissäsi ja kerro minulle kaikista yhteisistä vuosistamme. Silitä turkkiani niin kauan, kunnes olen kulkenut rajan yli ja sydämeni on sammunut. Muistele minua, mutta älä takerru minuun, vaan jatka eteenpäin. Kun aika koittaa, kohtaamme jälleen,emmekä eroa enää koskaan.

Hyvää matkaa Elvis Presley, Mamman turvamies”

Syvin osanottomme perheen suruun ja kevyttä taivasmatkaa pienelle suurelle Elvikselle <3

16.9.2017
Bono matkusti tänään omaan kotiin. Onnea, Bono ja perhe.

29.8.2017
Bono on varattu omaan kotiin.

Edelliset päivitykset
9.8.2017
Maaliskuussa 2017 Bonon ja Minnin kodin tilanne muuttui radikaalisti, mutta koirat ovat kodille paitsi energiaa ja aikaa syövä, ne myös antavat paljon ja tästä syystä koti halusi jatkaa kaikesta huolimatta koirien kanssa. Heinäkuussa 2017 koti joutui kuitenkin toteamaan, että Bono ja Minni ansaitsevat enemmän panostusta, kuin mitä kodilla tällä hetkellä niille on tarjota. Päätös luopumisesta on raskas, sitä on harkittu pitkään ja perusteellisesti ja se tehdään ainoastaan koirien hyvinvoinnin takia. Bono pärjää kotona hyvin yksin, joskus se saattaa haukahtaa perään pari kertaa yksin jäädessään. Bono tulee toimeen kodin pienten lasten kanssa, mutta se hakeutuu mielellään myös syrjempään, jos meno äityy liian raisuksi. Remmikävelyä Bonon kanssa tulee harjoitella, sillä se saattaa räyhätä muille koirille. Bono ja Minni voidaan harkitusti luovuttaa myös samaan kotiin, edellytys se ei suinkaan kuitenkaan ole.

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen.

Kotihoidossa oleva koira on päässyt jo hieman harjoittelemaan perhekoiralle tärkeitä taitoja. Kaiken uuden opettelu on kuitenkin vielä aivan alussa, eikä voida olettaa että kotihoidon kautta tuleva koira olisi valmiiksi täysin koulutettu. Tiedossa on varmasti myös omassa kodissa töitä, takapakkia, iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Kotihoidossa olevan koiran luonteesta ja tavoista saadaan tarhaolosuhteissa tehtyjä havaintoja enemmän tietoa. Koiran luonne muovautuu kuitenkin kaikkien sen saamien kokemusten kautta ja isossa roolissa on myös lopullisen kodin tapahtumat. Koiran käytös voi ajan ja kotiutumisen myötä vielä muuttua.

Bono on kastroitu, asianmukaisesti rokotettu, ulko- ja sisäloishäädetty ja testattu useiden sairauksien varalta. Lisäksi Bono on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Bonon yhteyshenkilö Maarit Auranen.

Mitä sinun tulisi huomioida ennen
rescuekoiran adoptiota?

Tietoa adoptioprosessista

Usein kysytyt kysymykset

Opas rescuekoiran adoptoijalle

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Koirat saapuvat Romaniasta Suomeen steriloituna tai kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi koirat on mikrosirutettu ja niillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue -sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä sekä Maa- ja Metsätalousministeriön säädöksiä koirien maahantuonnissa. Tässä artikkelissa esitetyn koiran kodinetsintää hoitaa Rescueyhdistys Kulkurit ry, joka on rekisteröitynyt Eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisteriin asiakastunnuksella 24032685.

Ennen yhteydenottoa, tutustuthan tarkasti adoptioprosessin kuvaukseen, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, adoptoitavan eläimen terveyteen sekä adoption kustannuksiin.

Yhteyshenkilö:

Tutustu myös näihin: