Päivitetty 05.01.2020

Kodin saanut koira: SAD (nyk. Sansa)


Syntymäaika: 2014-205
Sukupuoli: narttu
Sijainti: Romaniassa (Ioana Bodea/Cosoba)
steriloitu

 

Perustiedot ja tausta
Ioana Bodea on romanialainen eläinrakas nainen, joka  on omistanut elämänsä eläimille, niiden suojeluun ja elämänlaadun parantamiseen. Hän on perheellinen, työssäkäyvä nainen ,mutta kaiken sen ajan mikä ei mene palkkatyöhön hänet löytää eläinten parista. Hän auttaa niin koiria, kissoja, hevosia kuin luonnonvaraisia eläimiä ja uneksii voivansa antaa suojan esimerkiksi linnuille jotka tarvitsevat sitä turvallista lepopaikkaa missä kerätä voimansa ennen palautusta luontoon. Osa Ioanan pelastamista koirista asustaa One Rescue Associationin tarhalla Cosobassa.

Ioana on löytänyt Sadin yhdessä Joyn kanssa kadulta. Nämä kaksi ovat luultavasti siskoksia. Ioana pelasti tytöt kadulta ja toi heidät Cosoban tarhalle turvaan. Sisarukset ovat asuneet Cosobassa jo pidemmän aikaa, sillä ne ovat olleet todella arkoja. Nyt kun kaksikko on reipastunut, he alkavat olla valmiita etsimään omia kotejaan. 

Syyskuussa 2019 aktiivien vieraillessa tarhalla tämä suloinen kaksikko odottaa heitä hännät villisti vispaten, kun aktiivit lähestyvät aitausta. Kun ihmiset menevät häkkiin sisälle, iskee pikkutyttöihin ramppikuume ja kumpikin sujahtaa ottamaan happea koppiinsa. Kopista he kuitenkin ihanasti hymyssä suin ja kiinnostuneina seurailevat ihmisiä. Melko nopeasti tyttöset tulevat tutustumaankin ja etenkin takaapäin uskaltavat lähestyä ihmistä melko rohkeasti. Namit kiinnostavat heitä kovasti ja Naturis- makkara osoittautuu niin suureksi herkuksi, että sitä tullaan syömään ihan kädestäkin. Käden liikkeet ovat kummallekin jännittäviä ja kumpikin varoo ja perääntyy. Tytöt myös väistävät liikkuvaa ihmistä, mutta jäävät melko lähelle kuitenkin. Ioanaan Sad ja Joy luottavat ja antavat Ioanan myös koskea.

Sad on näistä kahdesta suloisesta tytöstä hieman pienempi ja väriltään vaaleampi. Sadilla on myös hyvin vaaleat silmät, jotka luovat tytölle todella persoonallisen ilmeen. Suloinen Sad on aavistuksen verran sisartaan Joyta ujompi. Sad syö nameja kädestä ja ottaa paljon mallia Joyn tekemisistä ja reaktioista. Häntä heiluu Sadilla koko ajan ja se on hyvin utelias ja namimotivoitunut. Tyttöset rentoutuvat selkeästi, mitä pidempään ihmiset kopissa oleilevat.

Sad viihtyisi todennäköisesti parhaiten rauhallisessa aikuisperheessä, jossa sille ollaan  valmiita antamaan paljon aikaa uuteen elämään sopeutumisessa. Sad tulee vaatimaan aikaa tottua uusiin ihmisiin ja ympäristöön ja suloisuudestaan huolimatta on hyvä huomioida, että se ei siten ole suoraan luottavainen sylikoira. Sad sopeutumisessa uuteen elämään auttaisi myös ystävällinen ja reipas koirakaveri.

Sad on arviolta noin 30 cm/5 kg kooltaan.

Päivitykset
7.12.19
Suloinen pieni Sad lensi omaan kotiin. Onnea yhteiseen tulevaisuuteen Sad ja perhe!

25.10.2019
Suloinen Sad tyttö on varattu omaan kotiin.

26.9.2019
Suloinen Sad tulee mukaan Kulkureiden adoptio-ohjelmaan.

*******

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen.

Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Sad saapuu Suomeen steriloituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Sad on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Yhteyshenkilö: Mari Jokinen

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.