Päivitetty 13.05.2020

Varattu koira: ELLE


Syntymäaika: 09/2019
Sukupuoli: narttu
Sijainti: Romaniassa (Carpe)
steriloidaan

 

 

Perustiedot ja tausta
Carpen tarha lähellä romanialaista Mitrenin kylää on romanialaisen eläinsuojelija Carmen Mandescun ja Kulkurien yhteinen projekti, joka rahoitetaan pääosin lahjoitusvaroin. Carpe on tällä hetkellä noin sadan kodittoman koiran tarha, jossa koirista pidetään huoli ja mahdollisuuksien mukaan ne pääsevät Kulkurien adoptio-ohjelmaan. Tarhalla asuu koirien lisäksi suomalainen eläinsuojelija Veera, jonka ansiosta tarhan koirat saavat ihmisistä positiivisia kokemuksia ja joka huolehtii niiden tarpeista mahdollisimman hyvin.

Elle pyöri Carpen tarhan lähellä olevan ison tien ja tehdasalueen lähistöllä ja Carmen noukki sen sieltä turvaan ettei, tyttönen jäisi auton alle. Elle asuu kahden nuoren nartun kanssa (Mette ja Taimi) ja ne tulevat pääosin hyvin juttuun keskenään. Välillä tytöillä tulee vähän sanomista keskenään ja Elle on yleensä komentavan asemassa tässä porukassa. Perusolemukseltaan Elle on toisten koirien kanssa enemmän alistuva ja sopuisa kuin mikään päälle päsmäri. Elle voisi kuitenkin viihty parhaiten ainoana koirana tai ystävällisen uroskoiran kaverina.

Ihmisten kanssa kaunis Elle on iloinen, avoin, sosiaalinen ja rento. Elle bongaa lähestyvän ihmisen jo kaukaa ja rientää aidalle odottamaan. Tyttönen tulee kovin iloisena vastaan ja tykkää ihmisen huomiosta ja rapsutuksista. Elleä onkin helppo käsitellä eikä se tunnu jännittävän sitä kovinkaan paljoa. Ellen tulevan perheen on kuitenkin hyvä varautua siihen, että uudessa ympäristössä Elleä käsittely voi kuitenkin jännittää. Ellen ei ole juuri kuultu haukkuvan tarhalla ja se voisikin sopia myös kerrostaloon. Elle on nuori koira ja tulevan perheen on hyvä huomioda, että tyttö on vielä nuori ja tuleekin tarvitsemaan riittävästi liikuntaa ja muuta mukavaa tekemistä, johon purkaa energiaansa.  Veera kuvailee suloista Elleä yleisolemukseltaan rennoksi ja elämäniloiseksi koiraksi.

Elle on noin 45 cm/13 kg ja saattaa kasvaa vielä hieman.

Päivitykset
13.5.2020

Elle ei etsinyt kotia kovinkaan kauan. Tämä iloinen tyttö saa tänään hyviä uutisia, hänet on varattu omaan kotiin.

2.5.2020
Kaunis ja iloinen Elle tulee mukaan Kulkureiden adoptio-ohjelmaan.

__________________________________________________

Pentua harkitsevalla on suuri vastuu. Omat resurssit on ehdottoman tärkeää punnita huolella. Ajan, motivaation ja sitoutuneisuuden täytyy olla kohdallaan. Pentua harkitessa täytyy muistaa, että mm. sisäsiisteys on opeteltava alusta lähtien, hihnakäytös on täysin uusi asia, muihin koiriin tutustumistakin saattaa joutua harjoittelemaan eikä yksinolo suju heti itsestään. Tavaratkin saattavat päätyä tylsistyneen ja aktiivisen pennun kitaan ja leluiksi ihan vain vahingossa. Pentu tarvitsee paljon selkeitä rajoja, johdonmukaista, positiiviseen palkitsemiseen keskittyvää koulutusta ja rakkautta kasvaakseen tasapainoiseksi aikuiseksi.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutuessa muuttua.

Elle saapuu Suomeen asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Elle on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Yhteyshenkilö: Mari Jokinen

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.