Päivitetty 04.11.2020

Kodin saanut koira: ELLE


Syntymäaika: 09/2019
Sukupuoli: narttu
Sijainti: Suomessa (Porvoo)
steriloitu

 

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Perustiedot ja tausta
(Päivitetty 27.10.2020)

Carpen tarha lähellä romanialaista Mitrenin kylää on romanialaisen eläinsuojelija Carmen Mandescun ja Kulkurien yhteinen projekti, joka rahoitetaan pääosin lahjoitusvaroin. Elle pyöri Carpen tarhan lähellä olevan ison tien ja tehdasalueen lähistöllä ja Carmen noukki sen sieltä turvaan ettei, tyttönen jäisi auton alle. Elle asui kahden nuoren nartun kanssa (Mette ja Taimi) ja ne tulivat pääosin hyvin juttuun keskenään. Perusolemukseltaan Elle on toisten koirien kanssa enemmän alistuva ja sopuisa kuin mikään päälle päsmäri.

Elle matkasi Suomeen omaan kotiin 10.10. Ellen todettiin jännittävän ja pelkäävän miehiä, joka on tarhalta tulleille koirille hyvin yleistä. Ellestä päätettiin kuitenkin tästä syystä luopua ja nyt hän etsii uutta kotia Suomessa. Kotihoitopaikassa Elle ei ole toistaiseksi pelännyt miehiä, ei talossa asuvaa miestä eikä ulkona nähtyjä miehiä. Voikin olla, että jos mies lähestyy Ellea rauhallisesti ja ystävällisesti, tyttöä ei pelota miehet sen enempää kuin naisetkaan.

Elle on iloinen, elämäniloinen ja energinen nuori koira. Tulevan perheen onkin hyvä huomioda, että tyttö tulee tarvitsemaan riittävästi liikuntaa ja muuta mukavaa tekemistä, johon purkaa energiaansa. Ellestä voisikin saada harrastuskaverin treenikentälle tai mukavaa seuraa pitkille kävelyille tai jopa juoksulenkeille.

Ellen kanssa on aloitettu yksinolon alkeiden harjoittelua, ja se on sujunut hyvin. Suomessa ollessaan Elle on myös ollut pääsääntöisesti sisäsiisti. Hoitotoimenpiteet ovat Ellelle uusia ja niitä on harjoiteltava posiitiivisesti ja annettava Ellelle mahdollisuus tottua käsittelyyn rauhassa. Hihnakävelyn harjoittelua Ellen kanssa tulee myös jatkaa. Elleä kovasti kiinnostaisi muut koirat ja se pyrkiikin niiden luokse innokkaasti ja hieman pentumaisesti. Ulkoilu on tytölle vielä jonkin verran jännittävää ja esimerkiksi kovat äänet voivat pelottaa Elleä.

Elle siirtyi väliaikaisen kotihoitopaikan kautta pysyvään kotihoitopaikkaan. Molemmissa kotihoitopaikoissa Elle on tullut juttuun muiden koirien kanssa ja hakee tukea niistä. Parasta olisikin, että Ellen tulevassa perheessä olisi ystävällinen ja leikkisä koirakaveri odottelemassa. Kotihoidossa on myös kissa, joka on Ellesta jännittävä, mutta kiinnostava. Kotihoitajiinn Elle on kovasti hakenut kontaktia ja pussailisi jatkuvasti hoitajan naamaa ja käsiä, jos saisi itse valita. Elle on oikein hurmaava tyttö, joka kuitenkin tarvitsee vielä tukea uuteen elämään sopeutumisessa. Tulevan kodin tuleekin ymmärtää, että Elle ei ole valmis kotikoira, vaan sen kanssa tulee jatkaa kotikoiran taitojen harjoittelua positiivisesti ja kärsivällisesti. Uusissa tilanteissa Elle voi olla epävarma, joten perheellä olisi hyvä olla sen verran kokemusta koirista, että pystyisi tukemaan Elleä. Elleä ei luovuteta ensimmäiseksi omaksi koiraksi eikä perheeseen, jossa on pieniä lapsia.

Elle on noin 45 cm/15 kg.

Päivitykset
4.11.2020
Hurmaava Elle on löytänyt oman loppuelämän kodin.

25.10.2020
Elle aloittaa oman loppuelämän kodin etsimisen Suomessa.

10.10.2020
Pitkän odotuksen jälkeen Elle on vihdoin tänään matkustanut Suomeen ja omaan kotiin.

13.5.2020
Elle ei etsinyt kotia kovinkaan kauan. Tämä iloinen tyttö saa tänään hyviä uutisia, hänet on varattu omaan kotiin.

2.5.2020
Kaunis ja iloinen Elle tulee mukaan Kulkureiden adoptio-ohjelmaan.

__________________________________________________

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen.

Kotihoidossa oleva koira on päässyt jo hieman harjoittelemaan perhekoiralle tärkeitä taitoja. Kaiken uuden opettelu on kuitenkin vielä aivan alussa, eikä voida olettaa että kotihoidon kautta tuleva koira olisi valmiiksi täysin koulutettu. Tiedossa on varmasti myös omassa kodissa töitä, takapakkia, iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Kotihoidossa olevan koiran luonteesta ja tavoista saadaan tarhaolosuhteissa tehtyjä havaintoja enemmän tietoa. Koiran luonne muovautuu kuitenkin kaikkien sen saamien kokemusten kautta ja isossa roolissa on myös lopullisen kodin tapahtumat. Koiran käytös voi ajan ja kotiutumisen myötä vielä muuttua.

Elle saapui Suomeen steriloituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Elle on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Yhteyshenkilö: Mari Jokinen

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.