Päivitetty 18.08.2019

Kotia etsivä koira: LYDDE


Syntymäaika: 2014
Sukupuoli: narttu
Sijainti: Romaniassa (One Rescue Association)
steriloitu

 

Perustiedot ja tausta
18.8.2019

Koirarakkaan ihmisen on vaikea vierailla Romaniassa. Kodittomia, ihmisrakkaita koiria on joka puolella ja niitä on hyvin vaikea olla auttamatta. Muutama vuosi sitten eräs saksalaisnainen vieraili kunnallisella tarhalla Romaniassa. Nähtyään koirien epäinhimilliset elinolot naisen oli pakko tehdä jotakin ja niinpä hän päätti siirtää kaikki tarhan koirat turvaan. Romaniassa jokainen eläinsuojelija toimii jatkuvasti resurssiensa ja jaksamisensa äärirajoilla ja silti koiria olisi jatkuvasti tulossa tarhalle lisää.Tästä huolimatta Kulkurien yhteistyökumppani One Rescuen tarha Cosobassa otti koirat vastaan odottamaan adoptiota omalle tarhalleen. Valitettavasti ajan mittaan saksalaisnainen ei enää kyennyt tukemaan koirien ylläpitoa rahallisesti ja niinpä koirat jäivät One Rescuen Adinan vastuulle.

Kunnalliselta tarhalta muutti Cosobaan myös useita pentueita. Yksi niistä oli kolmesta pörröisestä pennusta koostuva Lylyn, Pyryn ja viimeisimpänä ohjelmaan tulleen Lydden trio.

Lydde on sisarustensa tavoin iloinen ja utelias persoona. Se on kovin innoissaan kun häkkiin tulee vieraita ja alkaakin heti pomppia innokkaasti ympäriinsä häntä villisti heiluen. Vähistä kokemuksista johtuen Lyddekin on hieman ujo ja se tuntuu jatkuvasti käyvän kamppailua ujoutensa kanssa. Ihmiset ja varsinkin tarjolla olevat herkut kiinnostavat sitä hurjasti, mutta samalla sitä hieman jännittää. Niinpä Lydde käy varovasti tervehtimässä ja ottamassa nameja ja pomppii sitten äkkiä kauemmas hakemaan rohkeutta. Ujouden alla piilee herttainen ja suloinen persoona, joka selvästi kovasti haluaisi voittaa ujoutensa ja uskaltautua ihmisen lähelle. Päästessään rauhalliseen ja kärsivälliseen kotiin Lyddestä kuoriutuu varmasti äärettömän iloinen ja lempeä perheenjäsen. Lydde tulee hienosti toimeen muiden koirien kanssa eikä se ole tarhalla haukkunut juuri lainkaan. Reipas koirakaveri olisi varmasti suuri apu Lyddelle tulevassa kodissa.

Lydde on noin 50-55 cm korkea ja painaa noin 18 kiloa. Se on hieman sisaruksiaan pienempi.

Päivitykset

18.8.2019

Ujo, mutta utelias Lydde on viime tapaamisen jälkeen muuttanut uuteen aitaukseen. Tällä hetkellä Lydde asuu uroksen ja nartun kanssa ja tulee kummankin kanssa hienosti toimeen. Häkkikaverina toimii reipas Jasu- koira, jonka uskaliaan seuran toivomme tekevän Lyddelle hyvää. Lydde on hiljainen ja vaatimaton koira. Se suhtautuu vierailijoihin rauhallisesti ja tulee syömään nameja kädestä, mutta vieraan ihmisen kosketusta se väistää. Lydde tuleekin tarvitsemaan omassa kodissaan rauhaa ja ymmärrystä, eikä reippaan koirakaverin seura varmasti olisi pahitteeksi. Lisätty video ja kuvia.

2.6.2019

Toukokuisella aktiivien vierailulla Lyddeä hieman ujostuttaa, kun vieraita ihmisiä ilmestyy sen koppiin. Se on sisarustensa tavoin innoissaan. mutta tottumaton eikä oikein heti tiedä, miten toimia. Se meneekin alkuun veljensä Pyryn kanssa koppiin arvioimaan tilannetta, mutta Lylyn tehdessä aloite lähestyä ihmisiä, tulee Lydde perässä. Namit kiinnostavat Lyddeä kovasti ja se tuleekin melko ahnaasti hakemaan herkut kädestä. Saadessaan hieman aikaa, uskaltautuu Lydde varovasti nuuhkaisemaan ihmistä ja vierailun edetessä se selvästi rentoutuu, eikä sillä ole enää tarvetta tauottaa kopissaan. Lydde on muuttamassa lähiaikoina Santtu- koiran kämppäkaveriksi, sillä se meinaa jäädä ruokailutilanteessa sisarustensa jalkoihin, eikä ehdi syömään omaa ruokaansa. Onkin mielenkiintoista nähdä, miten reippaan Santun seura Lyddeen vaikuttaa. Lisätty kuvia sekä video.

10.12.2018
Lydde aloitti kodin etsinnän Kulkurien adoptio-ohjelmassa.

____________________________________________________________________

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Lydde saapuu Suomeen steriloituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Lydde on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoa sivuillamme koiran omistajan oppaaseenluovutussopimukseen, adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Yhteyshenkilö:  Nina Ehrström

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.