Kodin saanut koira: ELLIDONNA

Syntymäaika: 2019
Sukupuoli: narttu
steriloitu
Sijainti: Romaniassa (Mihaela Soare)
Kokoarvio:

 

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin kuvaukseen adoptioprosessistamme, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Perustiedot ja tausta
11.1.2023

Romaniassa Târgovișten kaupungissa asuva Mihaela Soare tekee kaikkensa auttaakseen oman kaupunkinsa alueen kodittomia koiria ja kissoja. Mihaela asuu vanhan äitinsä kanssa omakotitalossa, joka on täynnä heidän pelastamiaan eläimiä. Mihaelan ja hänen äitinsä luona asuu kerralla noin 20-30 koditonta koiraa. Eläimet ulkoilevat aidatulla pihalla, mutta tämän lisäksi Mihaela käyttää koiria mahdollisimman usein hihnalenkeillä. Eläimet asuvat sisällä talossa eli hyvin kodinomaisessa tilassa, mutta koska eläimiä on paljon, eivät ne saa tarpeeksi yksilöllistä huomiota. Mihaela tekee kovasti töitä, jotta koirat oppisivat kotikoiran alkeita ennen omaan kotiinsa matkaamista. Lisäksi Mihaela osallistuu alueen kodittomien koirien tilanteen auttamiseksi säännöllisesti sterilointikampanjoihin, jotta jonain päivänä kodittomia koiria ei olisi niin paljon. 

Mihaela löysi Ellidonnan ja tämän pennun, Belledonnan, Târgovișten kadulta viime vuoden elokuussa ja otti heidät molemmat hoiviinsa. Ellidonna on tällä hetkellä iältään n. kolme vuotias, eikä meillä ole sen taustasta tarkempaa tietoa. Ellidonna on voinut olla omistettu koira tai se on voinut asua ensimmäiset vuotensa kadulla. Mihaelan ansiosta Ellidonnalla on nyt mahdollisuus päästä etsimään omaa kotia Kulkureiden adoptio-ohjelmaan.

Ellidonna on Mihaelan kuvailun perusteella leikkisä ja aktiivinen neiti, joka tulee toimeen muiden koirien ja kissojen kanssa ongelmitta. Ellidonna ei hauku nykyisessä ympäristössään, mutta sen käytös voi toki muuttua kotiutumisen ja ympäristön muutoksen myötä. Mihaelan mukaan Ellidonna ujostelee hiukan uusia ihmisiä ensimmäisellä tapaamiskerralla, mutta sen jälkeen ujostelu vähenee.

Ellidonna voisi sopia monenlaiseen asuinmuotoon ja perheeseen. Vaikkakin Ellidonna on Mihaelan luona tullut hienosti toimeen muiden koirien ja kissojen kanssa, tulisi uuden perheen muistaa, että tutustuttaminen uusiin eläimiin pitää tehdä kaikessa rauhassa ja että se voi viedä aikaa. Ellidonnalle voisi sopia myös koti, jossa se olisi perheen ainoa lemmikki, kunhan sen taustoja ja mahdollista ujostelua uusia ihmisiä kohtaan ymmärretään. Siitä huolimatta, että Ellidonna on asunut tarha-aikansa kodinomaisessa tilassa, se tulee tarvitsemaan paljon aikaa, tukea ja koulutusta positiivista vahvistusta käyttäen uudelta perheeltään matkallaan kotikoiraksi.

Ellidonna on kooltaan pieni. Se on korkeudeltaan n. 35 cm ja painon arvellaan olevan 10-11 kiloa.

Päivitykset

29.4.2023
Ellidonnaa saapui tänään kotiinsa Suomeen

24.2.2023
Ellidonnaa potkaisi aikamoinen onni, sillä hänet varattiin omaan kotiin!

11.1.2023
Suloinen Ellidonna aloitti oman kodin etsinnän Kulkureiden adoptio-ohjelmassa.


Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Ellidonna saapuu Suomeen steriloituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Ellidonna on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin kuvaukseen adoptioprosessistamme, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Yhteyshenkilö: Heidi Kurkinen

 

Mitä sinun tulisi huomioida ennen
rescuekoiran adoptiota?

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Koirat saapuvat Romaniasta Suomeen steriloituna tai kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi koirat on mikrosirutettu ja niillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue -sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä sekä Maa- ja Metsätalousministeriön säädöksiä koirien maahantuonnissa. Tässä artikkelissa esitetyn koiran kodinetsintää hoitaa Rescueyhdistys Kulkurit ry, joka on rekisteröitynyt Eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisteriin asiakastunnuksella 24032685.

Ennen yhteydenottoa, tutustuthan tarkasti adoptioprosessin kuvaukseen, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, adoptoitavan eläimen terveyteen sekä adoption kustannuksiin.

Yhteyshenkilö:

Tietoa adoptioprosessista

Usein kysytyt kysymykset

Opas rescuekoiran adoptoijalle

Tutustu myös näihin: