Kodin saanut koira: MAI

Syntymäaika: 6/2020
Sukupuoli: narttu
steriloitu
Sijainti: Romaniassa (Mihaela Soare)
Kokoarvio:

 

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin kuvaukseen adoptioprosessistammeluovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Perustiedot ja tausta
17.06.2022
Romaniassa Târgovișten kaupungissa asuva Mihaela Soare tekee kaikkensa auttaakseen oman kaupunkinsa alueen kodittomia koiria ja kissoja. Mihaela asuu vanhan äitinsä kanssa omakotitalossa, joka on täynnä heidän pelastamiaan eläimiä. Mihaelan ja hänen äitinsä luona asuu kerralla noin 20-30 koditonta koiraa. Eläimet ulkoilevat aidatulla pihalla, mutta tämän lisäksi Mihaela käyttää koiria mahdollisimman usein hihnalenkeillä. Eläimet asuvat sisällä talossa eli hyvin kodinomaisessa tilassa, mutta koska eläimiä on paljon, eivät ne saa tarpeeksi yksilöllistä huomiota. Mihaela tekee kovasti töitä, jotta koirat oppisivat kotikoiran alkeita ennen omaan kotiinsa matkaamista. Lisäksi Mihaela osallistuu alueen kodittomien koirien tilanteen auttamiseksi säännöllisesti sterilointikampanjoihin, jotta jonain päivänä kodittomia koiria ei olisi niin paljon.

Econ emo Mai on löytynyt hylättynä tiineenä läheisestä kylästä, jolloin paikallinen mies otti emon pihaansa asumaan, mutta ei voinut pitää emoa ja pentua muiden koirien takia. Tämän myötä Eco ja Mai päätyivät asumaan Mihaelan luokse.

Mai on luonteeltaan ja käytökseltään aktiivinen, iloinen ja ystävällinen koira, joka tulee ongelmitta toimeen muiden koirien ja ihmisten kanssa. Ihmisiä kohtaan se on sosiaalinen ja rohkea ja antaa myös käsitellä itseään hienosti. Mai ei juurikaan hauku Mihaelan luona, mutta käytös voi toki muuttua kotiutumisen ja ympäristön muutoksen myötä.

Mailla on painoa arvion mukaan noin 6 kg.

09.01.2022
Herttainen Mai etsii edelleen omaa kotiaan. Mai on reipas ja ystävällinen ihmisiä kohtaan ja se tulee hienosti toimeen muiden koirien kanssa. Mai nauttii muiden koirien kanssa leikkimisestä ja juoksemisesta. Myös kissat ovat Main ystäviä. Mihaelan luona Mai osaa myös kulkea valjaissa ja hihnassa hienosti.

20.10.2022
Mai palaa uudelleen kotia etsivien koirien joukkoon. Main varaus peruuntui terveydellisistä syistä. Romaniassa huomattiin, että Main toinen takajalka on lyhyempi kuin toinen ja varmuuden vuoksi jalat rtg-kuvattiin. Suomalaisen ortopedin lausunnon mukaan reisiluussa ja sen kaulassa on muutoksia. Vaiva tulee vaatimaan todennäköisesti  reisiluunpään ja -kaulan kirurgisen poiston ja muutaman kuukauden kuntoutuksen. Leikkaus kustantaa n. 1200-1300€ ja kuntoutukset ja kontrollit päälle. Ennuste leikkaukselle on hyvä. Rtg-kuvista on lausunto useammalta suomalaiselta ortopedilta ja lausunnot ovat yhtenevät. Main terveydellisestä tilanteesta voi tiedustella lisää yhteyshenkilöltä. Vaivasta huolimatta Mailla on hyvät edellytykset hyvänlaatuiseen elämään, sillä vaiva voidaan hoitaa leikkaushoidolla, millä on hyvä ennuste. Luonteeltaan ja käytökseltään Mai on edelleen uskomattoman kultainen, se on iloinen, ystävällinen ja tulee toimeen kaikkien niin ihmisten kuin koirien kanssa.

25.02.2023
Mai on saanut oman kodin Saksasta. Onnea Maille!

08.08.2022
Mai on varattu omaan kotiin.

17.06.2022
Mai on lisätty adoptio-ohjelmaan.
__________________________________________________________________

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Erityisadoptiossa olevat koirat on valittu huolellisesti yhteistyötahojemme kanssa yhteistyössä.

Koirilla esiintyy jo tiedossa olevia puutteita, mutta niiden uskotaan soveltuvan kotikoiriksi, kunhan niiden mahdolliset erityistarpeet osataan tulevassa kodissa ottaa huomioon.

Kulukorvaus näille koirille määräytyy tapauskohtaisesti.

Erityisadoptioon kuuluville koirille tehdään normaalin luovutussopimuksen lisäksi erillissopimus erityisadoptioon kuuluvan koiran omistajalle.

Mai saapuu Suomeen steriloituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Mai on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Main yhteyshenkilö on  Sarianna Syrjä.

Mitä sinun tulisi huomioida ennen
rescuekoiran adoptiota?

Tietoa adoptioprosessista

Usein kysytyt kysymykset

Opas rescuekoiran adoptoijalle

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Koirat saapuvat Romaniasta Suomeen steriloituna tai kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi koirat on mikrosirutettu ja niillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue -sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä sekä Maa- ja Metsätalousministeriön säädöksiä koirien maahantuonnissa. Tässä artikkelissa esitetyn koiran kodinetsintää hoitaa Rescueyhdistys Kulkurit ry, joka on rekisteröitynyt Eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisteriin asiakastunnuksella 24032685.

Ennen yhteydenottoa, tutustuthan tarkasti adoptioprosessin kuvaukseen, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, adoptoitavan eläimen terveyteen sekä adoption kustannuksiin.

Yhteyshenkilö:

Tutustu myös näihin: