Päivitetty 23.07.2021

Varattu koira: RONTZI


Syntymäaika: 9/2020
Sukupuoli: narttu
Sijainti: Romaniassa (M. G. Rescue)
steriloidaan

 

Rontzi on saanut monen monta kotitarjousta, joten tytön postilaatikko sulkeutuu kun sinne ei mahdu enempää kotitarjouksia!

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin adoptioprosessiinluovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Perustiedot ja tausta

7.7.2021
Suloinen Rontzi-koira odottaa omaa kotiaan M.G. Rescuen tarhalla noin 30 kilometrin päässä Bukarestista. Tarhaa ylläpitävän yhteisön voimahahmo on eläinlääkäri Mihai Grigorie, jonka eläinrakkaus ulottuu kaikkiin apua tarvitseviin eläimiin. Tarhalla on koirien lisäksi muun muassa kissoja, hevonen, vuohia, sikoja, ankkoja ja kanoja. Mihai rakentaa ja kohentaa jatkuvasti tarhan eläinsuojia parantaakseen eläinten oloja. Mihai on mukana koirien ja kissojen sterilointityössä yhdessä Onevet-klinikan kanssa ja suunnittelee tarhan lopullisesti valmistuttua aloittavansa sieltä käsin myös valistustoiminnan eläinten kohtelun parantamiseksi. Mihai ja hänen taustayhteisönsä haluavat auttaa Romanian kodittomia ja julkisilla tarhoilla surkeissa oloissa eläviä koiria ja löytää kodin kaikille koirille.

Rontzi-tyttö päätyi Mihain tarhalle tavalla, joka ei ole lainkaan poikkeuksellinen Romaniassa. Rontzilla oli koti erään naisen luona, mutta jostain syystä nainen ei enää halunnut huolehtia koirasta ja antoi Rontzin Mihain äidille muutama viikko sitten, koska tiesi Mihain tarhasta. Rontzin kannalta tämä oli onnenpotku, koska yhtä hyvin omistaja olisi voinut hylätä tytön kadulle. Nyt Rontzi on ollut heinäkuun alusta Mihain tarhalla ja on osoittautunut koirasosiaaliseksi eli tulee toisten koirien kanssa hyvin toimeen. Ihmisiinkin Rontzi suhtautuu melko avoimesti, vaikka on varmasti hämillään muutoksista elämässään. Ainakin toistaisesti Rontzi on aika rauhallinen tyyppi, joka ei myöskään hauku paljon. Rontzilla on siis jonkin verran kokemusta kotikoirana olemisesta, mutta paljon on tytöllä vielä uutta ja opittavaa suomalaisena kotikoirana olemisesta, joten tulevalta kodilta vaaditaan lempeää johdonmukaisuutta ja kärsivällisyyttä Rontzin kotiuttamisessa.

Rontzi on nyt noin kymmenen kuukauden ikäisenä 30 cm korkea ja painaa viitisen kg. Pikkuisen Rontzi saattaa vielä kasvaa.

Päivitykset

23.7.2021
Rontzi on varattu ja oma koti odottaa Suomessa.

7.7.2021
Rontzi tepastelee adoptio-ohjelmaamme toiveena uusi, rakastava koti Suomessa.

Pentua harkitsevalla on suuri vastuu. Omat resurssit on ehdottoman tärkeää punnita huolella. Ajan, motivaation ja sitoutuneisuuden täytyy olla kohdallaan. Pentua harkitessa täytyy muistaa, että mm. sisäsiisteys on opeteltava alusta lähtien, hihnakäytös on täysin uusi asia, muihin koiriin tutustumistakin saattaa joutua harjoittelemaan eikä yksinolo suju heti itsestään. Tavaratkin saattavat päätyä tylsistyneen ja aktiivisen pennun kitaan ja leluiksi ihan vain vahingossa. Pentu tarvitsee paljon selkeitä rajoja, johdonmukaista, positiiviseen palkitsemiseen keskittyvää koulutusta ja rakkautta kasvaakseen tasapainoiseksi aikuiseksi. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutuessa muuttua.

Rontzi saapuu Suomeen asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Rontzi on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin adoptioprosessin kuvaukseenluovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja adoption kustannuksiin.

Rontzin yhteyshenkilönä toimii Marjukka Kokko

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa