Päivitetty 01.05.2023

Kodin saanut koira: CHARMY


Syntymäaika: 2/2020-2/2021
Sukupuoli: uros
Sijainti: Romaniassa (Luiza Mandru)
kastroidaan

 

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin kuvaukseen adoptioprosessistammeluovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Perustiedot ja tausta
28.2.2023

Romaniassa, Grădiştean kylässä, asuu hyväsydäminen ja loputtoman ahkera Luiza Mandru. Luiza on toiminut yli vuosikymmenen ajan aktiivisena, vapaaehtoisena eläinsuojelijana ja on Kulkurien pitkäaikaisimpia yhteistyökumppaneita. Luiza ja hänen aviomiehensä Stefan pitävät omistamassaan omakotitalossa noin 40 koditonta koiraa kerrallaan. Osa koirista asuu sisätiloissa ja osa melko tilavilla, aidatuilla alueilla talon pihalla. Koiria päätyy Luizalle hänen tai kyläläisten löytäessä niitä lähialueelta pelloilta, metsistä tai teiden varsilta ja ne ovat yleensä entisiä omistettuja ja sittemmin hylättyjä koiria tai näiden jälkeläisiä. Luiza ja Stefan huolehtivat kahdestaan eläimistään ja lisäksi he pyrkivät toimimaan aina resurssiensa salliessa alueella kestävän eläinsuojelutyön parissa sterilointikampanjoita järjestäen, jotta jonain päivänä alueella olisi vähemmän kodittomia eläimiä.

Charmy ilmestyi Luizan portin eteen elokuun 2022 alussa. Luiza oli antanut tälle hurmaavalle pötkylälle ruokaa ja seuraavana päivänä Charmy oli ilmestynyt aidalle uudestaan eikä suostunut enää lähtemään pois. Niinpä Luiza otti Charmyn suojiinsa asumaan pihalle samaan aitaukseen erään iäkkään narttukoiran kanssa ja ne ovat eläneet sopuisasti yhdessä siitä saakka.

Charmy on tavatessa heti todella kiinnostunut vieraista ihmisistä. Se katselee vieraita hetken tuumaillen ja pian hyppii jo päin. Charmy on todella innoissaan herkuista, mutta on myös hieman valikoiva niiden suhteen. Charmya saa melko nopeasti rapsutella ja käsitellä miten vain ja se nauttiikin ihmisen kosketuksesta sekä huomiosta. Kun Charmy nostetaan hetkeksi syliin kuvien ottamista varten, ravistelee se itseään kertaalleen maahan päästyään ja on sitten taas nousemassa vasten ja pyytämässä rapsutuksia. Charmy on varsinainen hurmuri, se on rauhallinen, ystävällinen, sosiaalinen ja innokas. Charmy osaa myös mennä omiin puuhiinsa ihmiseen tutustumisen jälkeen ja kulkee Luizan pihalla haistellen paljon ja merkkailen eri kohtiin. Charmy tulee toimeen muiden koirien kanssa, mutta kissojen kanssa sitä ei ole testattu. Charmy suhtautuu hyvin kohteliaasti aitojen takana näkyviin muihin koiriin ja katselee vain tyynesti, kun toinen koira haukkuu kimakasti aidan toisella puolella. Vierailun lopuksi jää Charmy itkemään, kun se viedään takaisin omaan aitaukseensa pois ihmisten luota.

Charmy voisi sopia monenlaiseen perheeseen ja asuinmuotoon, jossa ollaan valmiita sitoutumaan ja panostamaan siihen sen vaatimalla tavalla. Vaikka Charmyn suhtautuminen moneen asiaan vaikuttaa varsin mutkattomalta, tulee sen kanssa silti varautua opettelemaan esimerkiksi varusteiden pukemista ja hihnassa kulkemista, sisäsiisteyttä, yksinoloa sekä muita kotikoiralle tärkeitä taitoja rauhallisesti ja positiivisen vahvistamisen keinoin.

Charmyn koko on arviolta 35-40cm ja 20kg. Charmy on malliltaan pitkäselkäinen ja sillä on tällä hetkellä reilusti ylipainoa. On tärkeää, että tuleva perhe panostaa painonhallintaan sekä tarvittaessa muuhun kehonhuoltoon, jotta Charmylla olisi edessä mahdollisimman pitkä aika terveenä ja hyvinvoivana kotikoirana.

Päivitykset

1.5.2023
Charmy saapui Suomeen 29.4. ja hurmasi oman perheensä <3

28.2.2023
Charmy on varattu omaan kotiinsa <3

16.2.2023
Charmy aloittaa oman kodin etsinnän Kulkureiden adoptio-ohjelmassa.


Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Charmy saapuu Suomeen kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Charmy on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin kuvaukseen adoptioprosessistammeluovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Yhteyshenkilö: Olga Karttunen

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.