Kodin saanut koira: ELLI (ent. Sara A), SUOMESSA

Syntymäaika: 2015
Sukupuoli: narttu
steriloitu
Sijainti: Suomessa (Kouvola)
Kokoarvio:

 

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Perustiedot ja tausta

9.1.2023
Sara A, uudelta nimeltä Elli, sai Suomesta kodin vuonna 2016. Elli palautui kuitenkin yhdistykselle kotia etsiväksi koiraksi. Perheen elämäntilanne muuttui eikä perheellä ollut uudessa elämäntilanteessa valitettavasti voimavaroja kouluttaa Elliä, joten perhe päätyi luopumaan Ellistä. Suomessa Elli ehti asua erilaisissa asuinmuodoissa sekä erilaisten koirien ja kissojen kanssa. Yhdistykselle palautumisen jälkeen Elli on siirtyi marraskuussa kotihoitoon, jossa hän on osoittautunut reippaaksi ja uteliaaksi koiraksi. Elli on kotihoidossa rauhallisella alueella omakotitalossa perheessä, johon kuuluu 2 aikuista, 2 lasta, koira ja kissa.

Ellin entisen perheen mukaan tyttö on erittäin rakastettava lällykkä, joka nauttii omien ihmisten läsnäolosta ja tykkää rapsutuksista. Ellin mielestä onkin parasta loikoilla sohvalla tai sängyllä perheenjäsenen lähellä. Elli tykkää kovasti kotihoitoperheen toisesta koirasta, jonka kanssa ne nukkuvatkin mielellään samassa sängyssä. Kotihoitopaikan kissa oli Ellistä alussa vähän omituinen otus, mutta nykyään Elli on tottunut jo kissaankin. Aiemmin Ellillä on ollut joidenkin kissojen kanssa haasteita, mutta koirien kanssa se on yleisesti tullut toimeen alkututustumisen jälkeen.

Elli on jo täysin kotikoira – onhan se asunut jo useita vuosia Suomessa. Kotihoidossa Elli tottui nopeasti uuteen elämäänsä ja on kotihoitoperheen kanssa myös aivan ihana pieni tyttönen! Elli osaa paljon temppuja ja tehtäviä. Elli on oppinut tulemaan luokse kutsusta, odottamaan ja istumaan kehotuksesta. Myös kynsien leikkuu, hampaiden pesu ja turkin harjaus sujuvat Ellin kanssa hyvällä yhteistyöllä. Ellin hoitopaikassa on lapsia, joiden kanssa se tutustui alkuun ohjatusti. Nykyään Elli on oikein hyvää pataa lasten kanssa, vaikka alkuun lapset olivatkin vähän jännittäviä. Elli puuhastelee mielellään lasten kanssa ja hakee lapsilta rapsutuksia.

Lenkkiajan lähestyessä Elli sujahtaa valjaisiin reippaasti ja kulkee nätisti hihnassa vetämättä. Edellisessä perheessä Ellillä on esiintynyt hihnassa haukkumista. Hihnakäytöstä on harjoiteltu kotihoidossa ja lyhyestä harjoitteluajasta huolimatta edistyminen on ollut nopeaa. Namien ja kehujen voimalla Elli on ohittanut jo bussin, henkilöauton, sauvakävelijän, toisen koiran sekä sähkömopon haukkumatta. Toimivalla palkalla Elliin saa hyvin kontaktin ja kunhan hihnakäytöstä harjoitellaan säännöllisesti Elli varmasti oppii suhteellisen nopeasti erinomaiseksi lenkkeilijäksi!

Elli rakastaa omaa perhettään syvästi ja seuraileekin mielellään kotihoitoperheen ihmisiä. Aiemmassa kodissa Ellillä ilmeni ongelmia yksinolon kanssa. Yksinolohaasteet ovat ilmenneet haukkumisena, mutta Elli ei ole kuitenkaan yksin ollessaan hajottanut mitään. Yksinoloa harjoitellaan kotihoidossa ja kehitystä onkin jo pienesti tullut. Yksinolot sujuvat vielä vaihtelevasti. Lisäksi Elli alkuun jännittää kotiin saapuvia vieraita, mutta kunhan vieraat muistavat antaa Ellille tilaa ja nameja, Elli tottuu heihin nopeasti. 

Ellille etsitään  sitoutunutta kotia, joka jaksaisi tukea Elliä elämän uudessa vaiheessa. Ellin kannalta olisi hyvä harjoitella yksinoloa mukavammaksi asiaksi ja harjoitella lenkeillä namujen kanssa ohituksia. Elli ei ole paras valinta perheeseen, jossa on aivan pieniä lapsia tai joka asuu aivan vilkkaimmalla alueella, jossa Elli joutuisi jatkuvasti ohittelemaan erilaisia ihmisiä, koiria ja kulkuvälineitä. Muuten Elli ei ole kovinkaan kranttu perhevalintansa suhteen! 

Elli on noin 7-vuotias narttu, joka  on noin 40 cm korkea ja painaa noin 11 kiloa.

Päivitykset

28.02.2023
Elli sai iloisia uutisia ja hänet varattiin ikiomaan kotiin ja muuttaa sinne viikon aikana!

9.01.2023
Elliltä terveisiä! Vuosi on lähtenyt kotihoidossa hänellä hyvin käyntiin. Ulkoilua on Ellin kanssa ahkerasti harjoiteltu ja työ onkin tuottanut tulosta. Tyttö on hienosti oppinut ohittamaan autoja menemällä automaattisesti ihmisen vierelle hakemaan nameja. Yksinolo Ellillä sujuu vaihtelevasti ja sitä tuleekin hänen kanssa vielä sitkeästi harjoitella. Elli tykkää kovasti leikkiä kotihoitoperheen koiran Nipsun kanssa ja tulevassa kodissa voisikin olla leikkikaveri Elliä odottamassa. Kotihoitaja kuvailee Elliä pieneksi halinalleksi, joka tulee aina mahdollisimman lähelle ihmistä rapsutusten toivossa. Takkatulesta on tullut myös Ellin suosikki ja tyttö meneekin aina lämmittelemään takan eteen. Aiemmin ulkona pallojen kanssa leikkinyt Elli tykkää nykyisin leikki pallojen kanssa myös sisällä. Ellistä lisätyt uudet kuvat ja video osoittavatkin tytön rakkauden palloja kohtaan. Toivottavasti tämä murunen löytäisi pian loppuelämän kodin!

12.12.2022

Elli on ollut kotihoidossa kohta 2kk ja hänellä sujuu kotihoitajan mukaan hienosti. Kotihoitoperheen nuorempaa lasta Elli aluksi vähän jännitti, mutta menee nykyään lapsen luo reippaasti ja jopa nukkuu tämän vieressä. Yksinoloa on Ellin kanssa harjoiteltu ahkerasti ja edistymistä on myös tapahtunut. Välillä Elli saattaa edelleen haukkua yksin jäädessään, mutta joskus Elli osaa myös rauhoittua ja nukkua koko yksinolo ajan. Jos Elli jää useamman kerran päivän aikana yksin, niin viimeisin yksinoloaika sujuu usein parhaiten. Ellillä ei myöskään ole enää tarvetta seurata ihmistään joka paikkaan, vaan saattaa jo mennä kokonaan toiseen huoneeseen nukkumaan. Kissaankin Elli on jo tottunut ja sen liikkeet eivät tyttöä enää kiinnosta. Elli rakastaa leikkiä ulkona pallon kanssa ja hän tuokin pallon aina ihmisen viereen uudelleen heitettäväksi. Kunhan Elli löytää ymmärtäväisen kodin, joka osaa tukea Elliä vaikeissa tilanteissa, kuoriutuu hänestä hurmaava ilopilleri, jonka kanssa on varmasti luvassa paljon ilon, naurun ja onnistumisen hetkiä. Ellistä on päivitetty myös uusi kuva!

1.12.2022

Ellillä sujuu kotihoidossa yhä paremmin. Vanhemman lapsen luo Elli menee jo häntä heiluen hakemaan rapsutuksia ja antaa suukkoja. Nuorempaa lasta Elli vielä vähän jännittää, mutta menee kuitenkin lähelle hakemaan rapsutuksia. Kävelylenkit sujuvat jo tosi hyvin kunhan Elli saa herkkuja. Elli menee usein jo ihmisten viereen sohvalle nukkumaan. Kotihoitoperheen koiran kanssa Elli on alkanut leikkimään. Elli antaa myös kissan jo toisinaan kävellä sisällä ilman että kiinnittää huomiota, mutta usein pitää vähän kuitenkin haukkua. Vieraitakin Elli on jo ehtinyt tavata ja kunhan Elli saa vieraalta alkuun herkun niin eivät ne Elliä enää yhtään haittaa! 

20.11.2022

Elli siirtyi kotihoitoon noin 6 vuoden Suomessa olon jälkeen. Ellin kotihoitaja kuvailee Elliä reippaaksi ja uteliaaksi tytöksi. Alkuun Elli haukkui ulkona kaikille, mutta herkuilla ja rapsutuksilla rauhoittui. Lasten kanssa alkuun nopeat liikkeet sekä kovat äänet olivat Ellille jännittäviä ja saatto haukkua lapsille, mutta tulee joka päivä paremmin lasten kanssa toimeen. Kissa on Ellin mielestä vielä hieman jännittävä ja Elli kiertääkin kissan kauempaa tai haukahtaa tälle. Kotihoitoperheen koiran kanssa Elli tulee hyvin toimeen ja he jopa nukkuvat yöt samassa sängyssä. Elli on aika riippuvainen ihmisistä ja haluaakin koko ajan säilyttää näköyhteyden ihmisiin. Yksinoloa Elli on kuitenkin sen verran harjoitellut, että muiden koirien kanssa on ollut sisällä kun ihmiset ovat olleet ulkona ja tänä aikana muutaman kerran haukahtanut. Lenkillä Elli kävelee hienosti hihnassa, mutta kaikille vastaantuleville pitää haukkua. Namien avulla Ellin huomion kuitenkin saa kiinnitettyä ja Elli onkin onnistunut ohittamaan bussin, henkilöauton, sauvakävelijän, toisen koiran sekä sähkömopon haukkumatta. Elli tulee myös hienosti luokse kutsusta.

4.3.2016

Sara A on saapunut omaan kotiin Suomeen ja sai uudeksi nimekseen Elli.

_____________________________________________________________________________

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen.

Jo kotikoirana asunut koira on päässyt jo harjoittelemaan perhekoiralle tärkeitä taitoja. Muutos uuteen kotiin muuttaessa on kuitenkin suuri, eikä voida olettaa että kodistakaan tuleva koira olisi valmiiksi täysin koulutettu. Tiedossa on varmasti myös omassa kodissa töitä, takapakkia, iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Kotihoidossa olevan koiran luonteesta ja tavoista saadaan tarhaolosuhteissa tehtyjä havaintoja enemmän tietoa. Koiran luonne muovautuu kuitenkin kaikkien sen saamien kokemusten kautta ja isossa roolissa on myös lopullisen kodin tapahtumat. Koiran käytös voi ajan ja kotiutumisen myötä vielä muuttua.

Elli saapui Suomeen steriloituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Elli on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Ellin yhteyshenkilönä toimii Iris Vainio

 

Mitä sinun tulisi huomioida ennen
rescuekoiran adoptiota?

Tietoa adoptioprosessista

Usein kysytyt kysymykset

Opas rescuekoiran adoptoijalle

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Koirat saapuvat Romaniasta Suomeen steriloituna tai kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi koirat on mikrosirutettu ja niillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue -sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä sekä Maa- ja Metsätalousministeriön säädöksiä koirien maahantuonnissa. Tässä artikkelissa esitetyn koiran kodinetsintää hoitaa Rescueyhdistys Kulkurit ry, joka on rekisteröitynyt Eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisteriin asiakastunnuksella 24032685.

Ennen yhteydenottoa, tutustuthan tarkasti adoptioprosessin kuvaukseen, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, adoptoitavan eläimen terveyteen sekä adoption kustannuksiin.

Yhteyshenkilö:

Tutustu myös näihin: