Kodin saanut koira: ELSE

Syntymäaika:
Sukupuoli:
Sijainti:
Kokoarvio:

Else 05/15

Else 05/15

ELSE

* Arvioitu syntymäaika 07/14

* Narttu

* Steriloitu

* Romaniassa

 

 

 

 

19.3.2015
Kulkureiden aktiivit vierailevat säännöllisesti Romaniassa paikallisten yhteistyökumppaneiden luona. Yksi matkojen tarkoituksista on kartoittaa uusia sopivia koiria yhdistyksen adoptio-ohjelmaan. Maaliskuussa 2015 Romanian matka kohdistui mm. Kulkureiden pääyhteistyökumppaneiden, Anda ja Alina Murgun yhdistyksen  Asociatia Suflete Dragi (Kind Souls) ylläpitämälle Jilavan tarhalle.  Tutustuessaan tarhan koiriin tapasivat aktiivit ensimmäisen kerran myös nuoren Elsen.  Iloisella luonteella hurmannut Else on yksi niistä onnekkaista, joka tällä kertaa valikoitui mukaan Kulkureiden adoptio-ohjelmaan päästen näin aloittamaan kodinetsinnän Suomesta.

Kulkureiden aktiivit kuvailevat Elseä kiltin ja helpon oloiseksi koiraksi, joka tulee hyvin toimeen niin ihmisten kuin toisten koirienkin kanssa. Se ei pomota ketään, vaan on kaikkien kaveri. Normaalin nuoren koiran tavoin Else leikkii paljon muiden kanssa, mutta malttaa välillä rauhoittua syliinkin. Alina kertoi, että löytöhetkellä Else oli lähes karvaton, mutta nyt neidille on kasvanut kaunis turkki. Hoitoa se saa edelleen naaman pieneen iho-ongelmaan. Korkeutta Elsellä on tällä hetkellä noin 45cm ja painoa noin 15kg.

9.5.2015
Saimme jälleen kuulumisia Elsestä, kun Kulkureiden aktiivit vierailivat Romaniassa toukokuussa 2015. Else on ystävällinen ja ilonen nuori koira. Se oli hyvin kiinnostunut ihmisistä ja halusi olla vierailijoiden lähellä. Toisia koiria Else väistää, eikä päsmäröi lainkaan. Tarhalla sen ei ole kuultu haukkuvan. Neiti on tällä hetkellä hyvin lihasköyhässä kunnossa ja kaipaisikin omaa perhettä, jossa pääsisi kehittymään ja kasvamaan. Elsen iho ei ollut enää tulehtunut, karva vain vielä puuttuu ihottumakohdista.

Lisätty kuvia Elselle.

13.7.2015
Kulkureiden edustajat vierailivat Romaniassa heinäkuussa 2015 jolloin he tapasivat myös Elsen. Elseä kutsutaan tarhalla nimellä Black Sheep sen mustaan kikkuraan turkkiin vedoten. Aluksi kameran kanssa sähläävät vieraat jännittivät Elseä hieman, mutta pian se kuitenkin uskoltautui tutustumaan. Else nauttikin saamastaan huomiosta kovasti ja antoi hyvin käsitellä itseään. Koiralaumassa tämä nyt noin vuoden ikäinen neitokainen tulee hyvin toimeen ollen iloinen ja leikkisä.

Else saa edelleen hoitoa iho-ongelmaansa. Sen etujalat kääntyvät hieman sisäänpäin. Tällä hetkellä jalat eivät vaivaa Elseä mitenkään eivätkä automaattisesti tulevaisuudessakaan.

Lisätty Elselle uusia kuvia sekä video.

20.8.2015
Else jatkaa kodinetsintää aikuisten koirien joukosta.

26.8.2015
Else on varattu omaan kotiinsa Suomeen.

10.10.2015
Else saapui tänään omaan kotiinsa. Onnea uuteen elämään pikkuinen!

———————————————————————————————————————————

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä, takapakkia, iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Else saapuu Suomeen steriloituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Else on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipas

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Harkitut yhteydenotot Taija Mäkiselle.

Else 07/15.

Mitä sinun tulisi huomioida ennen
rescuekoiran adoptiota?

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Koirat saapuvat Romaniasta Suomeen steriloituna tai kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi koirat on mikrosirutettu ja niillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue -sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä sekä Maa- ja Metsätalousministeriön säädöksiä koirien maahantuonnissa. Tässä artikkelissa esitetyn koiran kodinetsintää hoitaa Rescueyhdistys Kulkurit ry, joka on rekisteröitynyt Eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisteriin asiakastunnuksella 24032685.

Ennen yhteydenottoa, tutustuthan tarkasti adoptioprosessin kuvaukseen, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, adoptoitavan eläimen terveyteen sekä adoption kustannuksiin.

Yhteyshenkilö:

Tietoa adoptioprosessista

Usein kysytyt kysymykset

Opas rescuekoiran adoptoijalle

Tutustu myös näihin: