Päivitetty 15.01.2023

Kodin saanut koira: ELVIINA


Syntymäaika: 2011-2012
Sukupuoli: narttu
Sijainti: Romaniassa (Cosoba/One Rescue Associaton)
steriloitu

 

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin kuvaukseen adoptioprosessistammeluovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Perustiedot ja tausta
30.07.2022
Adina Vladut on eläinlääkäri, joka omistaa yhdessä miehensä Dragos Vladutin kanssa Onevet-klinikan. Eläinlääkäriklinikka OneVet on yksi Kulkurien keskeisimmistä yhteistyötahoista. Vuodesta 2012 lähtien jokainen Kulkurien adoptio-ohjelman läpikäynyt koira on kulkenut OneVetin kautta huolellisen yhdessä laaditun prosessin läpi. Eläinlääkärin työnsä lisäksi Dr. Adina käyttää kaiken aikansa kodittomien koirien auttamiseen. Adina perusti One Rescue Association -yhdistyksen vuonna 2017 ja yhdistyksellä on tarha Cosobassa noin puolen tunnin matkan päässä Bukarestista. Tarhalla asuu noin 400 koiraa. One Rescue Associationin tarha on kuitenkin romanialaisittain hyvä, sillä siellä on päivittäin eläinlääkäri ja useita koirien hoidosta vastaavia työntekijöitä ja koirien elinolosuhteita pyritään parantamaan jatkuvasti.Adina on lisäksi yksi Kulkurien säännöllisistä yhteistyökumppaneista kohdemaan sterilointien parissa ja niin hänelle kuin meillekin on tärkeää tehdä jatkuvaa, kestävää eläinsuojelutyötä Romanian kodittomien koirien ongelman ratkaisemisen eteen, jotta yhtenä päivänä kodittomia koiria ei syntyisi enää niin paljon kodittomiksi. Cosoban tarhan yhteydessä sijaitseekin yhteistyössä rakennettu sterilointiklinikka, jonne koirien ja kissojen omistajat saavat tuoda lemmikkejään maksuttomaan sterilointiin viikottain.

Elviinalla sekä neljällä muulla koiralla oli aikaisemmin oma koti ja omistaja, mutta valitettavasti niiden omistaja menehtyi huhtikuussa. Omistajan tytär asuu Yhdysvalloissa ja pyysi apua Adinalta ja kuljetti tarhalle kahdeksan koiraa, joiden ylläpidosta tytär maksaa Adinalle pikkusumman. Adina kuitenkin arvioi, että tytär ei tule jatkamaan ylläpidon avustusta enää pitkään.

Elviina asuu kahden muun koiran, seniori uroksen ja seniori nartun, kanssa samassa häkissä ja erityisesti uros on pomotteleva Elviinalle. Kaikki häkin kolme koiraa ovat aikaisemmin olleet samalla omistajalla ja myös häkin kaksi muuta koiraa lisätään Kulkurien adoptio-ohjelmaan. Elviina mummukka pelkää todella paljon tätä dominoivaa urosta ja on todella stressaantunut ja peloissaan häkissä. Reppana Elviina pyrkii piiloutumaan, yleensä koppiin, tai niin kauas uroksesta, kun on mahdollista. Koska tilanne tarhalla on Elviinalle todella pelottava, on mahdollista että se pelkää myös tulevassa kodissa muita koiria. Ärinätilanteen jälkeen, kun Elviina ei päässyt omaan koppiin turvaan, se meni samaan koppiin toisen seniori nartun kanssa.

Ihmisiin Elviina suhtautuu neutraalisti, mutta suhtautumisesta on hankala saada täysin selvää, sillä se jännittää häkin muita koiria niin paljon. Elviina ei kuitenkaan vaikuta pelkäävän ihmisiä. Suloinen Elviina on todella reppana mummo, jolle haluaisi ennen kaikkea suoda vielä rauhallisen ja turvallisen kodin, missä sen ei tarvitsisi pelätä.

Elviina arvostaisi varmasti rauhallista kotia. Elviinaa ei luovuteta perheeseen, missä asuu jo ennalta luonteeltaan dominoiva koira, sillä emme tietenkään halua, että Elviina joutuisi pelkäämään myös tulevassa kodissaan.

Painoa Elviinalla on noin 15 kg ja säkäkorkeutta noin 45 cm. Ikää tällä herttaisella mummukalla on noin 10-11 vuotta. Elviina ei hauku tarhalla, mutta käytös voi toki muuttua kotiutumisen myötä.

14.01.2023
Elviina saapui Suomeen.

12.12.2022
Elviina on varattu omaan kotiin. Valtavasti onnea ihanalle mummukalle ja sen tulevalle perheelle.

20.10.2022
Kulkurien aktiivi tapasi suloisen Elviinan syyskuussa tarhalla. Tarhaolosuhteet ovat todellakin Elviinalle hyvin vaikeat ja vaikka kyseinen päivä oli tarhalla vielä erityisen rauhallinen, koska oli lauantai ja muut koirat haukkuivat vähän, pikkuinen oli hyvin jännittynyt. Elviina edelleen yrittää hakea turvaa häkissä olevasta kopista. Elviina käyttää rauhoittavia eleitä todella taitavasti ihmisten ja muiden koirien kanssa, mutta valitettavasti tästä ei ole apua olosuhteissa missä se tällä hetkellä elää. Sympaattinen mummu Elviina kaipaa kovasti omaa kotia, omia ihmisiä ja rauhallisempaa ympäristöä, missä ei tarvitsisi pelätä.

30.07.2022
Elviina on lisätty adoptio-ohjelmaan.

_______________________________________________________________________

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Jos tiedät, mitä vanhan koiran omistaminen merkitsee, tiedostat siihen kuuluvat ilot ja surut, olet varautunut panostamaan vanhan koiran ruokintaan sekä hoitoon ja koet pystyväsi tarjoamaan turvallisen eläkeläiskodin, ota rohkeasti yhteyttä.

Huomioithan, että vanhan koiran kohdalla saattaa ikääntymisestäkin johtuen koitua eläinlääkärikustannuksia.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Elviina saapuu Suomeen steriloituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Elviina on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Elviinan yhteyshenkilö on  Sarianna Syrjä.

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.