Päivitetty 07.04.2019

Kotia etsivä koira: EMMELI, ERITYISADOPTIO


Syntymäaika: 2015-2016
Sukupuoli: Narttu
Sijainti: Romaniassa (M. G. Rescue)
Steriloitu

 

Perustiedot ja tausta

29.3.2019

Mihai Gregorie on romanialainen eläinlääkäri, joka eläinrakkaus ulottuu kaikkiin apua tarvitseviin eläimiin. Voidakseen tehdä eläinsuojelutyötä paremmin, hänen perustamallaan yhteisöllä, M. G. Rescuella on rakenteilla oma tarha noin 30 kilometrin päähän Bukarestista. Täällä tarhan ulkopuolelta yksi aktiiveistamme huomasi Emmelin ensi kerran jo vuoden 2018 alussa. Emmeli ontui oikeaa jalkaansa, joka oli nilkan kohdalta hyvin turvoksissa. Näytti siltä kuin sen jalassa olisi tuore murtuma. Emmeli pysytteli tarhan lähettyvillä, koska Mihai ruokki sitä ja oli myös antanut sille antibiootteja kipeän jalan takia. Huolimatta siitä, että sillä oli varmasti kipuja, Emmeli hakeutui ihmisen luokse ja nautti rapsutuksista. Tilanpuutteen vuoksi Mihai ei voinut ottaa sitä sisälle tarhan suojiin.

Saman vuoden lopussa, 27.12.2018, Emmeli sai myöhästyneenä joululahjana vihdoin paikan tarhalla ja samalla se pääsi hoitoon. Heti seuraavana päivänä jalka kuvattiin ja leikattiin 8.1.2019. Jalan sisältä löytyi rautalankaa. Rautalangan alkuperää voi vain arvailla. Yksi mahdollisuus on se, että lanka on kiertynyt jalan ympärille Emmelin ollessa vielä pieni pentu ja jäänyt sitten kasvavan jalan sisälle. Pitkään se kuitenkin oli ollut jalan sisällä. 10.1. jalka kuvattiin uudelleen ja saatiin varmuus siitä, että kaikki rautalanka oli saatu jalasta pois. Muutenkin kaikki näytti olevan hyvin. Aika näyttää, paraneeko jalka omia aikojaan vai tarvitaanko fysioterapiaa. Vielä ei siis tiedä, vaivaako ja missä määrin jalka Emmeliä sen loppuelämän ajan.

Suomalainen ortopedi on nähnyt Emmelin jalasta otetun röngtenkuvan ja hänen mukaansa Emmelin rannenivelessä saattaa olla nivelrikkoa. Rautalangan poiston jälkeen reiät täyttyvät uudisluusta ja pientä kämmenluiden yhteenkasvua voi tapahtua, mutta sen ei pitäisi vaikuttaa Emmelin jalan käyttöön. Tulevan perheen on kuitenkin syytä varautua siihen, että Emmeli jossain vaiheessa elämäänsä saattaa tarvita hoitoa jalan vammaan liittyen.

Nyt Emmeli asuu tarhan pihalla vapaana toisen koiran kanssa, jonka kanssa se tulee hyvin toimeen. Kun aktiivimme helmikuun lopussa vierailivat tarhalla, Emmeli tuli uteliaana portille katsomaan tulijoita. Emmeli on herttaisen ja lempeän oloinen koira. Vieraat kiinnostivat sitä ja erityisesti heidän tarjoamansa herkut saivat sen tulemaan luokse huolimatta pienestä varauksellisuudesta. Lopulta näytti siltä, että se melkein ilohepuloi. Emmeli ei ole arka, mutta varmasti tarvitsee omassa kodissaan aikaa oppiakseen todella luottamaan ihmiseen. Sen ei kuultu haukkuvan vierailun aikana. Emmelille sopiva koti voisi olla aikuiskoti rauhallisessa ympäristössä.

Emmeli on noin 40-45 cm korkea ja painaa noin 10 – 12 kg.

Päivitykset

29.3.2019

Emmeli aloitti oman kodin etsimisen Kulkureiden adoptio-ohjelmassa.

Erityisadoptiossa olevat koirat on valittu huolellisesti yhteistyötahojemme kanssa yhteistyössä. Koirilla esiintyy jo tiedossa olevia puutteita, mutta niiden uskotaan soveltuvan kotikoiriksi, kunhan niiden mahdolliset erityistarpeet osataan tulevassa kodissa ottaa huomioon. Kulukorvaus näille koirille määräytyy tapauskohtaisesti. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua. 

Erityisadoptioon kuuluville koirille tehdään normaalin luovutussopimuksen lisäksi erillissopimus erityisadoptioon kuuluvan koiran omistajalle. Emmeli saapuu Suomeen steriloituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Emmeli on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Yhteyshenkilö: Marjukka Kokko

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.