Päivitetty 16.11.2020

Enkelikoira: EMMELI, ERITYISADOPTIO (nyk. Emma)


Syntymäaika: 2015-2016
Sukupuoli: Narttu
Sijainti: Romaniassa (M. G. Rescue)
Steriloitu

 

Perustiedot ja tausta

23.1.2020
Mihai Gregorie on romanialainen eläinlääkäri, joka eläinrakkaus ulottuu kaikkiin apua tarvitseviin eläimiin. Voidakseen tehdä eläinsuojelutyötä paremmin, hänen perustamallaan yhteisöllä, M. G. Rescuella on rakenteilla oma tarha noin 30 kilometrin päähän Bukarestista. Täällä tarhan ulkopuolelta yksi aktiiveistamme huomasi Emmelin ensi kerran jo vuoden 2018 alussa. Emmeli ontui oikeaa jalkaansa, joka oli nilkan kohdalta hyvin turvoksissa. Näytti siltä kuin sen jalassa olisi tuore murtuma. Emmeli pysytteli tarhan lähettyvillä, koska Mihai ruokki sitä ja oli myös antanut sille antibiootteja kipeän jalan takia. Huolimatta siitä, että sillä oli varmasti kipuja, Emmeli hakeutui ihmisen luokse ja nautti rapsutuksista. Tilanpuutteen vuoksi Mihai ei voinut ottaa sitä sisälle tarhan suojiin.

Saman vuoden lopussa, 27.12.2018, Emmeli sai myöhästyneenä joululahjana vihdoin paikan tarhalla ja samalla se pääsi hoitoon. Heti seuraavana päivänä jalka kuvattiin ja leikattiin 8.1.2019. Jalan sisältä löytyi rautalankaa. Rautalangan alkuperää voi vain arvailla. Yksi mahdollisuus on se, että lanka on kiertynyt jalan ympärille Emmelin ollessa vielä pieni pentu ja jäänyt sitten kasvavan jalan sisälle. Pitkään se kuitenkin oli ollut jalan sisällä. 10.1. jalka kuvattiin uudelleen ja saatiin varmuus siitä, että kaikki rautalanka oli saatu jalasta pois. Muutenkin kaikki näytti olevan hyvin. Aika näyttää, paraneeko jalka omia aikojaan vai tarvitaanko fysioterapiaa. Vielä ei siis tiedä, vaivaako ja missä määrin jalka Emmeliä sen loppuelämän ajan.

Suomalainen ortopedi on nähnyt Emmelin jalasta otetun röntgenkuvan ja hänen mukaansa Emmelin rannenivelessä saattaa olla nivelrikkoa. Rautalangan poiston jälkeen reiät täyttyvät uudisluusta ja pientä kämmenluiden yhteenkasvua voi tapahtua, mutta sen ei pitäisi vaikuttaa Emmelin jalan käyttöön. Tulevan perheen on kuitenkin syytä varautua siihen, että Emmeli jossain vaiheessa elämäänsä saattaa tarvita hoitoa jalan vammaan liittyen.

Nyt Emmeli asuu tarhan pihalla vapaana toisen koiran kanssa, jonka kanssa se tulee hyvin toimeen. Kun aktiivimme helmikuun lopussa vuonna 2019 vierailivat tarhalla, Emmeli tuli uteliaana portille katsomaan tulijoita. Emmeli on herttaisen ja lempeän oloinen koira. Vieraat kiinnostivat sitä ja erityisesti heidän tarjoamansa herkut saivat sen tulemaan luokse huolimatta pienestä varauksellisuudesta. Lopulta näytti siltä, että se melkein ilohepuloi. Emmeli ei ole arka, mutta varmasti tarvitsee omassa kodissaan aikaa oppiakseen todella luottamaan ihmiseen. Sen ei kuultu haukkuvan vierailun aikana. Emmelille sopiva koti voisi olla aikuiskoti rauhallisessa ympäristössä. Emmelistä löytyy lisää kuvia Mihain albumista.

Emmeli on noin 40-45 cm korkea ja painaa reilut 15 kg. Erittäin kaunis ja sopusuhtainen koira, jolla on turkissaan upeasti eri sävyistä harmaata.

Päivitykset

14.11.2020
Saimme suruviestin Emman perheeltä. Emma on päästetty sateenkaarisillalle ja nyt tämä kultainen tyttö saa kirmailla siellä ilman kipuja. Emme osanneet aavistaa, että Emmalla olisi näin vähän aikaa elää oman perheensä kanssa. Kivuista huolimatta Emma sai elää onnellisia päiviä rakastettuna perheenjäsenenä.  Emmalla tulee olemaan aina paikka heidän sydämessään ja meidän kaikkien sydämessä. Emman perhe haluaa muistaa häntä tällä runolla:

“Kun siis kuljet metsässä, jossa kuljimme yhdessä
ja etsit aurinkoiselta pientareelta varjoani,
kun pysähdyt kukkulalle katsomaan kaukaisuuteen
ja kädelläsi etsit tapasi mukaan minua
etkä enää löydä ja tunnet surun hiipivän sydämeesi.
Ole hiljaa.
Sulje silmät.
Hengitä.
Kuuntele askelteni ääntä sydämessäsi.
En ole poissa, kuljen mukanasi, aina sinussa.”
-Nicholas Evans
T. Outi et al.

Emmeli saapui viimeinkin kotiin oman perheen luokse ja jatkaa elämäänsä omalla tarhanimellään Emmana. Paljon onnea Emmalle ja koko perheelle!

13.4.2020
Nyt on Emmelin onnen päivä: Emmeliä odottaa oma koti Suomessa!

23.1.2020
Emmeli elelee edelleen vapaana Mihain tarhan etupihalla. Yöt se viettää konttihallissa. Muiden koirien joukossa se pysyttelee vähän taka-alalla ja lähestyy vieraitakin hyvin kohteliaasti tunkematta syliin. Emmeli antaa rapsuttaa itseään ja nauttii silmät ummessa rintarapsuista. Emmeli pitää puolensa ja kurtistaa nenäänsä, jos toinen koira tulee samalle vieraiden tarjoamalle namille. Tyttö juoksentelee iloisesti pihalla eikä jalka näytä vaivaavan sitä millään tavalla. Emmeli on ihan valmis kirmaamaan omaan kotiin ja ottamaan paikkansa omassa perheessä. Se uneksii jo kylminä talviöinä kodin lämmöstä.

1.10.2019
Kun aktiivimme vierailivat Mihain tarhalla syyskuussa, ensimmäinen elävä olento, jonka he näkivät tarhan porttien sisäpuolella oli Emmeli. Emmeli asustaa edelleen vapaana tarhan etupihalla kaverinsa kanssa. Emmeli näyttää luonnossa pienemmältä ja sirommalta kuin mitä kuvista voi päätellä. Hän on iloinen, rauhallinen tyttö, joka tervehtii vieraita häntä heiluen, mutta hötkyilemättä. Emmelin oikea etujalka on selkeästi virheasennossa, mikä ei näytä erityisemmin vaivaavan häntä. Emmeli antaa rapsuttaa kaulasta ja rinnasta, mutta selän koskettaminen ei hänen mielestään ole mukavaa ja niinpä väistääkin. Emmeli on kultainen ja miellyttävä koira, joka jo toiveikkaana odottelee paikkaansa kotisohvalla ja oman ihmisen kainalossa.

29.3.2019

Emmeli aloitti oman kodin etsimisen Kulkureiden adoptio-ohjelmassa.

Erityisadoptiossa olevat koirat on valittu huolellisesti yhteistyötahojemme kanssa yhteistyössä. Koirilla esiintyy jo tiedossa olevia puutteita, mutta niiden uskotaan soveltuvan kotikoiriksi, kunhan niiden mahdolliset erityistarpeet osataan tulevassa kodissa ottaa huomioon. Kulukorvaus näille koirille määräytyy tapauskohtaisesti. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua. 

Erityisadoptioon kuuluville koirille tehdään normaalin luovutussopimuksen lisäksi erillissopimus erityisadoptioon kuuluvan koiran omistajalle. Emmeli saapuu Suomeen steriloituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Emmeli on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Yhteyshenkilö: Marjukka Kokko

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.