Päivitetty 16.11.2020

Enkelikoira: DOINA


Syntymäaika: 6/2020
Sukupuoli: narttu
Sijainti: Romaniassa (Carpe)
ei steriloitu


Herttainen Doina on herättänyt paljon mielenkiintoa ja kotitarjouksia on tullut useita. Tästä syystä uusia kyselyitä ei toistaiseksi oteta vastaan. 

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Perustiedot ja tausta
16.11.2020
Carpe on lähellä Mitrenin kylää sijaitseva, romanialaisen Carmen Mandescun ylläpitämä tarha. Carmen on Kulkurien pitkäaikainen yhteistyökumppani ja Carpen tarhaa on rakennettu tiiviissä yhteistyössä Kulkurien kanssa. Carmenin ja Kulkurien yhteinen taival juontaa juurensa vuosien taakse:  ennen Carpea Carmen toimi Asociatia A Doua Sansan toisena perustajajäsenenä Glinan tarhalla, joka oli Kulkurien yhteistyökumppani vuodesta 2012 vuoteen 2016 asti. Carpen tarhan kantavana ajatuksena ovat olleet sekä Kulkurien että Carmenin eettiset ja kestävää kehitystä edustavat arvot: Carpella pyritään tarjoamaan koirille mahdollisimman hyvät oltavat ja perushoidon lisäksi huomiota pyritään kiinnittämään mahdollisimman paljon myös esimerkiksi arkojen koirien sosiaalistamiseen. Carpen tarhalla elää noin sata koiraa, maksimissaan 150, sekä kissoja, joista kaikista huolta pitää tarhalla asuva romanialainen pariskunta.

Kesäaikaan koiranpentuja riittää Romaniassa vähän siellä ja täällä – ikävä kyllä. Ikävä kyllä siksi, että vaikka pennut ovat aivan ihania ja upeita olentoja, ei kodittomana syntyneen koiranpennun tulevaisuus ole järin valoisa, vaan luvassa on todennäköisesti jo varhain kärsimystä ja huonoa oloa. Doina on yksi heistä, joka todellakin tämän tietää. Carmen löysi Doinan kesällä 2020 erään metsän reunalta ollessaan matkalla Carpelle. Doina oli järkyttävässä kunnossa, sen pikkiriikkinen keho oli aivan täynnä punkkeja ja sen silmät olivat rähmäiset ja lähes umpeenmuurautuneet. Doina kiidätettiin eläinlääkäriasemalle, jossa se vietti kolme viikkoa parantumassa ja keräämässä voimia. Toipumisajan jälkeen Doina on ollut kuin toinen koira, reipas ja elinvoimainen, aktiivinen ja leikkisä, normaali pentu. Ystävällinen Doina tulee hyvin toimeen muiden koirien kanssa, se on luonteeltaan pikemminkin hieman alistuva, eikä juuri välitä päällepäsmäreiden seurasta, vaan hakeutuu rauhallisten ja reilujen leikkikaverien pariin. Jostain syystä jotkin koirat eivät näytä pitävän Doinasta, vaan sitä saatetaan ajoittain kiusata. Ihmisiin Doina suhtautuu ystävällisesti ja avoimesti. Tarhaoloissa Doina ei ole osoittanut merkkejä haukkuherkkyydestä, vaikka tarha ympäristönä on varmasti haukkumista ruokkiva.

Lumoavan kaunis Doina etsii sitoutunutta ja koiralähtöisesti ajattelevaa kotia, jossa ollaan valmiita tarttumaan toimeen ja tukemaan Doinaa kasvussa tasapainoiseksi aikuiseksi koiraksi. Doina on aktiivinen nuori koira, joten on tärkeää että tuleva omistaja sitoutuu tarjoamaan Doinalle riittävästi ulkoilua ja lajinomaista aktivointia. Doinaa ei luovuteta sohvaperunaksi. Doinalla voisi olla tulevassa kodissaan odottamassa sosiaalinen koirakaveri, mutta Doina pärjännee myös ainoana koirana oikeassa ympäristössä.

Doina on nyt noin 37 cm korkea, arvio on, että aikuisena Doina tulee olemaan 45 – 50 cm korkea ja painaa noin 15 kg.  On tärkeää muistaa, että koska koiran perimästä ei tiedetä mitään, kyseessä on vain arvio.

Päivitykset
16.11.2020
Erittäin surullisia uutisia. Pieni Doina-kulta on menehtynyt onnettomuuden seurauksena. 

25.10.2020
Herttainen Doina pääsi Kulkurien adoptio-ohjelmaan!

______________________________________________________________________________________________________________________________________

Pentua harkitsevalla on suuri vastuu. Omat resurssit on ehdottoman tärkeää punnita huolella. Ajan, motivaation ja sitoutuneisuuden täytyy olla kohdallaan.

Pentua harkitessa täytyy muistaa, että mm. sisäsiisteys on opeteltava alusta lähtien, hihnakäytös on täysin uusi asia, muihin koiriin tutustumistakin saattaa joutua harjoittelemaan eikä yksinolo suju heti itsestään. Tavaratkin saattavat päätyä tylsistyneen ja aktiivisen pennun kitaan ja leluiksi ihan vain vahingossa. Pentu tarvitsee paljon selkeitä rajoja, johdonmukaista, positiiviseen palkitsemiseen keskittyvää koulutusta ja rakkautta kasvaakseen tasapainoiseksi aikuiseksi.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutuessa muuttua.

Pyydämme erityisesti alle viiden kuukauden ikäisten pentujen kotiehdokkaita huomioimaan, että pienten pentujen riski sairastua adoptioprosessin aikana esimerkiksi parvoon tai penikkatautiin on mahdollinen. Heikon alun elämässään saaneet pennut omaavat usein alhaisen vastustuskyvyn ja varsinkin emottomat pennut ovat vaarassa sairastua hengenvaarallisestikin. Pennuille aloitetaan rokotusohjelma heti madotuksen jälkeen niiden löydyttyä/saavuttua tarhalle/iän salliessa ja siihen mennessä kun vaatimamme kattava rokotusohjelma on täydellinen ja pentu valmis matkustamaan kotiin (5 kk iässä), ovat riskit näiden pentutautien suhteen ohitettu.

Mikäli Doina tulee Suomeen alle kuuden kuukauden ikäisenä, sitä ei steriloida ennen kotiutumista. Tällöin tuleva koti sitoutuu kastroimaan koiran kohtuullisen ajan kuluessa sen saavuttua Suomeen, mieluiten neljän kuukauden sisällä. Yhdistys osallistuu omistajan niin halutessa kastroinnin  kustannuksiin 70 eurolla kuittia vastaan. Olethan myös yhteydessä yhdistykseen/yhteyshenkilöösi ennen kastrointia.

Doina saapuu Suomeen asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Doina on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Yhteyshenkilö: Jenni Ankelo

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.