Päivitetty 17.01.2021

Kodin saanut koira: EZRA (nyk. Elsa)


Syntymäaika: 5/2020
Sukupuoli: narttu
Sijainti: Romaniassa (Luiza Mandru)
steriloidaan

 

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyvään adoptioprosessin kulkuun ja luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

 

Perustiedot ja tausta

16.11.2020
Romaniassa, kylässä nimeltä Grădiştea, asuu hyväsydäminen ja loputtoman ahkera Luiza Mandru. Luiza on toiminut yli vuosikymmenen ajan aktiivisena, vapaaehtoisena eläinsuojelijana, laittaen apua tarvitsevat eläimet omien tarpeidensa edelle. Luiza ja hänen aviomiehensä Stefan pitävät omistamassaan omakotitalossa noin 40 koiraa kerrallaan, joista noin puolet ovat yleensä pentuja ja puolet aikuisia. Osa koirista asuu sisätiloissa ja osa melko tilavilla, aidatuilla alueilla talon pihalla. Eläimet, jotka Luizalle päätyvät, ovat ihmisten pelloille, metsiin tai teiden varsille hylkäämiä entisiä kotikoiria. Välillä Luiza saa myös joko puhuttua tai ostettua eläimiä niitä huonosti kohtelevilta omistajiltaan.

Pieni Ezra löydettiin 11.8., kun paikallinen nainen kertoi Luizalle nähneensä huonossa kunnossa olevan pelokkaan koiranpennun kaupan lähellä roskakorin viereen käpertyneenä. Luiza lähti heti etsimään pientä pentua ja onneksi löysi sen! Ezra matkasi Luizan miehen kanssa vielä samana päivänä eläinlääkäriin, koska siltä puuttui paljon karvaa ja selvisikin, että sillä oli karvatuppipunkki (Demodex canis). Ezra sai heti hoitoa ja toipuikin punkista nopeasti – nyt tyttö on jo kasvattanut kauniin mustan turkin!

Ezra on leikkisä ja touhukas pentu sekä jatkuvasti täynnä energiaa! Neito rakastaa leikkiä ja juosta toisten pentujen kanssa Luizan pihalla. Ezra tulee mainiosti toimeen kaikkien muiden koirien kanssa ja on tottunut jopa kissoihin. Ezra haukkuu jonkun verran, mutta ei yleensä ilman syytä – lähinnä nähdessään jotain uutta tai kuullessaan pihan ulkopuolelta ääniä. Ezra pitää kovasti Luizasta ja hänen miehestään ja ottaa mielellään heiltä rapsutuksia vastaan. Tyttönen osaa myös ottaa omaa tilaansa ja vetäytyä lepäämään tai touhuilemaan itsekseen.

Ezrasta tulee aikuisena keskikokoinen koira eli noin 50-55cm ja 20 kg. Ezralle etsitään aktiivista kotia, jossa on mahdollisuus touhuilla ja ulkoilla energisen neitokaisen kanssa. Ezra tuskin pahastuisi, jos kotona odottaisi koirakavereita! Kodilla tulee olla mahdollisuus alussa harjoitella kotikoiran taitoja, esimerkiksi yksinoloa, Ezran kanssa rauhassa edeten.

Päivitykset 

17.1.2020
Ezra saapui eilen Suomeen omaan kotiinsa ja sai uudeksi nimekseen Elsa!

26.11.2020
Ezra varattiin omaan kotiinsa!

16.11.2020
Leikkisä Ezra aloittaa oman kodin etsimisen Kulkurien adoptio-ohjelmassa!

 

Pentua harkitsevalla on suuri vastuu. Omat resurssit on ehdottoman tärkeää punnita huolella. Ajan, motivaation ja sitoutuneisuuden täytyy olla kohdallaan. Pentua harkitessa täytyy muistaa, että mm. sisäsiisteys on opeteltava alusta lähtien, hihnakäytös on täysin uusi asia, muihin koiriin tutustumistakin saattaa joutua harjoittelemaan eikä yksinolo suju heti itsestään. Tavaratkin saattavat päätyä tylsistyneen ja aktiivisen pennun kitaan ja leluiksi ihan vain vahingossa. Pentu tarvitsee paljon selkeitä rajoja, johdonmukaista, positiiviseen palkitsemiseen keskittyvää koulutusta ja rakkautta kasvaakseen tasapainoiseksi aikuiseksi.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutuessa muuttua.

Ezra saapuu Suomeen steriloituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta.

Lisäksi Ezra on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Ezran yhteyshenkilönä toimii Iris Vainio.

 

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.