Päivitetty 16.11.2020

Enkelikoira: SIR RHETT


Syntymäaika: 2011
Sukupuoli: uros
Sijainti: Romaniassa (Carpe)
kastroitu

 

Perustiedot ja tausta
16.11.2020

Sir Rhett on tullut Glinan tarhalle Bragadirun kunnalliselta vuonna 2014, yhtäaikaa Bogartin kanssa, joten se on siis ollut tarhoilla yli viisi vuotta. Glinan tarha on Kulkurien entinen yhteistyötarha. Rhett on aikaisemmin ollut vetäytyväinen ja jäänyt huomiotta, kun sen ajateltiin olevan liian arka Kulkurien adoptio-ohjelmaan. Se asui alkuun Bogartin kanssa, mutta ollessaan todella tarkka ruuan suhteen, se päätyi asumaan yksin. Muiden koirien kanssa on siis huomioitava, että erilaiset resurssit, etenkin ruoka, voivat olla sille tärkeitä. Voi tietenkin olla, että koska tarhalla resursseja on niin vähän, niistä vähistä tulee erityisen tärkeitä. Tuttujen ihmisten kanssa Rhett on melko rento. Se syö kädestä, haastaa leikkiin ja tykkää rapsutuksista. Uusia ihmisiä Rhett jännittää ja vetäytyy sellaisissa tilanteissa koppiinsa.

Rhettin muutettua Carpen tarhalle, siitä on tullut jonkun verran avoimempi ja Kulkurien aktiiviin Veeraan, jonka se tuntee jo Glinan tarhan ajoilta, se suhtautuu lämpimästi. Kun Rhett stressaantuu esimerkiksi tarhalla vapaana liikkuvasta Otosta, se reagoi menemällä levottomaksi ja haukkumalla jonkin verran. Rhett on huumorintajuinen ja ikäisekseen leikkisä koira, joka tykkää lumesta ja omassa kodissa se olisikin varmasti onnellinen, jos se pääsisi peuhaamaan hangissa.  Joskus, kun sitä koskettaa tai rapsuttaa, se ottaa rapsuttajan käden suuhun, mutta tekee sen hyvin hellästi. Jos Rhettiä painostaa, esimerkiksi pakottaa sen johonkin, mikä selkeästi on sille epämiellyttävää, se saattaa, kuten kuka tahansa koira, napsaista hampaillaan ilmaa sanoakseen, ettei pidä pakottamisesta. Se on melko itsenäisen oloinen koira, mutta varmasti tukeutuisi kotioloissa oikeasti tuttuun ihmiseen ja nauttisi läheisyydestä. Kunpa tämä pappakoira pääsisi vielä tarhalta pian omaan kotiin. 

Rhett on kooltaan noin 55 senttiä ja 27 kiloa.

Päivitykset

16.11.2020

Voi Rhett, sinä ihana herrasmies silkkitupsukorvinesi. Niin monta vuotta tarhalla eläneenä ja odottaneena. Kuinka me kaikki Kulkureissa iloitsimme, kun saimme tietää että sinua odottaa Suomessa se ihan oma Koti. Koti, joka jo kuvitteli sinut heidän luokseen pehmoiselle pedille ja kotipihalle lumihankeen leikkimään. Koti, joka oli nimennyt sinut jo omakseen, Pekaksi. Koti, jota kohtasi suuri suru heidän kuullessaan, että olet nukkunut tarhalla pois vanhan koiran elimistön uuvuttamana. Lepää rauhassa, pikkuinen <3

29.8.2020
Sir Rhettin ei tarvitse viettää taas yhtä kylmää talvea tarhalla betonin ja harmauden ympäröimänä, sillä herra on tänään varattu omaan kotiinsa Suomeen! <3

22.8.2020
Veera kävi tervehtimässä Rhettiä Carpen tarhalla ja lähetti kuulumisia. Veeran mennessä Rhettin häkkiin, Rhett tuli oma-aloitteisesti tervehtimään tuttua Veeraa, vaikka hänellä ei ollutkaan herkkuja mukana. Tutut ihmiset ovatkin Rhettistä kivoja. Tulevassa perheessä Rhett tulee tarvitsemaan aikaa tutustumiseen ja luottamuksen kasvattamiseen. Tämä on hyvin ymmärrettävää, koska Rhett on ollut tarhalla jo pitkään eikä hänellä ole paljoa kokemusta uusiin ihmisiin tutustumisesta. Löytyisipä tälle pappakoiralle se koti, joka haluaisi avata ovensa hänelle, ettei Rhettin tarvitsisi viettää jälleen yhtä talvea tarhalla.

26.12.2019
Aktiivien mennessä vierailulle Sir Rhettin häkkiin, pappakoira tulee kopistaan iloisesti tervehtimään. Rhettille maistuu edelleen herkut ja hän syökin nameja kädestä niin kauan kuin namibaari vaan on auki. Namien loputtua hän palaa takaisin koppiinsa. Pappakoira kuitenkin katselee kopistaan ihmisiä, seurailee ilmaantuuko nameja lisää tarjolle. Kun niitä ilmaantuu, vanha herra tulee kopista taas niitä syömään. Rhett antaa namien lomassa vieraidenkin rapsuttaa rinnasta, mutta ei ole vieraiden rapsutuksista kovin innostunut muuten. Tutut saavat mielellään kuitenkin rapsuttaa Rhettiä. Rhett paksu turkki on hieman rastoittunut. Tämä seniorikoira on asunut jo kovin pitkään tarhalla, kunpa sille löytyisi vielä oma koti, joka avaisi ovensa tälle vanhalle herralle.

2.8.2019
Aktiivit kävivät tervehtimässä Rhettiä heinäkuun matkallaan. Rhett oli melko kuumissaan, koska ilma oli lämmin ja tällä vanhalla herrasmiehellä on todella paksu turkki. Aktiivien tullessa Rhett menee kuitenkin heitä heti tervehtimään ja syö tarjotut namit kädestä. Vaikka tämä herra ei oikein perusta vieraiden ihmisten rapsutuksesta, hän antaa kuitenkin nameja syödessään rapsutella itseään korvan takaa. Rhettin sydämeen tie taitaakin käydä herkkujen kautta. Rhett on komea, kauniskatseinen, rauhallinen ja itsenäinen seniorikoira. Tälle vanhalle herralle toivoisi vielä löytyvän sen oman kodin, jossa se saisi viettää rauhallisia eläkepäiviään omaan tahtiin, oman perheensä kanssa.

29.5.2019
Voi rakas naurunaama! Se on pysynyt uskollisena tavoilleen ja toukokuussa tarhalla vierailleet aktiivimme saivat houkutella vanhanherran kissanruualla ulos kopistaan, missä se oli pötkötteli ja seuraili vieraiden saapumista sen häkkiin. Kun se sitten kömpii ruuatuoksun houkuttelemana ulos kopistaan, se antaa vieraan kyllä koskea itseensä, mutta ruoka on sen mielestä selvästi kiinnostavampaa kuin ihminen. Vaikka muut koirat Rhettin ympärillä haukkuvat, ei Rhett jaksa moisesta möykästä kauheasti välittää.

25.3.2019
Tapasimme Rhettin jälleen maaliskuussa, kun jälleen yksi talvi on kääntynyt kevääksi. Romaniassa uusi vihreä värittää ja maisemaa ja aurinko paistaa lämpimästi. Rhett makoilee kopissaan auringonpaisteessa ja nauttii lämmöstä. Se ei monen muun koiran lailla rynni häkkinsä laidalle vieraita vastaanottamaan, mutta kun häkkiin tulleet vieraat tarjoilevat kissan märkäruokaa, tavoilleen uskollinen Rhett kampeaa kopistaan ulos, nauttii herkkunsa ja painuu sitten paistattelemaan auringossa. Rhetissä on jotain koomista ja arvokasta samaan aikaan ja se toisi kodilleen varmasti paljon iloa.

29.10.2018
Voi Rhett. Kulkurien aktiivit vierailivat syyskussa Carpen tarhalla ja tervehtivät myös Rhettiä. Virikkeetön, harmaa ja muuttumaton maisema ei varsinaisesti inspiroi ja Rhett tyytyikin makoilemaan koppinsa edustalla. Se ei kuitenkaan ollut täysin passiivinen, vaan seurasi silmä tarkkana vieraiden kulkua tarhalla siinä määrin, kuin se häkistään saattoi niin tehdä. Kun se sai vieraat nameineen häkkiinsä, siihen tuli eloa ja niin kauan, kuin herkkuhanat olivat auki, oli Rhettkin jaloillaan. Rhett ei välttämättä ole koira, joka kylminä talvi-iltoina makaa omistajansa varpaita lämmittämässä, ehkä pikemminkin päinvastoin. Jotain aristokraattista ja ylvästä Rhettissä on ja hieno koira meneekin tarhalla täysin hukkaan.

23.7.2018
Rhettin laihdutuskuuri ei oikein ole onnistuakseen, sillä se hurmaa heinäkuussa tarhalla vierailleet suomalaiset Kulkurien aktiivit ja saa kuin saakin muutaman namin palkakseen. Sen tulisi kuitenkin ehdottomasti saada pudotettua muutama kilo, jotteivät sen nivelet kuormitu liikaa ja aiheuta vammoja ja kipuja. Rhett ei ilman herkkuja lähesty ihmistä, mutta hyvä tuoksu saa sen rohkaistumaan ja se hengailee häkissään vieraiden seurana pienen etäisyyden päästä. Tarhalla asuva Veera kertoo Rhettin olevan “punainen tupa ja perunamaa”- tyyppi, mutta se varmasti  viihtyisi myös kerrostaloasunnossa, jos se saisi tehdä sen oman ihmisensä rinnalla.

16.6.2018
Rhett sai suomalaisia vieraita toukokuussa, kun aktiivimme saapuivat Carpelle. Vieraiden tullessa Rhettin häkkiin, se arvoi ensin parhaimmaksi pysytellä ihan vaan koppinsa suojissa. Se tulee ulos vasta, kun Veeran käy hakemassa sille herkku-märkäruokaa. Se rohkaistuu ottamaan vieraan kädestä namin, kun sille ensin heittää muutaman sen lähelle. Namit syötyään Rhett vetäytyy kopin viereen katselemaan ulkomaaneläviä. Aikansa ihmeteltyään se poistuu koppinsa suojiin. Rhett on kultainen ja verkkainen pappa, joka kuuluisi vanhalle kuistille katselemaan maailman menoa, joka olisi vähintään yhtä verkkaista, kuin se itse.

19.4.2018
Rhett aloitti kotinsa etsimisen Kulkurien adoptio-ohjelmassa.

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan?

Jos tiedät, mitä vanhan koiran omistaminen merkitsee, tiedostat siihen kuuluvat ilot ja surut, olet varautunut panostamaan vanhan koiran ruokintaan sekä hoitoon ja koet pystyväsi tarjoamaan turvallisen eläkeläiskodin, ota rohkeasti yhteyttä.

Huomioithan, että vanhan koiran kohdalla saattaa ikääntymisestäkin johtuen koitua eläinlääkärikustannuksia. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Rhett saapuu Suomeen kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Rhett on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi. Tutustuthan sivuillamme adoptoitavan eläimen terveyteenkoiran omistajan oppaaseenadoptoinnin kustannuksiin ja luovutussopimukseen ennen yhteydenottoa.

Yhteyshenkilö: Olga Karttunen

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.