Päivitetty 11.09.2018

Kotia etsivä koira: SIR RHETT


Syntymäaika: 2011
Sukupuoli: uros
Sijainti: Romaniassa (Carpe)
kastroitu

 

Perustiedot ja tausta
16.6.2018
Sir Rhett on tullut Glinan tarhalle Bragadirun kunnalliselta vuonna 2014, yhtäaikaa Bogartin kanssa. Glinan tarha on Kulkurien entinen yhteistyötarha. Rhett on aikaisemmin ollut vetäytyväinen ja jäänyt huomiotta, kun sen ajateltiin olevan liian arka Kulkurien adoptio-ohjelmaan. Se asui alkuun Bogartin kanssa, mutta ollessaan todella tarkka ruuan suhteen, joten se päätyi asumaan yksin. Muiden koirien kanssa on siis huomioitava, että erilaiset resurssit, etenkin ruoka, voivat olla sille tärkeitä. Voi tietenkin olla, että koska tarhalla resursseja on niin vähän, niistä vähistä tulee erityisen tärkeitä. Tuttujen ihmisten kanssa Rhett on melko rento. Se syö kädestä, haastaa leikkiin ja tykkää rapsutuksista. Uusia ihmisiä Rhett jännittää ja vetäytyy sellaisissa tilanteissa koppiinsa.

Rhettin muutettua Carpen tarhalle, siitä on tullut jonkun verran avoimempi ja Kulkurien aktiiviin Veeraan, jonka se tuntee jo Glinan tarhan ajoilta, se suhtautuu lämpimästi. Kun Rhett stressaantuu esimerkiksi tarhalla vapaana liikkuvasta Otosta, se reagoi menemällä levottomaksi ja haukkumalla jonkin verran. Rhett on huumorintajuinen ja ikäisekseen leikkisä koira, joka tykkää lumesta ja omassa kodissa se olisikin varmasti onnellinen, jos se pääsisi peuhaamaan hangissa.  Joskus, kun sitä koskettaa tai rapsuttaa, se ottaa rapsuttajan käden suuhun, mutta tekee sen hyvin hellästi. Jos Rhettiä painostaa, esimerkiksi pakottaa sen johonkin, mikä selkeästi on sille epämiellyttävää, se saattaa napsaista sanoakseen, ettei pidä pakottamisesta. Se on melko itsenäisen oloinen koira, mutta varmasti tukeutuisi kotioloissa oikeasti tuttuun ihmiseen ja nauttisi läheisyydestä. Annettaan Rhettille mahdollisuus päästä pian omaan kotiin. 

55cm/27kg/paksu

Päivitykset
23.7.2018
Rhettin laihdutuskuuri ei oikein ole onnistuakseen, sillä se hurmaa heinäkuussa tarhalla vierailleet suomalaiset Kulkurien aktiivit ja saa kuin saakin muutaman namin palkakseen. Sen tulisi kuitenkin ehdottomasti saada pudotettua muutama kilo, jotteivät sen nivelet kuormitu liikaa ja aiheuta vammoja ja kipuja. Rhett ei ilman herkkuja lähesty ihmistä, mutta hyvä tuoksu saa sen rohkaistumaan ja se hengailee häkissään vieraiden seurana pienen etäisyyden päästä. Tarhalla asuva Veera kertoo Rhettin olevan “punainen tupa ja perunamaa”- tyyppi, mutta se varmasti  viihtyisi myös kerrostaloasunnossa, jos se saisi tehdä sen oman ihmisensä rinnalla.

Lisätty kuvia.

16.6.2018
Rhett sai suomalaisia vieraita toukokuussa, kun aktiivimme saapuivat Carpelle. Vieraiden tullessa Rhettin häkkiin, se arvoi ensin parhaimmaksi pysytellä ihan vaan koppinsa suojissa. Se tulee ulos vasta, kun Veeran käy hakemassa sille herkku-märkäruokaa. Se rohkaistuu ottamaan vieraan kädestä namin, kun sille ensin heittää muutaman sen lähelle. Namit syötyään Rhett vetäytyy kopin viereen katselemaan ulkomaaneläviä. Aikansa ihmeteltyään se poistuu koppinsa suojiin. Rhett on kultainen ja verkkainen pappa, joka kuuluisi vanhalle kuistille katselemaan maailman menoa, joka olisi vähintään yhtä verkkaista, kuin se itse.

Lisätty video ja pari kuvaa.

19.4.2018
Rhett aloitti kotinsa etsimisen Kulkurien adoptio-ohjelmassa.

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan?

Jos tiedät, mitä vanhan koiran omistaminen merkitsee, tiedostat siihen kuuluvat ilot ja surut, olet varautunut panostamaan vanhan koiran ruokintaan sekä hoitoon ja koet pystyväsi tarjoamaan turvallisen eläkeläiskodin, ota rohkeasti yhteyttä.

Huomioithan, että vanhan koiran kohdalla saattaa ikääntymisestäkin johtuen koitua eläinlääkärikustannuksia. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Rhett saapuu Suomeen kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Rhett on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi. Tutustuthan sivuillamme adoptoitavan eläimen terveyteenkoiran omistajan oppaaseenadoptoinnin kustannuksiin ja luovutussopimukseen ennen yhteydenottoa.

Yhteyshenkilö Rosa Haahtikari

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.