Päivitetty 25.07.2016

Kodin saanut koira: ENT


Syntymäaika: 2006-2007
Sukupuoli: uros
Sijainti: Romaniassa (Glina)
kastroitu

 

29.11.2015
Romaniassa on valtava määrä kodittomia koiria. On isoja ja pieniä, nuoria ja vanhoja. Monille vanhoille ja varsinkin suurikokoisille koirille tämä tarkoittaa sitä, että ne jäävät helposti tarhoille odottelemaan omaa mahdollisuuttaan jopa vuoksiksi. Sitten on vielä ulkonäkökysymys. Pörröiset, vaaleat ja omaperäisen väriset koirat saavat helpommin koteja. Tällaisessa tilanteessa ei ole lainkaan tavatonta, että jotkut koirat hukkuvat satojen muiden sekaan ja unohtuvat.

Ent on yksi näistä unohdetuista aarteista. Se on Romanialaisittain isokokoinen, musta ja jo hieman vanhempaan ikään varttunut. Ent on hiljainen herrasmies, eikä se tee itsestään numeroa vaan odottaa hiljaa omaa vuoroaan. Niinpä se on elellyt Glinan tarhalla jo huimat seitsemän vuotta, eikä kukaan enää edes muista mistä tai miten se on alun perin tarhalle päätynyt.

Ent ottaa vieraatkin ihmiset vastaan tyynen rauhallisesti. Se on alkuun ymmärrettävästi hieman hämillään kun saa yllättäen vieraita, jotka ovat vielä kaiken lisäksi kiinnostuneita juuri siitä. Entistä huokuu kuitenkin kaikesta huolimatta ystävällisyys ja sen todellinen, kiltti ja lempeä luonne näkyy hämmennyksestä huolimatta. Ent kaipaisikin kotia, jossa sille annettaisiin rauhassa aikaa totutella kaikkiin maailman ihmeisiin, jotka se on seitsemän tarhavuoden aikana ehtinyt jo unohtaa.

Ent on noin 45-50 cm korkea ja 15-20 kiloa painava. Sen oikea korva on joskus revitty ja on siksi hieman persoonallisen näköinen.

1.2.2016
Herkkä ja hiljainen Ent häviää täysin tarhan satojen koirien sekaan. Sen huomiota herättämätön ulkonäkö ja ujon vaatimaton olemus saavat ihmiset vain kävelemään sen häkin ohi edes vilkaisematta sitä. Näin on jatkunut jo vuosia, eikä siis ole lainkaan ihme että Ent on jo tyytynyt olemaan ilman huomiota. Se menee selvästi hämilleen kun vieraat ihmiset tulevat sen häkkiin. Kauaa Ent ei kuitenkaan malta kopissaan piilotella, vaan jo hetken kuluttua sen uteliaisuus voittaa ja se tulee varovaisesti katsomaan mitä ihmiset puuhaavat.  Nameista Ent pitää kovasti ja niillä se on helppo houkutella vieraidenkin seuraan. Kosketusta Ent vielä jännittää melko lailla ja se kokeekin usein turvallisemmaksi mennä koppiinsa kun tilanne käy liian pelottavaksi. Kun rapsuttavan käden tarjoaa koppiin painaa Ent varovasti päänsä sitä vasten. Rapsutellessa Entin poskea sen onnellisen huokauksen voi tuntea kättään vasten.

Lisätty Entistä myös tuore video tammikuulta.

26.4.2016
Entin elämä mullistui tänään vuosien odotuksen jälkeen, kun se varattiin ikiomaan kotiinsa Suomeen.

25.7.2016
Sympaattinen Ent on eilen lentänyt omaan kotiinsa Suomeen. Onnea koko perheelle!

________________________________________________________________________________

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä, takapakkia, iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Ent saapuu Suomeen steriloituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Ent on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Yhteyshenkilö: Rosa Haahtikari

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.