Päivitetty 21.01.2020

Kodin saanut koira: FASU


Syntymäaika: n. 2017/2018
Sukupuoli: narttu
Sijainti: Romania (One Rescue Association, Cosoba)
steriloitu

 

Perustiedot ja tausta:
22.11.2019
Vuoden 2019 syyskuussa aktiivimme Essi, Marjukka ja Nina tekivät reissun Romaniaan. Reissut Romaniaan ovat aina henkisesti raskaita, mutta tällä kertaa aktiivien reissusta tuli ehkäpä vielä normaaliakin raskaampi. Matkalla Cosoban tarhalle aktiivimme törmäsivät tehdasalueella viiden koiran seurueeseen, joista kolme olivat pentuja ja kaksi aikuisia. Valitettava tosiasia on, että kaikkia Romaniassa vastaan tulevia koiria ei pystytä pelastamaan. Joskus kuitenkin tulee niitä koiria, joiden kohdalla niille selän kääntäminen ei enää ole vaihtoehto. Näin kävi onneksi tehdasalueen koirapesueella; Essi, Nina ja Marjukka keräsivät sen hetkiset käteisvaransa kokoon, jotta saivat ostettua koirat tehdasalueen miehiltä. Kolmesta pennusta yhden tila oli jo todella huono ja valitettavasti matkalla eläinlääkäriin pieni pentu nukkui pois taisteltuaan pitkään parvovirusta vastaan. Myöhemmin myös kaksi muuta pentua alkoivat oireilla, mutta onneksi hoito päästiin aloittamaan ajoissa ja pennut selvisivät. Hurja määrä ihmisiä tarjoutui auttamaan näitä koiria ja on varmasti osittain auttajien ansiota, että sekä pennut ja aikuiset selvisit hengissä.

OneVetin työntekijät sanoivat koirien olevan “tough cookies” ja koirien lähtökohtia tarkasteltaessa, se todella pitää paikkaansa. Koirat ovat selvinneet niin fyysisistä koettelemuksista, kuin henkisistäkin. Myös nämä koirat ovat todellakin ansainneet turvallisen loppuelämän kodin.

“Tough cookies” lausahduksen pohjalta aikuiset koirat saavat nimikseen Fasu ja Domino.  Tämän nimisiä keksejä löydät kaupan hyllyiltä koska vain, mutta nämä koirat sen sijaan ovat uniikkeja tapauksia. Fasu on aikuisista musta-valkoinen, hauskan hapsuturkin omistava typykkä, jonka turkki todella näyttää sojottavan hieman jokaiseen ilman suuntaan. Fasu on iältään n. 1-2-vuotias ja oletettavaa on, että Fasu ja Domino ovat sisaruksia. Alussa Fasu käytti tarhalla jonkin verran hampaitaan joutuessaan tilanteisiin, jotka tuntuivat siitä epämiellyttäviltä. Tällä hetkellä sekä Fasu että Domino suhtautuvat ihmisiin ystävällisesti ja antavat ihmisen käsitellä. Jonkin verran koirat varovat muita, isompia koiria, mikä on aivan ymmärrettävää, Fasun ja Dominon säkäkorkeuden ollessa n. 30-35 cm. Tarhalla koirien ei ole kuultu haukkuvan normaalia enempää, mutta tähänkin saattaa toki tulla muutos uudessa kodissa.

Kaiken kaikkiaan tulevan kodin tulee varautua siihen, että Fasu tulee tarvitsemaan aikaa, rauhallista ja koiralähtöistä käsittelyä ja uusiin asioihin totuttautumista. Fasun elämä on mullistunut jo monta kertaa ja vielä se tulee kokemaan yhden suuren elämänmuutokseen, muuttaessaan uuteen, loppuelämän kotiinsa.

Fasu on todellinen fasu-pala koiraksi, ollessaan kooltaan n. 30-35 cm ja painaa 4-5 kg.

Päivitykset
18.1.2020

Lentomatka Suomeen olisi voinut sujua paremminkin, mutta pääasia, että Fasu on vihdoin kotona! Onnea Fasu ja koko Fasun perhe. <3

22.12.2019
Fasu sai parhaan mahdollisen joululahjan,  kun se varattiin omaan kotiin.

22.11.2019
Fasu pääsi vihdoin aloittamaan kodinetsinnän Kulkurien adoptio-ohjelmassa.

_____________________________________________________________________________________________

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Fasu saapuu Suomeen steriloituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Fasu on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.  Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Fasun yhteyshenkilönä toimii Kira Suomalainen

Video Fasusta ja yhdestä pennuista löytöhetkellä syyskuussa 2019.

Aktiivien video koirista löytöhetkellä 20. syyskuuta 2019.

https://www.facebook.com/kulkurit/videos/646960692495411/

 

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.