Päivitetty 16.01.2021

Kodin saanut koira: SILMU


Syntymäaika: 05/2019
Sukupuoli: uros
Sijainti: Romaniassa (One Rescue Association, Cosoba)
kastroitu

 

 

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Perustiedot ja taustaa:

18.5.2020

Adina Vladut on eläinlääkäri, joka omistaa yhdessä miehensä Dragos Vladutin kanssa Onevet-klinikan. Eläinlääkäriklinikka OneVet on yksi Kulkurien keskeisimmistä yhteistyötahoista. Vuodesta 2012 lähtien jokainen Kulkurien adoptio-ohjelman läpikäynyt koira on kulkenut OneVetin kautta huolellisen yhdessä laaditun prosessin läpi. Eläinlääkärin työnsä lisäksi Dr. Adina käyttää kaiken aikansa kodittomien koirien auttamiseen. Adina perusti One Rescue Association -yhdistyksen vuonna 2017, yhdistyksellä on tarha Cosobassa noin puolen tunnin matkan päässä Bukarestista. Tarhalla asuu useita satoja koiria. One Rescue Associationin tarha on kuitenkin romanialaisittain hyvä, sillä siellä on päivittäin eläinlääkäri, koirat hoidetaan ja niiden elinolosuhteita pyritään parantamaan jatkuvasti.Adina Vladut on eläinlääkäri, joka omistaa yhdessä miehensä Dragos Vladutin kanssa Onevet-klinikan. Eläinlääkäriklinikka OneVet on yksi Kulkurien keskeisimmistä yhteistyötahoista. Vuodesta 2012 lähtien jokainen Kulkurien adoptio-ohjelman läpikäynyt koira on kulkenut OneVetin kautta huolellisen yhdessä laaditun prosessin läpi. Eläinlääkärin työnsä lisäksi Dr. Adina käyttää kaiken aikansa kodittomien koirien auttamiseen. Adina perusti One Rescue Association -yhdistyksen vuonna 2017, yhdistyksellä on tarha Cosobassa noin puolen tunnin matkan päässä Bukarestista. Tarhalla asuu useita satoja koiria. One Rescue Associationin tarha on kuitenkin romanialaisittain hyvä, sillä siellä on päivittäin eläinlääkäri, koirat hoidetaan ja niiden elinolosuhteita pyritään parantamaan jatkuvasti.

Tältä tarhalta löytyy myös sievä poikakoira nimeltä Silmu. Nimi kuvastaakin häntä hyvin, Silmu on vasta jokusen aikaa sitten alkanut aukeamaan ja puhkeamaan kukkaan. Sen sisarukset ovat adoptoitu ja he ovat saaneet kukin oman kodin. Silmu sen sijaan joutui odottamaan hieman pidempään, aiemmin hän oli tarhalla ujo ja varauksellinen uusia asioita kohtaan. Mutta näin kevään tullen Silmu tosiaan on löytänyt rohkeutta ja siitä on alkanut kuoriutumaan oma persoonansa. Niin paljon Silmu on rohkaistunut että pienestä ujosta nupusta on tullut leikkisä ja aktiivinen nuori herra. Silmu tulee toimeen hyvin muiden koirien kanssa ja sen uudessa kodissa voisikin olla odottamassa koirakaveri joka voisi toimia hänen tukenaan uuden elämän alussa. Tarhalla Silmu on haukahdellut normaalin nuoren ja innostuneen koiran tavoin. Silmun tulevan kodin tulee ottaa huomioon että tilanteen ja paikan muutos voi tuoda takapakkia ja Silmu saataa olla alkuun kotona hyvinkin ujo ja hämmentynyt.

Silmu on keskikokoinen n. 1 vuotias nuori mies, kokoa sillä on 45cm ja 15kg.

Päivitykset:

16.1.2021

Herkkä Silmu aloitti tänään elämänmittaisen seikkailun rakastettuna perheenjäsenenä Suomessa! Onnea Silmu ja perhe

17.12.2020

Juuri Joulun alla Silmulle voidaan kertoa sen elämän parhaat uutiset. Silmua odottaa oma koti ja perhe Suomessa <3

9.12.2020

Silmu on jo jonkin aikaa etsinyt omaa kotiaan. Tarhaolosuhteet ei ole tuonut erityistä kehitystä Silmun avautumiseen. Tuttu ihminen sen häkissä on pojalle ok vaikka vähän jännittää. Myös tutun ihmisen kosketus Silmulle sopii. Hänen tulevan kodin tulee varautua koirantahtiseen kotiutumiseen ja hyvin pieniin askeliin jotta Silmu saa rauhassa kehittyä itsevarmemmaksi nuoreksi koiraksi.

18.5.2020

Silmu pääsi mukaan Kulkurien adoptio-ohjelmaan etsimään omaa loppuelämän kotiaan.

___________________________________________________________________________________________________

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Silmu saapuu Suomeen kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Silmu on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue -sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Yhteyshenkilö: Anne-Mari Vihtonen

 

 

 

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.