Päivitetty 30.04.2015

Kodin saanut koira: FETITA (nyk. Viivi)


Kotona huhtikuussa 2015

Kotona huhtikuussa 2015

Fetita

* n. 2-3- vuotias

* narttu

* steriloitu

* Romaniassa

 

 

 

 

18.6.2014
Ihanista ihanin superpallokoira Fetita asuu Alina Stanin ylläpitämällä koiratarhalla. Fetita on reipas ja notkea koira, joka rakastaa rapsutuksia ja ihmisen läheisyyttä. Kulkureiden aktiivien toukokuisella Romanian vierailulla aktiivit joutuivat Fetitan jallittamaksi, sillä neiti livahteli hauskanpidon merkeissä karkuun jopa miltei puoli metriä korkeiden esteiden yli. Tästä saatamme olettaa, että tyttösestä tulisi mainio agility- tai muu toiminnallinen koira. Tarhalla neito asustaa samaa häkkiä usean muun koiran kanssa ja tulee niiden kanssa toimeen. Fetita saattaisi sopeutua myös kerrostaloon, sillä ainakaan tarhalla se ei paljoa haukkunut.

Fetita on noin 40-45 cm korkea ja painaa noin 15 kiloa.

Tyttönen on ihana, sorja ja lennokas koira, jonka liikkeitä kaunis ja hulmuava turkki korostaa. Fetita sopinee siis aktiiviseen ja harrastavaan kotiin, jossa se saa käyttää liikkumiseen luotua kehoaan kokonaisvaltaisesti. Hihna selkeästi ahdistaa koiraa, joten siihen tulevan kodin tulee panostaa, kuten moniin muihinkin arki-elämässä tarvittaviin taitoihin ja tietoihin.

Fetita etsii sitoutunutta kotia, jossa se saa kärsivällistä, johdonmukaista ja rakkaudentäyteistä johdatusta kotikoiran elämään. Nuoren koiran ottaminen perheenjäseneksi vaatii paljon, joten harkitse hankintaasi huolella.

Jos tiedostat koiran omistamiseen liittyvät ilot ja surut, olet varautunut panostamaan koiran laadukkaaseen ruokintaan sekä hoitoon ja koet pystyväsi tarjoamaan aktiivisen, tasapainoisen ja turvallisen kodin, ota yhteyttä.

1.12.14
Tänä vuonna joulu tuli Fetitalle ajoissa, sillä se on tänään varattu omaan kotiin Suomeen.

25.4.15
Fetitan kotimatka kesti melkein puoli vuotta, mutta nyt se on perillä. Omistajat kertovat, että “Viivi on aivan uskomaton – kiltti, leikkisä ja pirteä, pitkästä matkasta huolimatta! Kulkee nätisti hihnassa ja nauttii rapsutuksista ja herkuista”. Onnea Viivi ja perhe.

30.4.15
Fetita, nykyään siis Viivi, on ollut nyt muutaman päivän kotonaan. Saimme kuulumisia ja kuvia uudesta koirakansalaisesta:

“Tyttö oli tähän mennessä ollut meidän kanssamme noin 15 tuntia, joista n.11 matkustimme autossa… Ja tyllerö kulkee hihnassa kuin vanha tekijä, kauniisti vierellä tai hieman edellä innokkaana haistellen. Tuntee jo nimensä ja osaa istua, antaa pukea valjaat, puhdistaa tassut yms! Ihan kuin olisi saatu valmiiksi koulutettu koira!!!

Viivi on osoittautunut vielä ihanammaksi kuin olisin ikinä uskaltanut edes toivoa! Viivi tosiaan kävelee mallikkaasti hihnassa (paitsi joskus, kun junttautuu, kun huomaa, ettei meistä molemmat olekaan mukana, heh), on kiltti, oppivainen ja tykkää olla lähellä. Kaikki sellainen, mitä oikeastaan oltiin huolehdittu etukäteen, on osoittautunut turhaksi – Viivi ei tule sänkyyn vaan köllöttelee matolla tai pedillään, Viivi ei tule edes sohvalle, vaikka sinne saisi tulla – Viivi ei syö meidän kissoja, Viivi on sisäsiisti !!! (kaksi pientä hätäpissaa on päässyt koko aikana). Tuntuu ihan kuin Viivi olis luotu just meille ja että se olisi ollut täällä kauemminkin!

Viivi on ilmeisesti jo vähän rentoutunut, kun saa välillä ihan hirmuisia hepuleita, pyörii kuin väkkärä ja vetää korvat piukeena kuin aropupu… Ja on haukkunut innostuessaan muutaman kerran – aivan hellyttävä, pieni ääni. 
Tänään oli ensimmäisen kerran yksin muutaman tunnin ja ilmeisen hyvin oli pärjännyt. Huomenna pidetään VIivin kanssa pihatalkoot, kun mulla on vapaata! Ostin sille sellaisen herkkusavuluun, jota saa sitten päällysmiehenä jyrsiä…”

Kulkurit kiittävät kuulumisista ja toivottavat Viiville perheineen erinomaista kevään jatkoa. Viivin kuvat kotoa löytyvät kuvagalleriasta.

Fetita luovutetaan asianmukaisesti rokotettuna, sirutettuna, tautien varalta testattuna, loishäädettynä ja omalla EU-passilla varustettuna. Tutustuthan kuitenkin ennen yhteydenottoa sivuiltamme löytyviin koiran omistajan oppaaseenadoptoinnin kustannuksiin ja luovutussopimukseen.

Fetitan varaajana toimi Maarit.

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.