Päivitetty 31.01.2016

Kodin saanut koira: TEDDIE


Maaliskuu 2015

Maaliskuu 2015

TEDDIE

* uros

* arvioitu syntymäaika 7/2014

* Romaniassa

 

 

 

 

 

16.3.2015
Kevään tehdessä tietä kesälle jatkuu romanialaisen eläinsuojelijan arki samanlaisena. Koiran tarpeet eivät lue lakia eivätkä vuodenaikoja. Ne tarvitsevat ruokaa, huomiota ja suojaa jokaisen vuodenajan jokaisena päivänä. Suflete Dragi/ Kind Souls on kahden voimanaisen, Anda ja Alina Murgun ylläpitämä yhdistys. Äiti ja tytär ovat omistaneet elämänsä romanialaisten koirien auttamiselle ja tekevät todella arvokasta työtään täydestä sydämestään.

Alinan päävastuulla on Jilavan tarha. Jilavassa asuu toinen toistaan potentiaalisempia lemmikkejä, jotka odottavat vain löytämistä. Teddie on yksi heistä. Alina löysi sen kadulta ja toimitti pojan suojaan rankkureilta ja vaaralliselta liikenteeltä. Teddie on reipas, sosiaalinen koirapoika, jonka menojalkaa vipattaa kutakuinkin koko ajan. Se asuttaa tarhaansa monen muun nuoren koiran kanssa ja viihtyy niiden seurassa. Jonkun verran nuorimies päästelee ns. komennushaukkua, joten se ei jää isossakaan laumassa jalkoihin ja osaa pitää puolensa.

Teddie on reipas ja sosiaalinen koira, joka ei paikallaan viihdy. Sille olisikin hakusessa aktiivinen koti, jossa ymmärretään reippaan ja kasvavan tarpeet.

Teddie on tällä hetkellä noin 40-45 cm korkea ja painaa noin 17 kg.

30.4.15
Teddie on tänään varattu omaan kotiin Ranskaan. Onnea Teddie ja perhe.

Pentua harkitsevalla on suuri vastuu. Omat resurssit on ehdottoman tärkeää punnita huolella. Ajan, motivaation ja sitoutuneisuuden täytyy olla kohdallaan. Pentua harkitessa täytyy muistaa, että mm. sisäsiisteys on opeteltava alusta lähtien, hihnakäytös on täysin uusi asia, muihin koiriin tutustumistakin saattaa joutua harjoittelemaan eikä yksinolo suju heti itsestään. Tavaratkin saattavat päätyä tylsistyneen ja aktiivisen pennun kitaan ja leluiksi ihan vain vahingossa. Pentu tarvitsee paljon selkeitä rajoja, johdonmukaista, positiiviseen palkitsemiseen keskittyvää koulutusta ja rakkautta kasvaakseen tasapainoiseksi aikuiseksi.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutuessa muuttua.

Urospennut kastroidaan tapauskohtaisesti, noin 7- 9 kuukauden ikäisinä. Mikäli Teddie tulee Suomeen kastroimattomana, tuleva koti sitoutuu kastroimaan koiran kohtuullisen ajan kuluessa sen saavuttua Suomeen, mieluiten neljän kuukauden sisällä. Yhdistys osallistuu halutessanne kastroinnin kustannuksiin 70 eurolla. Olethan yhteydessä yhdistykseen ennen kastrointia.

Teddie saapuu Suomeen asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Teddie on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Teddien varaajan Suomen päässä toimi Maarit Auranen.

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.