Päivitetty 06.09.2020

Kodin saanut koira: FIELD


Syntymäaika: 4/2016
Sukupuoli: narttu
Sijainti: Romaniassa (One Rescue Association)
steriloitu

 

Perustiedot ja tausta
5.9.2020

Romaniassa on yli kaksi miljoonaa koditonta koiraa eli ongelma on käsittämättömän suuri. Se on tulosta kaupungistumista edistäneistä poliittisista päätöksistä yhdistyneenä muun muassa suuriin yhteiskunnallisiin eroihin ja köyhyyteen sekä tästä kumpuaviin asenteisiin, joiden mukaan lemmikkieläimillä ei ole sellaista arvoa, johon me nykyisessä suomalaisessa yhteiskunnassa olemme tottuneet. Romaniassa on yhä enemmän ihmisiä, jotka haluavat muuttaa asioita ja tekevät paljon työtä muutoksen hyväksi, mutta asenteet muuttuvat hitaasti. Eläinsuojelijat työskentelevät väsymättä auttaakseen kodittomia eläimiä. Heidän joukossaan ovat Adina ja Dragos Vladut, jotka omistavat Onevetin eläinlääkäriaseman. Eläinlääkärin työnsä ohella Adinalla riittää työsarkaa hänen perustamansa yhdistyksen One Rescue Associationin ylläpitämällä Cosoban tarhalla, missä asuu ja etsii omaa kotiaan yli 200 koiraa. Tarhalla järjestetään myös sterilointipäiviä, jolloin ihmiset voivat tuoda lemmikkinsä tarhan klinikalle steriloitavaksi maksutta.

Field on asustanut One Rescue Associationin Cosoban tarhalla Adinan hoivissa jo vuodesta 2016 lähtien. Field on saanut nimensä löytöpaikkansa mukaan; se löydettiin pienenä pentuna yksin pellolta harhailemasta, ja se otettiin Cosoban tarhalle suojaan kasvamaan isoksi turvallisemmassa ympäristössä. Fieldistä onkin vuosien varrella kasvanut hyvin luottavainen ja hyväntuulinen koira, jonka yltiöpositiivisuus saa kaikille tarhan vierailijoille hymyn huulille. Nykyään Field saa viettää päivänsä tarhan pihalla vapaana seuraten työntekijöiden touhua, mikä vaikuttaakin olevan Fieldin mieleen.

Field on luonteeltaan todella ihmisrakas, sosiaalinen ja positiivinen, eivätkä tarhavuodet ole vaikuttaneet negatiivisesti sen iloiseen elämänasenteeseen. Vieraisiin Field suhtautuu aina ennakkoluulottomasti, ja käykin vuorotellen reippaasti tervehtimässä jokaista tarhalle saapuvaa ihmistä. Se tutkii kiinnostuneena paikkoja, ja hakee kovasti rapsutuksia ja ihmisten huomiota ja läheisyyttä. Joka kerta Kulkurien aktiivien käydessä tarhalla se on ensimmäisenä heitä vastassa portilla häntä heiluen.

Field arvostaa kovasti tarjolla olevia nameja, ja sitä onkin helppo motivoidan herkkujen avulla. Koira myös oppi nopeasti lyhyen vierailun aikana, että nameja saa vain, jos rauhoittuu paikoilleen istumaan tai makaamaan. Aikuistuttuaan Fieldistä on tullut rauhallisempi, eikä enää turhia hötkyile. Se tulee erinomaisesti toimeen muiden koirien kanssa ja on luonteeltaa todella sopuisa niin koirien, kuin ihmisten kanssa. Myöskään kissat eivät sitä haittaa. Fieldin ei kuulla tarhalla haukkuvan juuri ollenkaan. Fieldin voisi kuvitella sopivan monenlaiseen kotiin ja kokoonpanoon.

Field piilotettiin adoptio-ohjelmasta vuonna 2017 leishmania-positiivisuuden vuoksi. Silloin Field oireili muun muassa iho-oirein, mutta on sittemmin saanut allopurinol-lääkettä sairauteen ja on nykyään oireeton. Leishmaniasta voi lukea lisää täältä. Leishmania on kuitenkin loppuelämän sairaus eikä se koskaan poistu koiran elimistöstä. Fieldin leishmania on vastannut lääkitykseen todella hyvin, eli toivomme, että se saisi elää pitkän, oireettoman elämän. Field tulee kuitenkin mahdollisessa kodissaan tarvitsemaan säännöllisiä leishmania-testejä, jotta taudin tilannetta pystytään seuraamaan ja tuleva koti sitoutuu huolehtimaan koiran hoidosta. Ennen mahdollista Suomeen saapumista Fieldilta tullaan myös ottamaan kattavat testit terveydentilan kartoittamiseksi.

Kooltaan Field on noin 45 cm korkuinen ja painoa tytöllä on noin 15 kiloa. Painoa on tarhavuosina kertynyt vähän turhan paljon ja Fieldin oliskin hyvä laihtua muutama kilo. Field on steriloitu ja valmis matkustamaan omaan kotiinsa heti kun se löytyy.

Päivitykset

5.9.2020
Pitkä odotus tuli vihdoin päätökseen kun Field pääsi matkaamaan Suomeen oman perheensä luokse. Onnea Field ja ihanaa loppuelämää!

24.4.2020
Joskus tarvitaan vain ripaus onnea ja hyppysellinen hyvää tuuria ja se oikea ihminen ja koira kohtaavat vuosien odotuksen jälkeen. Field on tänään varattu omaan kotiin.

4.3.2020
Monta vuotta on kulunut siitä epäonnisesta päivästä, jolloin Fieldin onnellinen tulevaisuus meni sivu suun ja se poistettiin adoptio-ohjelmasta leishmania-positiivisuuden vuoksi. Field oireili leishmaniaa muun muassa iho-oirein vuonna 2017 ja 2018, mutta on sittemmin vastannut hyvin aloitettuun leishmania-lääkitykseen, allopurinoliin. Niinpä se päätettiin nyt vihdoin palauttaa adoptio-ohjelmaan erityisadoptio-koirana. Koska ehkä, ehkä, Fieldille löytyisi sitoutunut koti, joka olisi valmis avaamaan kotinsa ovet täydelliselle Fieldille sairaudesta huolimatta ja nuoren koiran koko loppuelämän ei tarvitsisi kulua tarhan muurien sisäpuolella?

29.3.2017
Fieldin varaus peruuntui leishmania-positiivisuuden vuoksi. Samalla Field piilotettiin sivuilta ja leishmanian tilannetta jäätiin seuraamaan.

15.3.2017
Field varattiin omaan kotiin!

1.3.2017
Field valikoitui mukaan Kulkurien adoptio-ohjelmaan.

__________________________________

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Erityisadoptiossa olevat koirat on valittu huolellisesti yhteistyötahojemme kanssa yhteistyössä. Koirilla esiintyy jo tiedossa olevia puutteita, mutta niiden uskotaan soveltuvan kotikoiriksi, kunhan niiden mahdolliset erityistarpeet osataan tulevassa kodissa ottaa huomioon. Kulukorvaus näille koirille määräytyy tapauskohtaisesti. Erityisadoptioon kuuluville koirille tehdään normaalin luovutussopimuksen lisäksi erillissopimus erityisadoptioon kuuluvan koiran omistajalle.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Field saapuu Suomeen steriloituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa. Lisäksi Field on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Fieldin yhteyshenkilönä toimii Stefanie Lindroos.

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.