Päivitetty 24.02.2018

Kodin saanut koira: FLAVIA


Syntymäaika: 1/2015
Sukupuoli: narttu
Sijainti: Romania ( Glina )
steriloitu

 

 

Perustiedot ja taustat:
Yksi Kulkurien pääasiallisista yhteistyökumppaneista Romaniassa on eläinsuojeluyhdistys Asociatia A Doua Sansa, joka vapaaehtoisvoimin hoitaa Glinan kylässä sijaitsevaa koiratarhaa. Yhdistyksen tarkoituksena on auttaa tarhalla olevia koiria ja löytää niille uudet kodit. Asociatia A Doua Sansan ovat perustaneet Carmen Mandescu ja Ioana Diaconu, jotka molemmat käyvät päivätöissä yhdistyksen ulkopuolella ja antavat kaiken vapaa-aikansa tarhalle ja sen lähes 300 koiralle. Jotkut koirat ovat viettäneet koko elämänsä tarhalla, kokematta koskaan millaista on olla tavallinen kotikoira. Olot tarhalla ovat alkeelliset, sillä tarhalla käy jatkuvasti varkaita ja ilkivallantekijöitä. Monelle koiralle se on silti parempi paikka, sillä tarhalla koirat saavat uuden mahdollisuuden päästessään mukaan adoptio-ohjelmaan. Yksi näistä erittäin onnekkaista koirista on Flavia.

Flavia löydettiin toisen koiran, Jaden kanssa, Glinalle johtaneelta tieltä. Molemmat koirat olivat verisiä ja haavoilla löydettäessään. Epäilynä on, että koirat olisi hylätty kodistaan viereiselle pellolle ja siellä elävät koirat olisivat käyneet näiden kimppuun.

Flavia on todella iloinen ja ihana tytön typykkä. Se on ikäisekseen sopivalla tavalla helposti vouhotukseen innostuva ja leikkisä, mutta osaa myös tarvittaessa rauhoittua. Flavia tulee reippaasti vieraidenkin ihmisten luokse ja osaa pyytää nätisti huomiota. Tyttö on hyvin tasapainoisen oloinen, vaikka on ollut vasta hetken tarhalla. Flavia vaikuttaa älykkäältä ja oppivaiselta koiralta. Se keskittyy hienosti ja yrittää ottaa selvää mitä ihminen haluaa, jotta saisi namin palkakseen. Tyttö on ainakin tällä hetkellä dominoiva ruuan suhteen ja se selittyy osin stressillä. Tämä voi helpottua, mutta varmuudeksi Flavia luovutetaan ainoaksi koiraksi tai kokeneeseen koirakotiin.
Flavia on 55 cm korkea ja painaa 20 kg.

Nykytilanne:
24.2.2018
Flavian perheen pitkä odotus päättyi eilen, kun Flavia pääsi kotiinsa. Saimme kodilta runon, joka on omistettu Flavialle ja kirjoitettu lentopäivää odotellessa.

Perhosia vatsassa

Jossain tuolla kaukana
on nuori koira ihmeissään
mitä mulle tehdäänkään
Ei tiedä tulevasta
ei hankalasta matkasta
tai että täällä pohditaan
kotiin tulevaa
Oppimista varmaan on
opetellaan yhdessä
Koti joka ei ole levoton
on täällä tässä.
Flavia me ootellaan
perjantaina tavataan!

Valtavasti onnea perheelle ja ihanaa elämää Flavialle <3

28.1.2018
Flaviaa on kohdannut onni. Sitä odottaa nyt oma koti ja perhe, jonka kanssa se saa harrastaa agilityä ja nauttia sellaisesta elämästä, mistä se ei ikinä olisi voinut unelmoidakaan.

15.10.2017 
Saimme kuulumisia Glinan tarhalta. Flavia on pysynyt ankeista olosuhteista huolimatta entisellään. Se on postiivinen, mutkattoman oloinen, hurmaava ja lisäksi vieläpä kaunis koira. Tarhalla vierailevat ihmiset pysähtyvät sen häkin eteen, sitä ihailemaan. Se tykkää touhuta ihmisen kanssa, mutta rakastaa myös ihan vaan rapsutteluja ja ihmisen läheisyyttä. Flavia asustaa häkkiään yksin ja huutelee ruuasta naapuriin.
11.5.2017

Toukokuun alussa touhukas Flavia sai Suomesta vieraita, kun aktiivimme matkasivat Romaniaan.
Flaviasta ei ole sohvaperunaksi, vaan se vaatii melko aktiivisen kodin. Flavia on hyvin kaunis tuuheine häntineen ja se rakastaa kovasti ihmisten huomiota. Sillä on paimenkoiramainen olemus ja käytös. Nuoren aktiivisen koiran tapaan se pienellä innostamisella saa hepulin ja loikkii pienen häkkinsä päästä toiseen. Flavia tykkäisi varmaan koirakaverista, jonka kanssa se saisi hölmöillä ja kaivella kuoppia.

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Flavia saapuu Suomeen steriloituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Flavia on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi. Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Yhteyshenkilö: Tanja Nummelin

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.