Päivitetty 24.02.2018

Kodin saanut koira: LUDOVIC


Syntymäaika: 2010-2011
Sukupuoli: uros
Sijainti: Romaniassa (OneVet/ Ioana Bodea)
kastroitu

 

Perustiedot ja tausta
Romanialainen eläinsuojelija Ioana Bodea on omistanut elämänsä hylättyjen koirien auttamiselle. Yhdessä miehensä kanssa Ioana käy pääyhteistyökumppanimme OneVetin koirasuojalla huolehtimassa siellä olevista, noin 400 koirasta. Ioanan apu on korvaamatonta, sillä perushoitotoimenpiteiden ohessa hän käyttää aikaa mm. totuttaen koiria hihnassa kävelyyn ja sosialistaen arkajalkoja. Ioanalla on OneVetissa myös joitakin omia koiria, jotka hän on pelastanut ja joille hän koettaa löytyy oman kodin kansainvälisen adoption kautta. Yksi Ioanan  suojateista on jo hieman iäkkäämpi herrasmies Ludovic. Alun perin Ludovic on asunut kadulla isommassa koiraporukassa lähellä Ioanan kotia, jossa Ioanan naapuri kävi laumaa ruokkimassa. Eräänä päivänä koiria ei enää näkynyt ja selvisi, että rankkurit olivat vieneet koko lauman kunnalliselle tarhalle. Kunnalliset tarhat Romaniassa ovat karuja paikkoja, eikä toivoa niille joutuneilla koirilla juurikaan ole. Ioanan naapuri ei voinut jättää koirien kohtaloa rankkurien käsiin, vaan osti ne ulos tarhalta. Hän pyysi Ioanaa pitämään huolta koirista ja niin ne päätyivät OneVetin koirasuojalle Cosobaan.

Ludovic on perusluonteeltaan rauhallinen ja ystävällinen koira. Se antaa ongelmitta vieraiden ihmisten rapsutella ja tutkia itseään, mutta viihtyy kuitenkin mieluummin tutun Ioanan lähellä. Ludovic asuu samassa häkissä Annabella-nimisen koiran kanssa. Pariskunta tulee hyvin toimeen keskenään. Vaikka Annabella säheltää, ei Ludovicilla mene hermot. Itse se kuitenkin tyytyy katselemaan maailmanmenoa rauhallisemmin. Kaiken kaikkiaan Ludovic on hellyyttävä herrasmies, joka varmasti nauttisi rauhallisesta kotiympäristöstä omien ihmistensä parissa. Tarhaolosuhteissa sen ei ole kuultu haukkuvan.

Ludovicin vasemmassa korvassa on tummaa eritettä ja korva on kipeä, mikä aiheuttaa suupielen nykimisen ylöspäin. Ludovic saa korvaansa parhaillaan hoitoa. Kosteissa ja epähygienisissa tarhaoloissa korvan parantuminen on kuitenkin haastavaa eikä korvaa ole saatu vielä täysin paranemaan. Tulevan kodin tuleekin huomioida tämä ja valmistautua hoitamaan korvaa mahdollisesti vielä kotiutumisen jälkeen.

Ludovic on noin 50-55cm korkea ja painaa +20kg.

24.2.2018
Eilen 23.2.2016 muuttui jälleen kuuden koiran elämä, kun Helsinki-Vantaan lentokentällä heitä vastassa oli omat ihmisensä. Näin myös Ludovicilla, joka hurmasikin ensitöikseen oman perheensä. Onnea kodille ja ihanaa uutta elämää Ludovicille.

15.2.2018
Ludovic varattiin tänään Suomeen.

20.12.2017
Tapasimme herttaisen Ludovicin vieraillessamme Cosobassa marraskuussa. Rauhallinen Ludovic tuli tapamaan meitä hieman ujostellen mutta kiinnostuneesti. Se antoi hyvin rapsutella itseään.  Hetken sosialisoinnin jälkeen meni se koppinsa katolle makoilemaan ja seuraamaan tilannetta. Kopin katto tuntuukin olevan Ludovicin turvapaikka. Jotain korkeaa paikkaa voisi mahdollisesti käyttää hyödyksi Ludovicin uudessa kodissakin kotiutumista helpottamaan.

Lisätty kuvia ja video.

17.9.2017
Ludovic, tuo charmikas setämies odottaa edelleen omaa kotiaan Cosoban tarhalla. Kulkurien aktiivit tapasivat Ludovicn viime viikolla ja kertovat sen reipastuneen mielettömästi.  Vieraita herra ei jännittänyt yhtään, vaan tuli välittömästi häntä heiluen moikkaamaan. Hellästi se jakeli myös suukkoja ihmisille ja tuntui todellakin nauttivan läheisyydestä. Kohtelias Ludovic tulee loistavasti toimeen myös nuoren daaminsa, Annabellan kanssa.

Vasen korva vaivaa Ludovicia edelleen ja korvan hoito jatkuu entiseen tapaan. Hoitotoimenpiteet Ludovic antaa suorittaa ilman ongelmia.

Lisätty kuvia ja video.

07/2017
Ludovic aloitti kodinetsinnän Kulkurien adoptio-ohjelmassa.

 


Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä, takapakkia, iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutuessa muuttua.

Ludovic saapuu Suomeen asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä, kastroituna ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Ludovic on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

 

Yhteyshenkilö: Stina Nurmikoski

 

 

 

 

 

 

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.