Päivitetty 13.01.2022

Enkelikoira: FLORICO (nyk. Rico)


Syntymäaika: 2010
Sukupuoli: uros
Sijainti: Romaniassa
kastroitu

 

13.1.2022

Rakas pikkuhukkamme Rico Florico nukkui ikiuneen 22.11.2021 omalla pedillään koko perheen ympäröimänä. 

Matkasi katukoirasta kotikoiraksi opetti meille enemmän kuin ikinä olisimme osanneet kuvitella. 

Kiitos, kun tulit luoksemme. 

Olet aina sydämissämme.

Sinua aina rakastaen, 

Perheesi

 

Lämmin osanottomme koko perheelle!

 

Floricon elämäntarinan voit lukea alta: 

30.07.2014
Herra Floricon tiet ovat tuntemattomat aina siihen päivään asti n. vuosi takaperin, kun romanialainen eläinsuojelija Roxana Deissima yhytti pojan kadulta. Siitä lähtien Florico, rauhallinen ja kohtelias aikuinen uros on asuttanut yhtä Roxanan mini-shelterin häkeistä.

Florico on iältään n. 3-5-vuotias ja kokoa tällä sosiaalisella kaverilla on kunnon ison koiran verran, n. 55 cm ja painokin lähentelee 30 kiloa. Häkkikaverinaan Floricolla on Baltazar, joka on suunnilleen samanikäinen uros, kuin Floricokin. Pojat tulevat toimeen häkissä hyvin, ainakin suurimman osan ajasta, mutta emme silti suosittele Floricoa samaan kotiin toisen uroksen kanssa.

Narttukaveri sen sijaan voisi olla Floricolle hyvinkin mieluisa toveri.

Florico on luonteeltaan ystävällinen, rauhallinen ja kohtelias herra, joka hakee ihmisen huomiota aktiivisesti. Koska Floricon aimmasta elämästä eii tiedetä tulee tulevan kodin valmistautua opettamaan kaikki peruskoiran opit aivan alusta asti. Remmilenkkeily, muiden koirien kohtaaminen, sisätiloissa asuminen jne. Motivaation ja sitoutumisen tulee olla kohdallaan.

Florico ei ainakaan tarhaolosuhteissa hauku, mutta optimaalisin ympäristö tälle pojalle olisi varmaankin koti omalla pihalla vähän kauempana keskikaupungin hälinästä. Lapsiin tai kissoihin suhtautumisesta ei ole tietoa, mutta ainakin kaikki aikuiset ovat tähän mennessä saaneet Floricolta ystävällisen ja rauhallisen lähestymisen.

30.07.2015-17.4.2016
Florico odottaa edelleen omaa kotiaan Romaniassa. Florico on edelleen edellä kuvatun kaltainen kohtelias ja rauhallinen aikuinen koira. Floricolla on edelleen häkkitoverinaan Baltazar, jonka kanssa Florico tulee mainiosti toimeen. Olisiko sinulla kotia tarjolla Floricolle?

25.10.2016
Herttaisen koirapojan matka kohti kotia alkaa, kun se saapuu 5.11.2016 Suomeen kotihoitoon.

6.11.2016
Eilen lauantaina saapunut kulkurilento toi mukanaan myös hämmentyneen Floricon. Se on elänyt elämästään kolme vuotta kadulla ja toiset kolme tarhassa. Syödäkseen se on ainakin saanut, sillä se on melkoisen ylipainoinen. Se pääseekin kotihoitajan luona heti laihikselle. Florico oli koko matkan todella jännittynyt ja peloissaan, mutta kentän parkkipaikalla se jo lorotteli tottuneen oloisena lyhtypylväisiin ja käveli itse autolle. Sillä on niin paljon opittavaa, ettemme me ihmiset osaa edes kuvitella, mutta sen ei enää koskaan tarvitse nukkua ulkona. Tasapainoista, rauhallista, todellista herrasmiestä pääsee tapaamaan sovitusti Helsinkiin.

10.11.2016
Florico on nyt ollut muutaman päivän kotihoidossa ja helpolta ja tasapainoiselta vaikuttava koira on sitä edelleen:

“Florico on niin kiltti ja rauhallinen, ensimmäisen yönkin nukkui ihan nätisti omalla paikallaan, kävin muutaman kerran yöllä katsomassa sitä, se nukkui ihan kiltisti. Aamulla lähdettiin ulos, aluksi rappukäytävään tulo ulkoa sekä hissi olivat kauhistuksen paikka, mutta kinkkupaloilla ja lenkkimakkaran viipaleilla sain sen narrattua sisään. Ulkona Florico kulkee hienosti valjaissa, tottakai on paljon uutta ja ihmeellistä. Isot autot pelottavat Floricoa joten odotellaan kun ne on menneet ohi, kauempaa katsellaan muita lähitalojen koiria, Florico mielummin pysyy hieman kauempana niistä mutta uteliaasti katselee niitä, kerron sille aina mikä koira kukin on. Florico ei hauku ulkona eikä sisällä, tykkää köllötellä omalla makuualustallaan, käy välillä keittiössä katsomassa minua. Se mikä minusta on ollut yllättävää, pienin koirani Zina, joka tuli Romaniasta viime vuoden elokuussa, ei tähän mennessä ulkona kiinnitä toisiin koiriin mitään huomiota, koirapuistossakaan vaikka siellä olisi kymmenen koiraa Zina kulkee omia polkujaan ja lopuksi istuu portille odottamaan kotiinlähtöä, nyt se kotona tulee Floricon luo, istuu sen vieressä tai nuuskii sitä ja heiluttaa häntäänsä. Kysyinkin Zinalta että oletko sinä tavannut Floricon aiemmin, oletteko te vanhoja tuttuja, oletteko olleet mahdollisesti samalla tarhalla, Zina katsoi minua ja heilutti häntäänsä. Aivan uskomatonta, se tulee usein Floricon luo viereen istumaan ja siinä ne on kuin vanhat tuttavat.  Kissan kanssakin Florico on täysin rauhallinen ja toisetkin omat koirani suhtautuvat Floricoon ihan tyynesti. Eilen ja tänään ulosmeno hissiin ja takaisin on sujunut Floricolta kuin vanhalta tekijältä. Florico on tosi upea ja kiltti koira, se tykkää hellittelystä ja lähelläolosta. Kotiruoka maistuu sille”.

10.12.2016
Kotihoidossa edelleen viihtyvä rauhallinen Florico nauttii lämmöstä ja rauhasta ja odottelee omaa kotiaan. Aina silloin tällöin se kuitenkin jo intoutuu leikkimäänkin ja onkin ilmeistä, että sillä on uudelle omistajalleen ja kodilleen paljon annettavaa. Florico on päässyt myös aloittelevan tubettajan Porsut videolle, joka löytyy täältä. Florico esiintyy videolla hieman puolestatoista minuutista eteenpäin. Olisiko sinun sydämessäsi sijaa surusilmäiselle koiralle, jolla on iloinen sielu?

Lisätty pari kuvaa kotihoidosta.

4.1.2017
Floricon taival kohti kotiaan jatkuu. Sen jokapäiväisiin askareihin kuuluu edelleen kotikoiran tapojen odottelu, mutta hihnakävelyn ja sisäsiisteyden koiraherra taitaa jo mainiosti. Kotihoitopaikassa se on saanut remuta pienten lastenlasten kanssa ja vaikka Florico ei varsinaisesti itse lähde riekkumiseen mukaan, se temmeltää, minkä pystyy ja jaksaa ja seurailee sitten rauhallisena muiden jatkaessa leikkiä. Kissoja Florico on tavannut useamman, eikä yksikään niistä ole saanut Floricolta korvanheilautusta isompaa reaktiota. Florico rakastaa nukkumista, joskin sen aktiivisuustaso tulee varmasti kohenemaan yleiskunnon ja painonpudotuksen jatkumisen myötä.

16.1.2017
Florico kävi eläinlääkärin vastaanotolla, koska sen takapää tuntui olevan jumissa ja sen hännän käyttö oli vaillinaista. Lääkäri totesi Floricon joskus saaneen aikamoisen tällin takapäähänsä ja tässä yhteydessä sen selkäranka on vaurioitunut siten, että se ei käytä häntäänsä normaalisti. Lihaskunnon parantumisen myötä takapään kunto nousee, eikä vaiva näytä haittaavan Floricoa, mutta se siirtyy nyt kuitenkin etsimään kotiaan seniorikategoriasta.

2.2.2017
Kiltti ja sympaattinen Florico löysi omansa. Sillä on ihan kohta ikioma koti, perhe ja peti, sillä se on varattu omaan kotiin.

4.2.2017
Florico on matkustanut omaan loppuelämän kotiinsa. Onnea Florico ja perhe.

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä, takapakkia, iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Florico saapuu Suomeen kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Florico on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Floricon yhteyshenkilö on Maarit Auranen.

Kuvat aukeavat klikkaamalla isommiksi.

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.