Päivitetty 18.07.2020

Kodin saanut koira: FRAC (nyk. Frank)


Syntymäaika: 11/2019
Sukupuoli: uros
Sijainti: Romaniassa (Carpe)
ei kastroitu

 

Perustiedot ja tausta
29.4.2020
Carpe on lähellä Mitrenin kylää sijaitseva, romanialaisen Carmen Mandescun ylläpitämä tarha. Carmen on Kulkurien pitkäaikainen yhteistyökumppani ja Carpen tarhaa on rakennettu tiiviissä yhteistyössä Kulkurien kanssa. Carmenin ja Kulkurien yhteinen taival juontaa juurensa vuosien taakse:  ennen Carpea Carmen toimi Asociatia A Doua Sansan toisena perustajajäsenenä Glinan tarhalla, joka oli Kulkurien yhteistyökumppani vuodesta 2012 vuoteen 2016 asti. Carpen tarhan kantavana ajatuksena ovat olleet sekä Kulkurien että Carmenin eettiset ja kestävää kehitystä edustavat arvot: Carpella pyritään tarjoamaan koirille mahdollisimman hyvät oltavat ja perushoidon lisäksi huomiota pyritään kiinnittämään mahdollisimman paljon myös esimerkiksi arkojen koirien sosiaalistamiseen. Carpen tarhalla elää noin sata koiraa, maksimissaan 150, sekä kissoja, joista kaikista huolta pitää suomalainen eläinsuojelija ja valokuvaaja Veera.

Herttainen nuoriherra Frac löytyi hylättynä Bukarestista ja päätyi turvaan Carpeen. Tullessaan se oli avoin ja reipas pentu, mutta jännittävä tarhaympäristö metelöivine koirineen on tehnyt siitä ikävä kyllä hieman ujomman. Edellen Frac on utelias ja ilahtuu uusien ihmisten kohtaamisesta, mutta kosketettavaksi se ei malttaisi millään jäädä, viipottaa vaan menemään innoissaan. Tutun ihmisen kanssa Frac on rennompi ja antaa rapsutellakin, mutta sitä jännittää silti vielä jonkin verran. Tällä hetkellä Frac asustaa yhdessä jo omaan kotiin varatun, mutta kuljetusten toteutumista odottelevan Jemiman kanssa. Kaksikko ei ole ideaalein mahdollinen pari, vaikka ne pärjäävätkin suht hyvin keskenään ja jopa leikkivät ja keppostelevat yhdessä. Ruokailutilanteissa sanomista saattaa tulla useinkin, mutta se on jäänyt onneksi vain rähinän tasolle.

Tarha on stressaava ympäristö valtaosalle koirista, myös Fracille. Se menee levottomaksi ja hyppii haukkuen aitaa vasten. Normaaliarjessa se on rento ja avoin ja kovin kiinnostunut uusista asioista. Suloinen Frac on sympaattinen pentu, joka todennäköisesti reipastuisi piankin sellaisessa ympäristössä, jossa sitä osattaisiin tukea ja kannustaa oikein ja koiralähtöisesti, ja jossa sille kyettäisiin tarjoamaan positiivisia kokemuksia elämästä tarhan ulkopuolella, joita se kipeästi kaipaa. Fracin tulevassa kodissa voisi olla sosiaalinen koirakaveri, mutta Frac pärjäisi todennäköisesti myös ainoana koirana.

Frac on nyt, noin 5-6 kk ikäisenä noin 45 cm korkea ja painaa noin 15 kiloa. Fracin arvioidaan kasvavan isoksi keskikokoiseksi koiraksi.

Päivitykset
18.7.2020
Tästä se elämä alkaa! Frac matkusti Suomeen oman rakkaan ihmisen luokse ja sai nimekseen Frank. Kyllä kelpaa koirapojan nyt olla ja kasvaa hienoksi koirakansalaiseksi. <3

25.5.2020
Tällä uutisella on hyvä aloittaa viikko: Frac on varattu ja rakastava koti odottelee Suomessa yhteisten seikkailuiden alkamista!

29.4.2020
Tänään Frac otti ensimmäisen askeleen kohti omaa kotia, sillä Frac pääsi mukaan Kulkurien adoptio-ohjelmaan!

______________________________________________________________________________________________________________________________________

Pentua harkitsevalla on suuri vastuu. Omat resurssit on ehdottoman tärkeää punnita huolella. Ajan, motivaation ja sitoutuneisuuden täytyy olla kohdallaan.

Pentua harkitessa täytyy muistaa, että mm. sisäsiisteys on opeteltava alusta lähtien, hihnakäytös on täysin uusi asia, muihin koiriin tutustumistakin saattaa joutua harjoittelemaan eikä yksinolo suju heti itsestään. Tavaratkin saattavat päätyä tylsistyneen ja aktiivisen pennun kitaan ja leluiksi ihan vain vahingossa. Pentu tarvitsee paljon selkeitä rajoja, johdonmukaista, positiiviseen palkitsemiseen keskittyvää koulutusta ja rakkautta kasvaakseen tasapainoiseksi aikuiseksi.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutuessa muuttua.

Frac saapuu Suomeen kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Frac on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Yhteyshenkilö: Jenni Ankelo

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.