Päivitetty 21.12.2021

Kodin saanut koira: FRAC (nyk. Frank)


Syntymäaika: 11/2019
Sukupuoli: uros
Sijainti: Suomessa (Tampere)
kastroitu

 

Perustiedot ja tausta
4.11.2021
Carpe on lähellä Mitrenin kylää sijaitseva, romanialaisen Carmen Mandescun ylläpitämä tarha. Carmen on Kulkurien pitkäaikainen yhteistyökumppani ja Carpen tarhaa on rakennettu tiiviissä yhteistyössä Kulkurien kanssa. Carmenin ja Kulkurien yhteinen taival juontaa juurensa vuosien taakse:  ennen Carpea Carmen toimi Asociatia A Doua Sansan toisena perustajajäsenenä Glinan tarhalla, joka oli Kulkurien yhteistyökumppani vuodesta 2012 vuoteen 2016 asti. Carpen tarhan kantavana ajatuksena ovat olleet sekä Kulkurien että Carmenin eettiset ja kestävää kehitystä edustavat arvot: Carpella pyritään tarjoamaan koirille mahdollisimman hyvät oltavat ja perushoidon lisäksi huomiota pyritään kiinnittämään mahdollisimman paljon myös esimerkiksi arkojen koirien sosiaalistamiseen. Carpen tarhalla elää noin sata koiraa, maksimissaan 150, sekä kissoja, joista kaikista huolta pitää suomalainen eläinsuojelija ja valokuvaaja Veera.

Herttainen nuoriherra Frac löytyi hylättynä Bukarestista ja päätyi turvaan Carpeen. Tullessaan se oli avoin ja reipas pentu, mutta jännittävä tarhaympäristö metelöivine koirineen on tehnyt siitä ikävä kyllä hieman ujomman. Fracin tarhaelämä päättyi vuosi sitten, kun se matkusti omaan kotiinsa Suomeen. Valitettavasti kaikki ei aina mene suunnitellusti ja Frac, nykyiseltä nimeltään Frank, palaa uudelleen kotia etsiväksi koiraksi.

Herkän Frankin kanssa ilmeni Suomessa haasteita ulkoiluun liittyen, eikä kaupunkielämä näin ollen sopinut pojalle.  Lisäksi Frank on jonkin verran epävarma, sekä tarkka resursseistaan, joten tulevalta kodilta edellytetään aiempaa koirakokemusta ja hyvää koiranlukutaitoa.

Frank on tällä hetkellä kotihoidossa Tampereella, rauhallisessa ympäristössä. Ulkoilu sujuu jo nyt lyhyen kotihoitojakson jälkeen kohtalaisen hyvin. Välillä tämä herkkä poika kaipaa hieman kannustusta, mutta pienellä rohkaisulla uskaltaa kyllä. Kotihoitopaikassa asustelee kissoja sekä koiria, ja Frank tulee muiden eläinten kanssa hyvin juttuun. Frank ei kuitenkaan liiemmin tukeudu toisiin koiriin ja voisikin pärjätä myös ainoana koirana, kunhan kotiympäristö on muuten rauhallinen ja tasainen.

Miehet ovat Frankin mielestä pelottavampia, ja niiden kanssa tutustumiseen poika tarvitsee enemmän aikaa.

Frank etsii kotia, jossa on kokemusta herkistä, epävarmoista koirista.  Myös kokemus ulkoilupeloista on toivottavaa. Frankia ei luovuteta kerrostaloon, ensimmäiseksi koiraksi eikä lapsiperheeseen.

Tämä komea nuorimies on noin 50cm korkea ja painaa noin 20kg.

 

Päivitykset

10.12.2021

Upea Frank muutti oman perheensä luo.

6.12.2021

Viimein on ihana Frank koira varattu ikiomaan loppuelämän kotiin.

4.11.2021

Frankin kotihoitojakso on sujunut oikein mallikkaasti ja Frank onkin vallan hurmannut hoitomamman. Frankin ulkoilupelko on myös ottanut isoja harppauksia parempaan. Frank lähtee tutun ihmisen kanssa ulos mielellään, vaikka moni asia ulkona vielä jännittääkin. Frank kiintyy voimakkaasti omaan ihmiseen, mutta ei liiemmin ole vieraiden ihmisten perään. Vieraiden kanssa Frank on pidättyväinen ja hillitty ja pitää mielellään hajurakoa jonkin verran. Frank sopisikin parhaiten yhden, tai maksimissaan kahden ihmisen talouteen. Koirien ja muiden eläinten kanssa Frank pärjää mainiosti. Hän onkin saanut monen monta koiraystävää, joista on ollut myös iso tuki ulkoiluissa. Frank on älykäs ja innostuu yhdessä tekemisestä. Hän oppii nopeasti ja on aina valmiina tekemään erilaisia juttuja sen oman ihmisensä kanssa. Kotihoitajan sanoin, tässä koirassa on aivan valtava potentiaali.

19.8.2021

Frank rohkaistuu kotihoidossa päivä päivältä lisää. Perheen miespuolisetkin saavat jo osakseen hännänheilutuksia ja perheen naispuolinen on parasta, mitä Frank tietää. Frank rakastaa painautua kiinni ja kömpiä kainaloon ja kun luottamus on saavutettu, voi pojan kieputtaa vaikka solmuun. Frank tykkää kotihoitopaikan pienemmistä koirista, sekä kissoista, mutta ei varsinaisesti tukeudu niihin. Tärkeintä Frankille on oma luotettava ihminen, joten hän pärjäisi varmasti myös ainoana koirana. Ulkona on vielä todella jännittävää, mutta pienin askelein lenkkeilykin edistyy. Tulevan kotiympäristön tulee kuitenkin olla rauhallinen, tai muuten takapakkia tulee varmasti. Kotihoitopaikassa Frank ei ole ollut resurssiaggressiivinen ruuasta tai leluistaan. Lisätty uusia kuvia ja videoita.

3.8.2021

Frank palaa kotia etsiväksi koiraksi. Frank asustelee tällä hetkellä kotihoidossa Tampereella, jossa se nyt laskee stressitasojaan ja työstää ulkoiluun liittyviä pelkoja.


18.7.2020
Tästä se elämä alkaa! Frac matkusti Suomeen oman rakkaan ihmisen luokse ja sai nimekseen Frank. Kyllä kelpaa koirapojan nyt olla ja kasvaa hienoksi koirakansalaiseksi. <3

25.5.2020
Tällä uutisella on hyvä aloittaa viikko: Frac on varattu ja rakastava koti odottelee Suomessa yhteisten seikkailuiden alkamista!

29.4.2020
Tänään Frac otti ensimmäisen askeleen kohti omaa kotia, sillä Frac pääsi mukaan Kulkurien adoptio-ohjelmaan!

______________________________________________________________________________________________________________________________________

Pentua harkitsevalla on suuri vastuu. Omat resurssit on ehdottoman tärkeää punnita huolella. Ajan, motivaation ja sitoutuneisuuden täytyy olla kohdallaan.

Pentua harkitessa täytyy muistaa, että mm. sisäsiisteys on opeteltava alusta lähtien, hihnakäytös on täysin uusi asia, muihin koiriin tutustumistakin saattaa joutua harjoittelemaan eikä yksinolo suju heti itsestään. Tavaratkin saattavat päätyä tylsistyneen ja aktiivisen pennun kitaan ja leluiksi ihan vain vahingossa. Pentu tarvitsee paljon selkeitä rajoja, johdonmukaista, positiiviseen palkitsemiseen keskittyvää koulutusta ja rakkautta kasvaakseen tasapainoiseksi aikuiseksi.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutuessa muuttua.

Frac saapuu Suomeen kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Frac on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Harkitut yhteydenotot :   Nina Ehrström

18

 

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.