Päivitetty 06.09.2020

Kodin saanut koira: FRIEDA (Navettapennut)


Syntymäaika: 9-10/2019
Sukupuoli: narttu
Sijainti: Romaniassa (One Rescue Association, Cosoba)
steriloitu

 

Perustiedot ja tausta
5.3.2020
Adina Vladut on eläinlääkäri, joka omistaa yhdessä miehensä Dragos Vladutin kanssa Onevet-klinikan, joka hoitaa kaikki Kulkurien kautta Suomeen tulevat koirat. Eläinlääkärin työnsä lisäksi Dr. Adina käyttää kaiken aikansa kodittomien koirien auttamiseen. Vuonna 2015 pariskunta vuokrasi ja osittain osti vanhan maatilan Cosobasta, joka sijaitsee puolen tunnin ajomatkan päässä Bukarestista. Tälle maatilalle kunnostettiin tarha kodittomille koirille ja kissoille, sekä tila eläinlääkärin toimintaa varten. Vuonna 2017 syntyi One Rescue Association -yhdistys.

Kodittomista eläimistä ei ole Romaniassa pulaa, niitä on kaikkialla. Myös Cosoban tarhalle ja sen läheisyyteen hylätään jatkuvasti koiria, joita Adina pyrkii parhaansa mukaan auttamaan ja joille hän koettaa löytää koteja. Viiden vekaran porukka, Ferdinand, Francis, Flint, Fergus ja Frieda, navettapennut, päätyivät Cosobaan kun ne tuotiin sinne steriloitavaksi, eikä niitä koskaan haettukaan pois. Pentujen taustasta tiedetään sen verran, että ne ovat asuneet pentuaikansa navetassa, eivätkä ilmeisesti ole olleet kovin paljon tekemisissä ihmisten kanssa, sillä alussa pentuja jännitti ihmiskontakti niin paljon, että ne kiljuivat kauhusta. Aktiivien tavatessa pennut ne ovat olleet Cosobassa kymmenen päivää, ja ne ovat tässä ajassa reipastuneet jo huimasti. Ne ovat vielä ihmisten kanssa hieman tottumattomia, mutta ovat luonteeltaan sosiaalisia, ja varmasti hyvien kokemusten myötä reipastuvat vielä lisää ihmisen seurassa. Koirien kanssa ne tulevat kaikki hyvin toimeen. Herttainen Frieda on pentueen ainoa tyttö ja oikein reipas pentu.

Frieda etsii kotia, jossa se pääsee oman ihmisen, ja ehkä myös sosiaalisen koirakaverin, kärsivällisellä tuella kasvamaan iloiseksi ja tyytyväiseksi kotikoiraksi.

Frieda on noin 40 cm korkea ja painaa noin 12 kg. Kaikkien navettapentujen tapaan myös Frieda tulee aikuisena todennäköisesti olemaan keskikokoinen koira.

Päivitykset
5.9.2020
Suloista Friedaa jännitti, kun hän kohtasi oman perheensä ensimmäistä kertaa. Pussillinen herkkuja vei jännityksen kuitenkin nopeasti ja tyttönen lähti iloisena oman perheensä matkaan. Onnellista yhteistä elämää Frieda ja perhe!

29.3.2020
Suloinen Frieda on varattu omaan kotiin.

5.3.2020
Frieda pääsi Kulkurien adoptio-ohjelmaan ja odottaa kovasti ikioman kotinsa löytymistä.

________________________________________________________________________________________________

Pentua harkitsevalla on suuri vastuu. Omat resurssit on ehdottoman tärkeää punnita huolella. Ajan, motivaation ja sitoutuneisuuden täytyy olla kohdallaan.

Pentua harkitessa täytyy muistaa, että mm. sisäsiisteys on opeteltava alusta lähtien, hihnakäytös on täysin uusi asia, muihin koiriin tutustumistakin saattaa joutua harjoittelemaan eikä yksinolo suju heti itsestään. Tavaratkin saattavat päätyä tylsistyneen ja aktiivisen pennun kitaan ja leluiksi ihan vain vahingossa. Pentu tarvitsee paljon selkeitä rajoja, johdonmukaista, positiiviseen palkitsemiseen keskittyvää koulutusta ja rakkautta kasvaakseen tasapainoiseksi aikuiseksi.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutuessa muuttua.

Frieda saapuu Suomeen steriloituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Frieda on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Yhteyshenkilö: Mari Jokinen

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.