Päivitetty 13.12.2020

Kodin saanut koira: DOLORES (nyk.Muksu)


Syntymäaika: 4/2019
Sukupuoli: narttu
Sijainti: Romaniassa (One Rescue Association/Cosoba)
steriloitu

 

 

Perustiedot ja tausta
Adina Vladut on eläinlääkäri, joka omistaa yhdessä miehensä Dragos Vladutin kanssa Onevet-klinikan. Eläinlääkärin työnsä lisäksi Dr. Adina käyttää kaiken aikansa kodittomien koirien auttamiseen. Adina perusti One Rescue Association -yhdistyksen vuonna 2017, yhdistyksellä on tarha Cosobassa noin puolen tunnin matkan päässä Bukarestista. Se on yksi Kulkurien keskeisimpiä yhteistyötahoja Romaniassa. Kaikki kauttamme Suomeen saapuvat koirat kulkevat tämän tarhan kautta, jossa niille tehdään kaikki tarvittavat valmistelut lentoa varten. Tarhalla asuu useita satoja koiria. One Rescue Associationin tarha on kuitenkin romanialaisittain hyvä, sillä siellä on päivittäin eläinlääkäri, koirat hoidetaan ja niiden elinolosuhteita pyritään parantamaan jatkuvasti.

Adinan sukulainen löysi suloisen Doloreksen pellolta juoksuisena ja takkuisena, täynnä punkkeja. Todennäköisesti Doloreksen perhe on tytön pellolle hylännyt syystä tai toisesta. Adinan sukulainen toi pikkuisen tytön tarhalle turvaan, jossa se on putsattu punkeista ja steriloitu.

Dolores oli ymmärrettävästi peloissaan tarhalle tullessaan. Tyttönen on kuitenkin alkanut rohkaistumaan ja siitä on kuoriutunut ystävällinen ja kiltti tyttö, joka heiluttaa häntää ja Dolores vaikuttaa kiinnostuneelta tavatessaan uusia ihmisiä. Pienet lapset kuitenkin pelottavat Doloresia, sillä saattaakin olla huonoja kokemuksia lapsista aikaisemmasta elämästään. Niinpä Doloresia ei luovuteta perheeseen, jossa on pieniä lapsia.

Dolores on myös osoittanut epävarmuutta isossa koiralaumassa, joten sille etsitään kotia ainoana koirana tai mahdollisesti toisen pienen ystävällisen koiran kaverina. Tulevan perheen on hyvä myös huomioida, että Dolores ei ole tottunut hoitotoimenpiteisiin ja pikku tyttö voikin tulla tarvitsemaan aikaa, ymmärrystä ja kärsivällisyyttä, kun näitä harjoitellaan hänen kanssaan.

Dolores on noin 30cm/4 kg.

Päivitykset
5.9.2020
Pikkuruinen Dolores saapui tänään kotiin ja hurmasi perheensä täysin. Onnellista yhteistä elämää Dolores ja perhe!

6.5.2020
Suloinen Dolores on tänään varattu omaan kotiin, jossa tyttöä jo kovasti odotellaan.

29.4.2020
Suloinen pieni Dolores tulee mukaan Kulkureiden adoptio-ohjelmaan etsimään omaa kotiaan.

______________________________________

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Dolores saapuu Suomeen steriloituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Dolores on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Violetin yhteyshenkilönä on Mari Jokinen.

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.