Päivitetty 05.09.2020

Kodin saanut koira: PÄRE (koripennut)


Syntymäaika: 11/2019
Sukupuoli: uros
Sijainti: Romaniassa (One Rescue Association, Cosoba)
kastroitu

 

 

Päivitykset:

6.3.2020

Adina Vladut on eläinlääkäri, joka omistaa yhdessä miehensä Dragos Vladutin kanssa Onevet-klinikan. Eläinlääkäriklinikka OneVet on yksi Kulkurien keskeisimmistä yhteistyötahoista. Vuodesta 2012 lähtien jokainen Kulkurien adoptio-ohjelman läpikäynyt koira on kulkenut OneVetin kautta huolellisen yhdessä laaditun prosessin läpi. Eläinlääkärin työnsä lisäksi Dr. Adina käyttää kaiken aikansa kodittomien koirien auttamiseen. Adina perusti One Rescue Association -yhdistyksen vuonna 2017, yhdistyksellä on tarha Cosobassa noin puolen tunnin matkan päässä Bukarestista. Tarhalla asuu useita satoja koiria. One Rescue Associationin tarha on kuitenkin romanialaisittain hyvä, sillä siellä on päivittäin eläinlääkäri, koirat hoidetaan ja niiden elinolosuhteita pyritään parantamaan jatkuvasti.

2019 joulun alla ilmestyi Cosoban tarhalle jälleen surullinen yllätys. Korillinen todella pieniä pentuja, siitä tämä suloinen sisaruskatras saikin oman tiiminimen; koripennut. Pennut ovat vielä todella nuoria ja saavatkin vasta piakkoin toisen rabies rokotteensa ja ovat valmiita Suomeen noin kuukauden päästä. Koko pentue omaa perusreippaan pentumaiseen luonteen ja ovat kaikki ihania ja ystävällisiä koiran alkuja. Koripentueen kaikki pennut tulevat mainiosti toimeen muiden tarhalla olevien koirien kanssa. Pentueen muut koiravauvat Kaarna, Tuohi ja Paju ovat myös Kulkurien adoptio-ohjelmassa.

Pentueen toinen poika on komea vaalea Päre. Päre on todella paljon samannäköinen siskonsa Pajun kanssa. Päreen tunnistaa valkoisesta merkistä sen rinnassa. Klinikan käsittelypöydällä Päre on siskonsa tavoin  kiinnostunut ympäristöstään ja kaikinpuolin hyvin reipas koiravauva.

Päre poitsu on nyt noin 3,5kk iässä 40cm ja painaa 10kg. Hänestä luultavasti kasvaa keskikokoinen koira.

Päivitykset:

5.9.2020

Vihdoin koitti se päivä kun Päre ja sen perhe tapasi toisensa ensi kertaa. Monen vastoinkäymisen jälkeen Päre on KOTONA. Onnea Päre ja perhe <3

3.4.2020

Koripentueen toinen onnekas, pieni Päre poika saa tänään kuulla elämänsä parhaimmat uutiset. Hänet on varattu omaan kotiin Suomeen <3

6.3.2020

Päre vauva aloitti adoptio-ohjelmassamme oman kodin etsinnän.

———————————————————————————————————————————————

Pentua harkitsevalla on suuri vastuu. Omat resurssit on ehdottoman tärkeää punnita huolella. Ajan, motivaation ja sitoutuneisuuden täytyy olla kohdallaan. Pentua harkitessa täytyy muistaa, että mm. sisäsiisteys on opeteltava alusta lähtien, hihnakäytös on täysin uusi asia, muihin koiriin tutustumistakin saattaa joutua harjoittelemaan eikä yksinolo suju heti itsestään. Tavaratkin saattavat päätyä tylsistyneen ja aktiivisen pennun kitaan ja leluiksi ihan vain vahingossa. Pentu tarvitsee paljon selkeitä rajoja, johdonmukaista, positiiviseen palkitsemiseen keskittyvää koulutusta ja rakkautta kasvaakseen tasapainoiseksi aikuiseksi.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutuessa muuttua.

Pyydämme erityisesti alle viiden kuukauden ikäisten pentujen kotiehdokkaita huomioimaan, että pienten pentujen riski sairastua adoptioprosessin aikana esimerkiksi parvoon tai penikkatautiin on mahdollinen. Heikon alun elämässään saaneet pennut omaavat usein alhaisen vastustuskyvyn ja varsinkin emottomat pennut ovat vaarassa sairastua hengenvaarallisestikin. Pennuille aloitetaan rokotusohjelma heti madotuksen jälkeen niiden löydyttyä/saavuttua tarhalle/iän salliessa ja siihen mennessä kun vaatimamme kattava rokotusohjelma on täydellinen ja pentu valmis matkustamaan kotiin (5 kk iässä), ovat riskit näiden pentutautien suhteen ohitettu.

Mikäli Päre tulee Suomeen alle kuuden kuukauden ikäisenä, sitä ei kastroida ennen kotiutumista. Tällöin tuleva koti sitoutuu kastroimaan koiran kohtuullisen ajan kuluessa sen saavuttua Suomeen, mieluiten neljän kuukauden sisällä. Yhdistys osallistuu omistajan niin halutessa kastroinnin kustannuksiin 70 eurolla kuittia vastaan. Olethan myös yhteydessä yhdistykseen/yhteyshenkilöösi ennen sterilointia.

Päre saapuu Suomeen asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Päre on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Yhteyshenkilö: Anne-Mari Vihtonen

 

 

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.