Päivitetty 08.10.2020

Kodin saanut koira: TUOHI (nyk. Nunnu) (koripennut)


Syntymäaika: 11/2019
Sukupuoli: narttu
Sijainti: Romaniassa (One Rescue Association, Cosoba)
steriloitu

 

 

 

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Päivitykset:

6.3.2020

Adina Vladut on eläinlääkäri, joka omistaa yhdessä miehensä Dragos Vladutin kanssa Onevet-klinikan. Eläinlääkäriklinikka OneVet on yksi Kulkurien keskeisimmistä yhteistyötahoista. Vuodesta 2012 lähtien jokainen Kulkurien adoptio-ohjelman läpikäynyt koira on kulkenut OneVetin kautta huolellisen yhdessä laaditun prosessin läpi. Eläinlääkärin työnsä lisäksi Dr. Adina käyttää kaiken aikansa kodittomien koirien auttamiseen. Adina perusti One Rescue Association -yhdistyksen vuonna 2017, yhdistyksellä on tarha Cosobassa noin puolen tunnin matkan päässä Bukarestista. Tarhalla asuu useita satoja koiria. One Rescue Associationin tarha on kuitenkin romanialaisittain hyvä, sillä siellä on päivittäin eläinlääkäri, koirat hoidetaan ja niiden elinolosuhteita pyritään parantamaan jatkuvasti.

2019 joulun alla ilmestyi Cosoban tarhalle jälleen surullinen yllätys. Korillinen todella pieniä pentuja, siitä tämä suloinen sisaruskatras saikin oman tiiminimen; koripennut. Pennut ovat vielä todella nuoria ja saavatkin vasta piakkoin toisen rabies rokotteensa ja ovat valmiita Suomeen noin kuukauden päästä. Koko pentue omaa perusreippaan pentumaiseen luonteen ja ovat kaikki ihania ja ystävällisiä koiran alkuja. Koripentueen kaikki pennut tulevat mainiosti toimeen muiden tarhalla olevien koirien kanssa. Pentueen muut koiravauvat Kaarna, Paju ja Päre ovat myös Kulkurien adoptio-ohjelmassa.

Pentueen toinen tytöistä on kaunis vaalea Tuohi. Siskonsa Pajun tapaan hänen turkkinsa on hieman hapsoittava joka luo söpön pörröisen vaikutelman. Tuohi tytöllä on ihana lempeä katse ja hauskat hieman luppaisat korvat. Koko pentueen tavoin Tuohi on reipas, utelias ja aivan ihana pentu joka soveltuu varmasti monenlaiseen kotiin

Tuohi tyttö on nyt noin 3,5kk iässä noin 40cm ja painaa noin 10kg. Hänestä kasvaa luultavasti keskikokoinen koira neiti.

Päivitykset:

8.10.2020

Nunnu hurmasi koitihoitajansa ja tästä päivästä eteenpäin Nunnu voi sanoa entistä koitopaikkaa ikiomaksi kodiksi <3

19.9.2020

Nunnu palasi yhditykselle melko nopeasti uudestaan kotia etsiväksi koiraksi hänestä riippumattomista syistä. Nunnu on normaalin rescuen tavoin ollut hieman hämmentynyt ympäristön vaihdoksesta ja elämässä riittää vielä ihmeteltävää ja uusiin asioihin tottumista. 19.9.2020 Nunnu siirtyi kotihoitoon tasaamaan stressitasojaan ja palaa kotia etsiväksi koiraksi piakkoin.

5.9.2020

Melkein puoli vuotta meni ennen kuin Tuohi pääsi kotiin. Vihdoin oli se päivä kun vastoinkäymiset voitettiin ja Tuohi tapasi ensimmäistä kertaa oman perheensä ja sai uuden nimen: Nunnu. Onnea Nunnu ja perhe <3

1.4.2020

Tuohi on varattu omaan loppuelämän kotiinsa <3

6.3.2020

Kaunis Tuohi tyttönen aloitti adoptio-ohjelmassamme oman kodin etsimisen.

———————————————————————————————————————————————

Pentua harkitsevalla on suuri vastuu. Omat resurssit on ehdottoman tärkeää punnita huolella. Ajan, motivaation ja sitoutuneisuuden täytyy olla kohdallaan. Pentua harkitessa täytyy muistaa, että mm. sisäsiisteys on opeteltava alusta lähtien, hihnakäytös on täysin uusi asia, muihin koiriin tutustumistakin saattaa joutua harjoittelemaan eikä yksinolo suju heti itsestään. Tavaratkin saattavat päätyä tylsistyneen ja aktiivisen pennun kitaan ja leluiksi ihan vain vahingossa. Pentu tarvitsee paljon selkeitä rajoja, johdonmukaista, positiiviseen palkitsemiseen keskittyvää koulutusta ja rakkautta kasvaakseen tasapainoiseksi aikuiseksi.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutuessa muuttua.

Pyydämme erityisesti alle viiden kuukauden ikäisten pentujen kotiehdokkaita huomioimaan, että pienten pentujen riski sairastua adoptioprosessin aikana esimerkiksi parvoon tai penikkatautiin on mahdollinen. Heikon alun elämässään saaneet pennut omaavat usein alhaisen vastustuskyvyn ja varsinkin emottomat pennut ovat vaarassa sairastua hengenvaarallisestikin. Pennuille aloitetaan rokotusohjelma heti madotuksen jälkeen niiden löydyttyä/saavuttua tarhalle/iän salliessa ja siihen mennessä kun vaatimamme kattava rokotusohjelma on täydellinen ja pentu valmis matkustamaan kotiin (5 kk iässä), ovat riskit näiden pentutautien suhteen ohitettu.

Mikäli Tuohi tulee Suomeen alle kuuden kuukauden ikäisenä, sitä ei kastroida ennen kotiutumista. Tällöin tuleva koti sitoutuu steriloimaan koiran kohtuullisen ajan kuluessa sen saavuttua Suomeen, mieluiten neljän kuukauden sisällä. Yhdistys osallistuu omistajan niin halutessa sterilointi kustannuksiin 70 eurolla kuittia vastaan. Olethan myös yhteydessä yhdistykseen/yhteyshenkilöösi ennen sterilointia.

Tuohi saapuu Suomeen asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Tuohi on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Yhteyshenkilö: Anne-Mari Vihtonen

 

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.