Päivitetty 05.09.2020

Kodin saanut koira: FREDDIE (nyk. Touko)


Syntymäaika: 02/2019
Sukupuoli: uros
Sijainti: Romaniassa (One Rescue Association, Cosoba)
kastroitu

 

 

Perustiedot ja taustaa

8.3.2020

Adina Vladut on eläinlääkäri, joka omistaa yhdessä miehensä Dragos Vladutin kanssa Onevet-klinikan. Eläinlääkäriklinikka OneVet on yksi Kulkurien keskeisimmistä yhteistyötahoista. Vuodesta 2012 lähtien jokainen Kulkurien adoptio-ohjelman läpikäynyt koira on kulkenut OneVetin kautta huolellisen yhdessä laaditun prosessin läpi. Eläinlääkärin työnsä lisäksi Dr. Adina käyttää kaiken aikansa kodittomien koirien auttamiseen. Adina perusti One Rescue Association -yhdistyksen vuonna 2017, yhdistyksellä on tarha Cosobassa noin puolen tunnin matkan päässä Bukarestista. Tarhalla asuu useita satoja koiria. One Rescue Associationin tarha on kuitenkin romanialaisittain hyvä, sillä siellä on päivittäin eläinlääkäri, koirat hoidetaan ja niiden elinolosuhteita pyritään parantamaan jatkuvasti.

Joulukuussa 2019 tarhalle tuotiin valkoisen läikikäs pörröinen Freddie niminen koira joka oli löydetty tieltä metsän viereltä. Tämä nuorukainen on upea pörröinen hurmuri joka rakastaa ihmisiä ja pusujen antamista. Freddie on nuoren koiran tavoin energinen pörriäinen jolla riittää rakkautta kaikille rapsuttajille. Freddie ei ole räksyttäjä mutta ääntä hänestä lähtee, innostuessaan hän päästää kimeitä haukkuja ja vinkuu jonkin verran. Freddie tulee hienosti toimeen muiden koirien kanssa, tällä hetkellä hän asuu ulkohäkissä aran tyttökoiran kämppäkaverina. Avoimen ja reippaan luonteensa takia Freddie voisi soveltua hyvin myös lapsiperheen koiraksi. Freddiestä huokuu monia kotikoiran piirteitä, se onkin ehkä aiemmin ollut omistettu koira. Kaikinpuolin iloinen ja valloittava tapaus joka varmasti tuo hymyn huulille energiallaan.

Freddien on tällä hetkellä todella laihassa kunnossa, painoa saisi olla muutamia kiloja enemmän. Tällä hetkellä painoa hänellä on noin 20kg ja korkeutta 50cm.

Päivitykset:

5.9.2020

Monta vastoinkäymistä mahtui Freddienkin matkaan ennenkuin kotimatka alkoi. Tänään oli se päivä kun Freddie tapasi oman perheesä ja sai samalla uuden nimen: Touko. Onnea matkaan Touko ja perhe <3

30.3.2020

Kuinkahan iloiseksi Freddie menee kun sille voidaan tänään kertoa, että se on varattu omaan kotiin Suomeen <3

8.3.2020

Ilopilleri Freddie aloitti oman loppuelämän kodin etsimisen adoptio-ohjelmassamme.

—————————————————————————————————————————————————-

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Freddie saapuu Suomeen steriloituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Freddie on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.  Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Yhteyshenkilö: Anne-Mari Vihtonen

 

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.