Päivitetty 05.09.2020

Kodin saanut koira: HURI


Syntymäaika: 4/2019
Sukupuoli: narttu
Sijainti: Romaniassa (One Rescue Association, Cosoba)
steriloitu

 

 

Perustiedot ja taustaa:

19.4.2020

Adina Vladut on eläinlääkäri, joka omistaa yhdessä miehensä Dragos Vladutin kanssa Onevet-klinikan. Eläinlääkäriklinikka OneVet on yksi Kulkurien keskeisimmistä yhteistyötahoista. Vuodesta 2012 lähtien jokainen Kulkurien adoptio-ohjelman läpikäynyt koira on kulkenut OneVetin kautta huolellisen yhdessä laaditun prosessin läpi. Eläinlääkärin työnsä lisäksi Dr. Adina käyttää kaiken aikansa kodittomien koirien auttamiseen. Adina perusti One Rescue Association -yhdistyksen vuonna 2017, yhdistyksellä on tarha Cosobassa noin puolen tunnin matkan päässä Bukarestista. Tarhalla asuu useita satoja koiria. One Rescue Associationin tarha on kuitenkin romanialaisittain hyvä, sillä siellä on päivittäin eläinlääkäri, koirat hoidetaan ja niiden elinolosuhteita pyritään parantamaan jatkuvasti.

Adinan ystävä Cosmina Mitran oli löytänyt metsästä pentuja jotka olivat kovin laihassa kunnossa. Cosmina toimitti koirat Adinan klinikalle. Yksi näistä pelastetuista koirista on valloittava tyttönen nimeltä Huri. Huri on noin vuoden ikäinen kauniilla pandamaskilla varustettu neitokainen. Hän tulee toimeen hyvin toimeen niin koirien kuin kissojenkin kanssa (tästä lisää videolla).  Tarhalla hänen ei ole kuultu myöskään haukkuvan joten Huri voisi sopia myös kerrostalokotiin. Ihmisen kosketus on myös ok tälle neidille, toki hieman aluksi se saattaa jännittää mutta se on melko luonnollista kun kontakteja ei niin paljoa tarhalla ole.

Huri on nyt noin 50cm ja 13kg. Luultavasti tästä ei enää juurikaan kasva, eli hän on keskikokoinen koiraneitokainen.

Päivitykset:

5.9.2020

Tänään oli se päivä kun Hurin elämä muuttui täysin. Se matkasi pitkän matkan Romaniasta Suomeen ja tapasi oman perheensä. Onnea Huri ja perhe <3

15.5.2020

Huri neidin ei tarvinnut kauaa kotia etsiä. Hurin hurmaava olemus valloitti erään perheen sydämen ja Huria odottaakin uusi elämä Suomessa <3

19.4.2020

Kaunis Huri aloitti adoptio-ohjelmassamme oman loppuelämän kodin etsinnän.
——————————————————————————————————————————–

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Huri saapuu Suomeen steriloituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Huri on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.  Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Yhteyshenkilö: Anne-Mari Vihtonen

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.