Päivitetty 21.01.2018

Kodin saanut koira: FROZEN


Syntymäaika: 2011-2013
Sukupuoli: uros
Sijainti: Romaniassa (Onevetin klinikka)
kastroidaan

 

Perustiedot ja taustat

20.08.2017
Ihana Frozen on uskomattoman onnekas, sillä paikallinen eläinsuojelija Ioana Bodea löysi sen tammikuussa tien varresta takajalka murtuneena, jolloin pikkumies oli luultavasti jäänyt auton alle. Ioana Bodea on ahkera ja erityisen eläinrakas vapaaehtoistyöntekijä, joka työskentelee Onevetissa. Vuonna 2005 perustettu eläinlääkäriklinikka Onevet on yksi Kulkurien keskeisimmistä yhteistyötahoista. Onevetissa adoptio-ohjelman koirat rokotetaan, mikrosirutetaan ja testataan sekä ulko- että sisäloishäädetään. Niille tehdään myös EU-lemmikkieläinpassi. Lisäksi klinikan lääkärit tarkastavat koirat kliinisesti ja tarpeen mukaan tekevät lisätutkimuksia. Herttainen ja ystävällinen Frozen odottaa tällä hetkellä omaa kotiaan Onevetin klinikalla, missä se saa tarvittavaa huolenpitoa ja hoitoa.

Frozen on todella iloinen pikkukoira, joka touhottaa ympäriinsä hoitolan pihassa. Myös vieraita ihmisiä Frozen tulee melko rohkeasti tervehtimään. Hoitolan pihassa Frozen viettää aikaa leikkien ja juosten vapaana sulassa sovussa muiden koirien kanssa. Suurempi kokoisten koirien kanssa Frozen on hieman varovainen.

Murtuman vuoksi Frozenille on tehty sääriluun distaalipään (alaosan) kirurginen korjaus 2. helmikuuta. Leikkauksen jälkeinen toipuminen oli hyvää, mutta  liiasta rasituksesta johtuen murtuman kohdalla luut menivät uudelleen sijoiltaan. 22. helmikuuta tehtiin lisätoimenpide, jossa asetettiin luut linjaan murtumatason kanssa, jolloin luut kiinnitettiin paikalleen luunsisäisellä naulalla. Naula jätettiin paikalleen yli kuukauden ajaksi, koska paranemisprosessi on tämän tyylisessä toimenpiteessä pidempi. Frozen toipui operaatiosta hyvin ja se sai tukihoitona fysioterapiaa kolmen päivän välein sekä tarvittavaa lääkitystä. Tällä hetkellä herttainen Frozen käyttää jalkaa normaalisti, se kävelee ja juoksee hyvin ja ulospäin vaikuttaisi siltä, että sillä ei ole kipuja murtuman korjaamisen johdosta.

Frozenin operoidun jalan tilannetta on konsultoitu myös suomalaisen ortopedin toimesta ja ennusta kokonaisuudessaan on hyvä. Operoitu jalka ei tule ennusteen mukaan vaikuttamaan huomattavalla tavalla Frozenin arkiseen elämään, mutta muutamia tärkeitä asioita sen tulevan kodin täytyy huomioida. Erityisen tärkeää on tarjota Frozenille sopivaa ravintoa, liikuntaa ja mahdollisesti ajoittain fysioterapiaa, jonka myötä saadaan parannettua sen lihaskuntoa ja varmistettua jalan liikerata ja painopiste. Tärkeää on myös painonhallinta, sillä liikapaino kuormittaa operoitua jalkaa ei toivotulla tavalla.

Suloisella Frozenilla on arvion mukaan painoa noin 8 kg.

Nykytilanne

20.01.2018
Ihana Frozen lensi tänään Suomeen omaan kotiinsa.

Aiemmat päivitykset

19.11.2017
Frozen on todettu sydänmadon osalta positiiviseksi, joten pikkuinen jää vielä toistaiseksi Romaniaan saamaan tarvittavaa hoitoa.

12.10.2017
Pikkuinen pörrökasa Frozen on tänään varattu omaan kotiin Suomeen! Valtavasti onnea Frozenille ja sen tulevalle perheelle <3

17.09.2017
Pikkuinen ja pörröinen Frozen on hassu ja höppänä tättähäärä. Frozen ei ujostele tai vierasta uusia ihmisiä lainkaan, vaan ottaa kaikki kohtaamansa ihmiset ilolla vastaan. Hurmaava Frozen on nätisti sylissä kuvien oton ajan, tosin uusi tilanne hieman hämmentää sitä. Frozen tulee Onevetin klinikalle loistavasti toimeen muiden koirien kanssa, muun muassa vinttikoira Sulin kanssa Frozen oli samaan aikaan ulkoilemassa klinikan pihassa ilman mitään ongelmia. Poika alkaa siis selvästi tottumaan myös hieman suurikokoisempiinkin koiriin. Frozen on kuvauksellinen pikkumies, joka suorastaan poseeraa kameralle.

Lisätty erityiselle Frozenille kuvia syyskuulta.


Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Erityisadoptiossa olevat koirat on valittu huolellisesti yhteistyötahojemme kanssa yhteistyössä. Koirilla esiintyy jo tiedossa olevia puutteita, mutta niiden uskotaan soveltuvan kotikoiriksi, kunhan niiden mahdolliset erityistarpeet osataan tulevassa kodissa ottaa huomioon. Kulukorvaus näille koirille määräytyy tapauskohtaisesti.

Erityisadoptioon kuuluville koirille tehdään normaalin luovutussopimuksen lisäksi erillissopimus erityisadoptioon kuuluvan koiran omistajalle.

Frozen saapuu Suomeen kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Frozen on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Frozenin yhteyshenkilö on Sarianna Syrjä.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.