Enkelikoira: SULI

Syntymäaika: 2014
Sukupuoli: uros
kastroitu
Sijainti: Romaniassa (OneVet)
Kokoarvio:

 

Perustiedot ja taustat

19.2.2017
Kulkurien aktiivit vierailevat säännöllisesti Romaniassa paikallisten yhteistyökumppaneiden luona. Yksi matkojen tarkoituksista on kartoittaa uusia sopivia koiria yhdistyksen adoptio-ohjelmaan. Tammikuussa vierailimme tuttuun tapaan mm. eläinlääkäriasema Clinica Veterinara OneVetissa, jonka kanssa teemme tiivistä yhteistyötä päivittäin. Klinikan kautta kulkevat mm. kaikki Suomeen saapuvat koirat. Tämän lisäksi Onevet tarjoaa turvapaikan monelle kadulta pelastetulle. OneVetissa odottaa omaa kotiaan ympärivuotisesti noin 250 koiraa. Yksi näistä koirista on kaunis vinttikoira Suli joka asuu klinikan tiloissa Bukarestissa. Aiemmin Suli on ollut kotikoirana, mutta sen perhe päätti luopua pojasta. Syytä tähän emme tiedä, ilmeisesti koti vain kyllästyi siihen.  Sulia ei koskaan ole käytetty metsästykseen.

Tavatessamme Sulin käyttäytyy se vinttikoirille tyypilliseen tapaan hyvin hillitysti. Sillä ei ole ongelmia kohdata vieraita ihmisiä, vaan poika tulee kauniisti tekemään tuttavuutta. Aluksi se nuuskuttelee hieman ja jää sitten nauttimaan rapsutuksista. Herkut Sulille maistuvat myös. Muiden koirien kanssa Suli tulee hyvin toimeen. Klinikalla se ei ole reagoinut kissoihin mitenkään, mutta varmuuden vuoksi emme suosittele poikaa kissakotiin. Suli on noin 70cm korkea ja painaa 24kg.

OneVetiin tullessaan Suli sairasti babesiaa. Poika on saanut tartuntaan hoitoa ja on nyt terve. Tullessaan Suli oli heikossa kunnossa ja painoi 10kg vähemmän.

Toivomme Sulin kodin omaavan jo ennakkoon kokemusta vinttikoirista tai olevan aidosti kiinnostunut tämän upean roturyhmän erityispiirteistä.

 

Nykytilanne

7.9.2017
Komea Suli on tänään varattu omaan kotiinsa Suomeen.

17.9.2017
Suli saapui tänään omaan kotiinsa Suomeen.

19.5.2021
Saimme tänään suru-uutisia. Lämmin osanottomme Sulin perheelle. <3

Jouduimme suruksemme päästämään rakkaan Sulin eilen menemään. Suli sai nauttia elämästään viimeisinäkin päivinään ja sai nukkua pois rauhallisesti omien ihmistensä hellittävänä. 
Kerroin aiemmin kasvaimesta, joka uusiutui tänä vuonna ja levisi lopulta imusolmukkeeseen. Huomasimme Sulin voimien vähentyvän ja merkkejä kivuistakin alkoi olla. Nyt oli Sulin aika lähteä. Kiitos teille Kulkureille, jotka toitte Sulin elämäämme <3 Suli oli harvinaisen sielukas koira, joka hurmasi lähes jokaisen tapaamansa ihmisen ja toi iloa niin monen elämään. Ikävä on suuri, mutta niin on myös kiitollisuus Sulin vaiheikkaasta elämästä.
Kuviin lisätty onnellisia hetkiä Sulin elämästä omassa kodissaan.

 

 

Aiemmat päivitykset

24.3.2017
Aktiivimme tapasivat Sulin viime viikolla OneVetissa. Suli on todellinen herrasmies.  Se tulee kohteliaasti luokse ja jää vierelle odottelemaan josko saisi huomiota. Jos huomioidaan jotain toista koiraa, sesiirtyy vaivihkaa lähemmäs kuin sanoen, että olen vielä tässä. Suli on pehmeän ja kiltin oloinen tyyppi. joka suhtautuu välinpitämättömästi muihin koiriin. Poika asuu edelleen klinikan tiloissa. Ihmistä kohtaan Suli on kuuliainen ja lempeä ja tottelee Ioanan jokaista pyyntöä heti.

Lisätty kuvia.

12.5.2017
Aktiivimme tapasivat Sulin hiljattain vieraillessaan Romaniassa. Kuten kuvista näkyy, on Sulilla vinttikoiramaisesti vain kaksi vaihdetta, on ja off. Täsä onkin melkoinen hökeltäjä ja suloinen sylikoira yhdessä isossa epämääräisessä paketissa. Suli todellakin kuuluu kotiin Suomeen eikä minnekään Romanian tarhalle!

Lisätty kuvia.

27.7.2017
Suli jatkaa kodinetsintää OneVetin kilinkalta käsin. Aktiiviemme tavatessa tämän komean hujopin heinäkuun alussa oli Suli edelleen oma ihana itsensä. Se tuli rohkeasti moikkaamaan vieraita ihmisiä. Aluksi Suli hammasteli hellästi ihmisen kättä, mutta lopetti pian ja vain nautti yhdessä hengailusta. Muiden koirien seurassa Suli on sosiaalinen ja tulee hyvin toimeen kaikkien kanssa. Sulilla on ihossa pari haavaumaa. Alun perin ne ovat makuuhaavoja, koska Suli oli niin heikossa ja laihassa kunnossa tullessaan OneVetiin. Sulin karva on niin ohut, että haavat eivät pääse tarhaolosuhteissa paranemaan vaan aukeavat aina uudelleen. Eli pehmeälle pedille kotiin tämä kultapoika ja pian! Muutoin Suli on hyvässä fyysisessä kunnossa.

 


Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä, takapakkia, iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Suli saapuu Suomeen kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Suli on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Yhteyshenkilö: Taija Mäkinen.

 

 

 

 

[fbvideo link=”http://www.facebook.com/oana.numbsoul/videos/a.1375690362495634.1073741958.100001640490460/1401993926531944/?type=2&theater” width=”500″ height=”400″ onlyvideo=”1″]

 

 

Mitä sinun tulisi huomioida ennen
rescuekoiran adoptiota?

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Koirat saapuvat Romaniasta Suomeen steriloituna tai kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi koirat on mikrosirutettu ja niillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue -sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä sekä Maa- ja Metsätalousministeriön säädöksiä koirien maahantuonnissa. Tässä artikkelissa esitetyn koiran kodinetsintää hoitaa Rescueyhdistys Kulkurit ry, joka on rekisteröitynyt Eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisteriin asiakastunnuksella 24032685.

Ennen yhteydenottoa, tutustuthan tarkasti adoptioprosessin kuvaukseen, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, adoptoitavan eläimen terveyteen sekä adoption kustannuksiin.

Yhteyshenkilö:

Tietoa adoptioprosessista

Usein kysytyt kysymykset

Opas rescuekoiran adoptoijalle

Tutustu myös näihin: