Päivitetty 10.07.2021

Kodin saanut koira: ALANI (Lucky puppies) (nyk. Alice)


Syntymäaika: 03/2017
Sukupuoli: narttu
Sijainti: Romaniassa (Luiza Mandru)
steriloitu

 

Perustiedot ja tausta

16.5.2021
Lucky Puppies koostuu yhdeksästä pennusta jotka löydettiin romanialaisen eläinsuojelijan Luiza Mandrun ja hänen miehensä toimesta, heidän kotikylänsä eräältä pellolta jonne ihmiset tuovat roskansa. Pennuista osa ovat kokeneet ihmisen julmuuden, todennäköisesti ihan pieninä, sillä osalta on hännät katkaistu. Pennut kuitenkin touhuilivat ja vipelsivät menemään, joten kuka ikinä tuon julmuuden on tehnyt, on ilmeisesti tehnyt sen kun ne olivat kovin pieniä. Alani on yksi näistä pennuista. Pennut pääsivät Luiza Mandrun hoiviin turvaan ja ovat nyt valmiita adoptoitaviksi. Pentueeseen kuuluu yhteensä yhdeksän pentua. Tytöt: Minttu, Alani ja Dalis sekä pojat: Amal, Aleck, Terri, Dario,  Ferris sekä Remi. Kaikki pennut ovat leikkisiä, touhukkaita ja iloisia koiran alkuja.

Alani on asunut Luiza Mandrun kotitarhalla ihana pienestä pennusta saakka ja on melko tavallisen näköinen, keskikokoinen koira, joten valitettavasti se hukkuu massaan. Alanin sisarukset jotka jo ovat päässeet Suomeen ovat pärjänneet hienosti kotikoirina. Lucky Puppies katraan jäsenet ovat aktiivisia, iloisia nuori koiria.

Alanin kaikki sisarukset ovat päässeet Suomeen omiin koteihinsa, Dalis viimeisimpänä loppuvuodesta 2020. Alani odottaa yhä Luizalla sitä oikeaa kokenutta perhettä joka asuu sopivassa ympäristössä. Luiza kuvailee Alania erikoiseksi koiraksi, eikä hän aina oikein ymmärrä Alania tai miten Alania toimii/ajattelee. Vaikka Alani on asunut tarhalla pienestä pennusta saakka, häntä kuitenkin stressaa tarhaympäristöä, vaikkakin kyseinen tarha on pieni ja tuttu. Alani on melko laiha ja Luiza on hänestä hieman huolissaan.

Alani on kasvanut keskikokoiseksi koiraksi, jolla on painoa noin 16-18kg. Korkeutta Alanilla on noin 50cm.

Päivitykset

10.7.2021
Alani saapui Suomeen ja viettää pari yötä kotihoidossa. Maanantaina Alani tapaa oman perheensä vuosien odotuksen jälkeen!

13.6.2021
Alani sai vihdoin iloisia uutisia – Alani on varattu omaan kotiin Suomeen!

16.5.2021
Alanista ei ole paljon uutta kerrottavaa, häntä vaikuttaa stressaavan nykyinen ympäristö ja hän onkin melko laiha.

19.2.2020
Tammikuussa 2020 aktiivimme käydessään Luizalla, pimeys ehti laskeutua ennenkuin he pääsivät tapaamaan Alania.

1.9.2019
Alani on kuten siskonsa Dalis, utelias mutta tottumaton vieraisiin. Se kuitenkin pyörii lähellä ja tarkkailee. Vierailun aikana se myös uskaltautuu ottamaan nameja Sallan kädestä. Tuttujen Luizan ja Stefanin kanssa, Alani on täysin ok. Heinäkuussa kun aktiivimme kävivät Luizalla he tapaisvat Alanin pihalla ja kuvailivat tilannetta näin: “Alani tuodaan sisältä etupihalle vapaaksi meitä katsomaan. Haistelee Sallan heittämiä nameja, menee kiertämään pihaa, ottaa aikaa & tilaa. Muutaman minuutin päästä palaa syömään namit ja sitten jo syö myös Sallan kädestä namit. Pyörii ihan vieressä, on hyvin kiinnostunut ja utelias, positiivisella tavalla. Mandrut saavat käsitellä miten vain, on rento heidän kanssaan, vieraita vähän varoo, mutta ei paha.”

Aktiivimme oli myös sitä mieltä, että jos heillä olisi ollut hieman pidemmän aikaa mahdollisuus vaan istuskella ja tehdä rauhassa tuttavuutta, Alani olisi antanut rapustella noin kymmennessä minuutissa.

1.4.2019
Alani vaikuttaa rohkeammalta kuin edellisen kerran aktiivimme tapasi tytön. Alani on hieman stressaantuneen oloinen ja onkin laihtunut hieman sitten viime näkymän. Alani ravaa pihalla ja käy nuuskimassa vilttiä, jonka laitoimme maahan tutkittavaksi. Kissanruoka on niin houkuttelevaa, että sen se tulee syömään vieraan kädestä. Johtuen siitä, että Alani kuitenkin on nyt ollut näin pitkään tarhalla, harkitsemme erittäin tarkasti sen luovutusta esim lapsiperheeseen.

26.11.2018
Aktiivimme kävivät reissussa marraskuussa 2018, mutta valitettavasti he eivät silloin päässeet tapaamaan Alania sillä tyttö oli vaihtanut aitautsta ja pimeys laskeutui niin nopeasti, että pihan perällä oleviin aitauksiin eivät aktiivimme enää naapureiden yörauhan vuoksi menneet (koirat alkavat haukkua).

29.6.2018
Aktiivimme tapasivat Alanin kesäkuussa ja kertoivat neidosta näin:

“Alani tulee haistamaan varovasti häkin viereen, se hakee vauhtia kopista ja tulee haistamaan uudestaan. Kun meitä aktiiveja pakkautuu aidan viereen useampi, niin Alani palaa hetkeksi kopin suojaan katselemaan tilannetta.
Se lähtee kuitenkin nopeasti taas liikkeelle ja tulee joka kerta nopeammin ulos kopista ja haistelemaan aktiiveja. Saa tosi paljon tukea tutulta ihmiseltä (Luiza) ja tulee tämän luo reippaasti häntä heiluen. Luizan perässä lähestyy jopa kameraa! Alani käyttää tosi taitavasti rauhoittavia signaaleja, se haistelee maata ja lipaisee muutaman kerran nenää ennen kuin pystyy taas lähestymään. Kun olemme olleet alueella pidempään, se tulee jo vähemmän pidättyväisesti moikkaamaan aidan toiselle puolelle ja sitä saa myös rapsuttaa.

Ei menty häkkiin, koska Luizan mukaan Alani livahtaa helposti aitauksesta ja juoksee asuntovaunun alle piiloon vieraita. Ei haukkunut ollenkaan vierailun aikana.”

15.4.2018
Kulkurien aktiivit matkasivat maaliskuussa romaniaan ja tapasivat Alanin. He kertoivat Alanista näin:
Alani päästettiin häkistä vapaaksi pihalle, ennen sitä se vietti aikaa lähinnä kopissaan ollessamme pihalla. Vapaaksi päästyään se ryömii ensiksi asuntovaunun alle ja hakeutuu sitten muiden koirien läheisyyteen, painautuen suorastaan häkin seinää vasten. Alanin voisi siis kuvitella hyötyvän reippaasta koirakaverista tulevassa kodissa. Alani asuttaa häkkiään tällä hetkellä yksin, sillä Stefanin mukaan sillä tuli kärhämää siskonsa Dalisin kanssa, joten uros koira kaverina on varmempi vaihtoehto. Ulkona ollessaan se liikkuu paljon eikä jähmety. Alani ei ota kontaktia sille vieraisiin ihmisiin eikä tule luokse. Stefanin ja Luizan kanssa se kuitenkin on avoin ja antaa nätisti käsitellä itseään. Ruoka kiinnostaa Alania kovin ja sitä voikin hyödyntää opetettaessa sille uusia asioita. Lisätty kaksi videota tytöstä.

28.1.2018
Alani on energinen ja kiltti tyttö. Se on sisällä kissojen kanssa ihan hienosti, mutta ulkona aidan päällä käveleville kissoille se haukkuu. Se ei kuitenkaan muuten huutele tyhjästä. Se oli Amalin kanssa kiusaamassa Dalista, joten Dalis siirrettiin aitauksesta ja se sai uuden kaverin. Ruuastaan Alani ei ole yhtä tarkka kuin Amal.

16.10.2017
Hiukan se ensin jännää vieraita, jotka tulevat häkkiin möllöttämään, mutta utelaisuus vie voiton ja tulee sitten nuuskimaan, että mitäs ihmisiä nuo oikein ovat. Alani on utelias pentu, jolla on hyvät käytöstavat. Se on todella kohtelias ja ystävällinen vesseli. Pentueen saadessa herkkuja, ei Alani jaksa moisesta kinastella, vaan tuumaa, että eiköhän nistä riitä kaikille. Sen verran namit ovat kuitenkin sille arvokkaita, että se lienee kotioloissa helposti motivoitavissa kunnon kananpalalla, joskin hyvät rapsutukset korvan takaa ovat varmasti mieleen nekin. Hulinasta huolimatta se ei lähde haukkukonserttiin mukaan. Alani on tällä hetkellä on 40-senttinen ja 14-kiloinen.

10.08.2017
Aktiivimme vierailivat  Luizan luona heinäkuussa, jolloin he tapasivat myös Lucky Puppies pentueen.

Kaikki pennut ovat sosiaalisia, rohkeita ja reippaita. Kaikilla heillä on luonnetta, eikä jää jalkoihin vaan pitää puolensa. Kaikki sisarukset ovat vilkkaita pentuja, jotka ehtivät ja tekevät siis koko ajan ja kaikkialla. Pennuissa ehkä jotain terrierimäistä riiviömäisyyttä.

Alani herttainen pienehkö tyttönen. Alani tapittaa tummilla silmillään suoraan silmiin ja nauttii rapsutuksista sen minkä ennättää menoiltaan. Neiti leikkii nätisti muiden kanssa. Neidillä on takakannukset.

29.6.2017
Alani astui adoptio-ohjelmaan muiden sisarusten kanssa.


Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Alani saapuu Suomeen steriloituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Alani on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Alanin yhteyshenkilö on Iris Vainio.

 

 

 

 

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.