Päivitetty 13.10.2018

Kotia etsivä koira: ALANI (Lucky puppies)


Syntymäaika: 03/2017
Sukupuoli: narttu
Sijainti: Romaniassa (Luiza Mandru)
ei steriloitu

 

 

Perustiedot ja taustat:
29.06.2017
Lucky Puppies koostuu yhdeksästä pennusta jotka löydettiin romanialaisen eläinsuojelijan Luiza Mandrun ja hänen miehensä toimesta, heidän kotikylänsä eräältä pellolta jonne ihmiset tuovat roskansa. Pennuista osa ovat kokeneet ihmisen julmuuden, todennäköisesti ihan pieninä, sillä osalta on hännät katkaistu. Pennut kuitenkin touhuilivat ja vipelsivät menemään, joten kuka ikinä tuon julmuuden on tehnyt, on ilmeisesti tehnyt sen kun ne olivat kovin pieniä.

Alani on yksi näistä pennuista. Pennut pääsivät Luiza Mandrun hoiviin turvaan ja ovat nyt valmiita adoptoitaviksi. Pentueeseen kuuluu yhteensä yhdeksän pentua. Tytöt: Minttu, Alani ja Dalis sekä pojat: Amal, Aleck, Terri, Dario,  Ferris sekä Remi. Kaikki pennut ovat leikkisiä, touhukkaita ja iloisia koiran alkuja.

Alani tulee kasvamaan keskikokoiseksi. Arviolta noin 17-20 kiloiseksi.

Nykytilanne
29.6.2018
Aktiivimme tapasivat Alanin kesäkuussa ja kertoivat neidosta näin:

“Alani tulee haistamaan varovasti häkin viereen, se hakee vauhtia kopista ja tulee haistamaan uudestaan. Kun meitä aktiiveja pakkautuu aidan viereen useampi, niin Alani palaa hetkeksi kopin suojaan katselemaan tilannetta.
Se lähtee kuitenkin nopeasti taas liikkeelle ja tulee joka kerta nopeammin ulos kopista ja haistelemaan aktiiveja. Saa tosi paljon tukea tutulta ihmiseltä (Luiza) ja tulee tämän luo reippaasti häntä heiluen. Luizan perässä lähestyy jopa kameraa! Alani käyttää tosi taitavasti rauhoittavia signaaleja, se haistelee maata ja lipaisee muutaman kerran nenää ennen kuin pystyy taas lähestymään. Kun olemme olleet alueella pidempään, se tulee jo vähemmän pidättyväisesti moikkaamaan aidan toiselle puolelle ja sitä saa myös rapsuttaa.
Ei menty häkkiin, koska Luizan mukaan Alani livahtaa helposti aitauksesta ja juoksee asuntovaunun alle piiloon vieraita. Ei haukkunut ollenkaan vierailun aikana.”


15.4.2018
Kulkurien aktiivit matkasivat maaliskuussa romaniaan ja tapasivat Alanin. He kertoivat Alanista näin:
Alani päästettiin häkistä vapaaksi pihalle, ennen sitä se vietti aikaa lähinnä kopissaan ollessamme pihalla. Vapaaksi päästyään se ryömii ensiksi asuntovaunun alle ja hakeutuu sitten muiden koirien läheisyyteen, painautuen suorastaan häkin seinää vasten. Alanin voisi siis kuvitella hyötyvän reippaasta koirakaverista tulevassa kodissa. Alani asuttaa häkkiään tällä hetkellä yksin, sillä Stefanin mukaan sillä tuli kärhämää siskonsa Dalisin kanssa, joten uros koira kaverina on varmempi vaihtoehto. Ulkona ollessaan se liikkuu paljon eikä jähmety. Alani ei ota kontaktia sille vieraisiin ihmisiin eikä tule luokse. Stefanin ja Luizan kanssa se kuitenkin on avoin ja antaa nätisti käsitellä itseään. Ruoka kiinnostaa Alania kovin ja sitä voikin hyödyntää opetettaessa sille uusia asioita. Lisätty kaksi videota tytöstä.

28.1.2018
Alani on energinen ja kiltti tyttö. Se on sisällä kissojen kanssa ihan hienosti, mutta ulkona aidan päällä käveleville kissoille se haukkuu. Se ei kuitenkaan muuten huutele tyhjästä. Se oli Amalin kanssa kiusaamassa Dalista, joten Dalis siirrettiin aitauksesta ja se sai uuden kaverin. Ruuastaan Alani ei ole yhtä tarkka kuin Amal.

16.10.2017
Hiukan se ensin jännää vieraita, jotka tulevat häkkiin möllöttämään, mutta utelaisuus vie voiton ja tulee sitten nuuskimaan, että mitäs ihmisiä nuo oikein ovat. Alani on utelias pentu, jolla on hyvät käytöstavat. Se on todella kohtelias ja ystävällinen vesseli. Pentueen saadessa herkkuja, ei Alani jaksa moisesta kinastella, vaan tuumaa, että eiköhän nistä riitä kaikille. Sen verran namit ovat kuitenkin sille arvokkaita, että se lienee kotioloissa helposti motivoitavissa kunnon kananpalalla, joskin hyvät rapsutukset korvan takaa ovat varmasti mieleen nekin. Hulinasta huolimatta se ei lähde haukkukonserttiin mukaan. Alani on tällä hetkellä on 40-senttinen ja 14-kiloinen.

10.08.2017

Aktiivimme vierailivat  Luizan luona heinäkuussa, jolloin he tapasivat myös Lucky Puppies pentueen.

Kaikki pennut ovat sosiaalisia, rohkeita ja reippaita. Kaikilla heillä on luonnetta, eikä jää jalkoihin vaan pitää puolensa. Kaikki sisarukset ovat vilkkaita pentuja, jotka ehtivät ja tekevät siis koko ajan ja kaikkialla. Pennuissa ehkä jotain terrierimäistä riiviömäisyyttä.

Alani herttainen pienehkö tyttönen. Alani tapittaa tummilla silmillään suoraan silmiin ja nauttii rapsutuksista sen minkä ennättää menoiltaan. Neiti leikkii nätisti muiden kanssa. Neidillä on takakannukset.

 

 


Pentua harkitsevalla on suuri vastuu. Omat resurssit on ehdottoman tärkeää punnita huolella. Ajan, motivaation ja sitoutuneisuuden täytyy olla kohdallaan.
Pentua harkitessa täytyy muistaa, että mm. sisäsiisteys on opeteltava alusta lähtien, hihnakäytös on täysin uusi asia, muihin koiriin tutustumistakin saattaa joutua harjoittelemaan eikä yksinolo suju heti itsestään. Tavaratkin saattavat päätyä tylsistyneen ja aktiivisen pennun kitaan ja leluiksi ihan vain vahingossa. Pentu tarvitsee paljon selkeitä rajoja, johdonmukaista, positiiviseen palkitsemiseen keskittyvää koulutusta ja rakkautta kasvaakseen tasapainoiseksi aikuiseksi.
Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutuessa muuttua.

Mikäli pentu tulee Suomeen alle kuuden kuukauden ikäisenä, sitä ei steriloida ennen kotiutumista. Tällöin tuleva koti sitoutuu steriloimaan koiran kohtuullisen ajan kuluessa sen saavuttua Suomeen, mieluiten neljän kuukauden sisällä. Yhdistys osallistuu halutessanne steriloinnin kustannuksiin 70 eurolla kuittia vastaan. Olethan myös yhteydessä yhdistykseen (varaajaan) ennen sterilointia.

Alani saapuu Suomeen asianmukaisesti steriloituna (mikäli ikä sen sallii), rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Alani on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Alanin yhteyshenkilö on Mia Takolander

 

 

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.